Trainen en ontwikkelen in het onderwijs

Als startende docent volg je ons onderwijstrainingsprogramma in de Gym zodat jij kunt pionieren in het onderwijs. Met een gepersonaliseerd trainingsprogramma leg jij de basis voor een effectief en professioneel docentschap waardoor je met rust en zelfvertrouwen in het onderwijs kan werken.

Jouw persoonlijke ontwikkeling staat centraal met focus op persoonlijk leiderschap, patronen, verwachtingen en andere thema’s. Verder komen voor jouw rol als docent en onderwijsprofessional, pedagogische- en didactische vaardigheden uitgebreid aan bod. Gedurende het hele schooljaar ontwikkel jij jezelf samen met andere onderwijspioniers bij ons!

Het onderwijstrainingsprogramma bestaat uit vier onderdelen, hieronder vind je meer over de inhoud. Wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Jelke van Rosevelt.

Onderwijs trainingsprogramma
  • Bootcamp
  • Intervisie
  • Lesbezoeken
  • Focustracks

Bootcamp

In 4 intensieve dagdelen word jij als onderwijspionier startklaar gemaakt voor jouw functie. Je legt in deze trainingen de basis voor jouw persoonlijke, professionele, pedagogische en didactische- ontwikkeling voor de rest van het schooljaar. Ontwikkelingen en trends binnen het voortgezet onderwijs worden behandeld, je leert hoe je een positief en veilig leerklimaat kan creëren en hoe je lesstof op een interactieve- en activerende manier overbrengt. Ook wordt je bewust gemaakt van jouw rol in de school, welke persoonlijke krachten je hiervoor kunt inzetten en welke leerdoelen je hier nog in hebt. Ben je docent op het ISK, dan volg je nog een 5e dagdeel training waarin je kennis maakt met deze doelgroep.

Bekijk de actuele data

Trainingen

De bootcamp vind in dezelfde week plaats op vier verschillende dagdelen. 

Inleiding in het voortgezet onderwijs

Inleiding in het voortgezet onderwijs

Tijdens deze ochtend maak je kennis met het voortgezet onderwijs en de doelgroep. Hoe ga je om met pubergedrag en groepsdynamiek? En welke actualiteiten spelen er momenteel?


De startende onderwijsprofessional

De startende onderwijsprofessional

Na deze middag ben jij je bewust van jouw persoonlijke krachten, leerdoelen en jouw positie binnen de school. Zo gaan we aan de slag met kernkwadranten, verwachtingen en experimenteren we met nieuw gedrag. 


Pedagogische vaardigheden

Pedagogische vaardigheden

We gaan een positief en veilig leerklimaat creëren door middel van het opbouwen van relaties en taakgericht lesgeven. Ook weet jij na deze ochtend hoe jij je grenzen kunt stellen, consequent handelt en omgaat met complex gedrag. 


Didactische vaardigheden

Didactische vaardigheden

Wij zoomen in op het interactief en activerend leren lesgeven. Hoe combineer je structuur en creativiteit? En hoe pas je digitale leermiddelen toe? Jij weet straks hoe je de individuele leerbehoefte helder krijgt en differentiëert. 


Verdieping ISK

Verdieping ISK

Deze avond is alleen voor pioniers werkzaam op een ISK. Je leert hoe je heldere en realistische verwachtingen krijgt van deze doelgroep. Zo weet jij straks precies welke kenmerken een typische ISK leerling heeft en welke visie en verantwoordelijkheden er bij een ISK school komen kijken. 


Intervisie

Gedurende het schooljaar wordt er in een aantal intervisiesessies ingezoomd op jouw persoonlijke ervaringen. Door intervisie leer jij veel over jezelf, maar ook van jouw collega’s. De intervisiesessies worden gehouden met dezelfde groep onderwijspioniers waarmee je de bootcamp hebt gevolgd, dit zorgt voor een veilige omgeving waarin jij je optimaal kunt ontwikkelen!

Intervisiesessies

De intervisiesessies vinden tweemaandelijks plaats. 

Lesbezoeken

Tijdens één of meerdere lessen krijg je bezoek van een onderwijscoach die je kan voorzien van directe feedback. Doordat deze feedback in real-life setting gegeven wordt krijg je een andere leerervaring dan in de trainingen en intervisie, wat jouw ontwikkeling in jouw pedagogische- en didactische vaardigheden extra stimuleert.

 

Data

De bezoeken worden in overleg met jou gepland. 

Focustracks

Elke twee maanden kies je zelf een nieuwe focustrack die je gaat volgen. De focustracks bestaan uit twee trainingen waarin een specifiek onderwerp of thema aan bod komt. De meeste focustracks zijn een verdieping op de thema’s die in de bootcamp zijn behandeld. 

Bekijk de actuele data

Trainingen

Iedere focustrack bestaat uit twee opeenvolgende trainingen (vaak met maximaal 1 maand ertussen). 

Verdieping in pedagogiek

Verdieping in pedagogiek

Na deze training weet jij een positief en veilig leerklimaat te creëren waardoor een optimale ontwikkeling van leerlingen behaald wordt. Je bent in staat om coachend les te geven en een relatie met de leerling op te bouwen binnen de kaders. Bovendien weet je structuur aan te brengen en zo orde en aandacht vast te houden. 


Verdieping in didactiek

Verdieping in didactiek

Je leert activerende en differentiërende werkvormen en klassenmanagement. Ook gaan we dieper in op digitale leermiddelen en opbrengstgericht onderwijs. Alle ingrediënten om een effectieve en eigentijdse docent te zijn voor elke leerling. 


Ontspannen & productief voor de klas

Ontspannen & productief voor de klas

Je krijgt handvatten aangereikt om prioriteiten te stellen, meer focus aan te brengen en dus ook een hogere productiviteit te behalen. Door het juist managen van verwachtingen en grenzen te stellen gaat dit gemakkelijker. Zo ervaar jij meer rust en creër jij overzicht in verantwoordelijkheden en prioriteiten.


Creativiteit & verandering

Creativiteit & verandering

Hoe breng je creativiteit en innovatie tot leven in de klas en op de school? En hoe zet je verandering en weerstand om enthousiasme? Antwoorden waar jij tijdens deze trainingen antwoord en vooral handvatten voor krijgt. 


Contact maken in de klas

Contact maken in de klas

Hoe maak en houd je contact met anderen, ook als het spannend wordt? Dit gaan we tackelen door een bokstraining en we gaan aan de slag met het afstemmen in communicatie, leren behoeftes aangeven en kwetsbaarheid tonen. 


Traumaverwerking & emotie-regulatie (ISK)

Traumaverwerking & emotie-regulatie (ISK)

Deze focustrack is alleen voor onderwijspioniers binnen het ISK. De focus ligt hierin op vluchtelingenproblematiek. Na deze trainingen weet jij traumatisch gedrag te herkennen en hier als docent constructief mee om te gaan. 


arbeidsbemiddelaar

Sluit jij je aan?

Wil jij jouw avontuur aangaan binnen het onderwijs? En ben jij niet bang om te pionieren? Dan begint jouw route hier! Wij zijn jouw stoutste schoenen. Je hoeft ze alleen naar maar aan te trekken.

Ik sluit me aan!

Bekijk hier onze actuele vacatures