Onze Gym

Je gaat starten met je eerste echte baan. Dat is niet alleen superleuk en een mooie uitdaging, maar ook best een beetje spannend. In deze nieuwe rol worden namelijk andere dingen van je gevraagd dan tijdens je studie, bij je bijbaantje of in je privéleven. Zo krijg je straks veel verantwoordelijkheid. Bovendien wordt er van je verwacht dat je met verschillende mensen samenwerkt, zelfstandig werkt en prioriteiten stelt.

Waarschijnlijk verwacht je tegelijkertijd ook heel veel van jezelf. Sta je te trappelen om zo veel mogelijk nieuwe dingen te leren, veel projecten op te pakken en te laten zien wat je kunt. Terwijl je ook nog moet wennen aan de organisatie, je nieuwe collega’s en het werkende leven. Hoe vind je dan de balans tussen werk en privé? Hoe blijf je (dicht bij) jezelf? En hoe zorg je er tegelijkertijd voor dat jouw project een succes wordt? Dat kan behoorlijk spannend en stressvol zijn!

De Gym van Studelta helpt je door deze turbulente eerste periode heen. Wij weten namelijk precies wat er als starter allemaal op je afkomt. Waar de valkuilen liggen. En hoe je voorkomt dat jij erin valt. Ga je via ons aan de slag? Dan volg je naast je baan ook een intensief trainingsprogramma, samen met andere starters. In dit programma staan jij en jouw ontwikkeling centraal. En omdat je de trainingen met andere starters volgt, zal je merken dat je niet de enige bent die iets lastig vindt of ergens moeite mee heeft.

In de Gym leer je meer over jezelf, over jou en de ander en over jou en de organisatie waar je werkt. We zorgen voor een veilige omgeving met een vaste groep starters, waarin je veel oefent en experimenteert, zodat je ontdekt wat werkt en wat bij je past. Ook leren we je in de Gym verschillende vaardigheden aan waarmee jij je ontwikkeling van starter tot effectieve professional enorm versnelt.

Wil je weten hoe we dat doen? Bekijk dan hieronder wat het programma inhoudt en welke trainingen je allemaal kunt volgen.

Hoe werkt het?

Tijdens jouw avontuur bij je opdrachtgever ben je een aantal dagen per maand te vinden in onze Gym in Amsterdam-Noord. Je volgt hier het Basisprogramma van 8 trainingsdagen verspreid over zes maanden, daarnaast heb je de mogelijkheid om Verdiepende Trainingen te volgen. Deze trainingen stem je af met jouw opdrachtgever en Projectcoördinator. Gedurende jouw tijd bij Studelta kom je ook met alle pioniers 1 keer samen op de Verbindingsdag. Kijk hieronder voor meer informatie.
De Gym van Studelta
Basisprogramma
Wie ben ik, hoe gedraag ik mij en hoe reageert mijn omgeving daarop? Waar krijg ik energie van? En wat heb ik daarvoor nodig? Deze vragen onderzoek je tijdens het Basisprogramma in de Gym. Je leert jezelf beter kennen, komt te weten wie je in een professionele setting wilt zijn en leert om die kennis en inzichten om te zetten in effectief gedrag. Dat maakt dat je minder stress en meer geluk ervaart op je werk.
Verdiepende Training
Als je aan de slag gaat met het Basisprogramma ontdek je vanzelf welke kennis je wilt verdiepen en welke vaardigheden je nog verder moet ontwikkelen. Daarvoor kan je in de Gym Verdiepende Trainingen volgen. Deze trainingen richten zich op jouw persoonlijke ontwikkeling en het verrijken van de kennis uit het Basisprogramma, maar ook op hele praktische vaardigheden die je binnen jouw project moet beheersen.
Netwerkdag
Een keer per jaar komen de pioniers van Studelta samen. Alle pioniers, van alle lichtingen. We maken er altijd een leuke inspirerende dag van, waarbij jullie de gelegenheid hebben om elkaar te ontmoeten, van elkaar te leren en elkaar beter te leren kennen. Naast het programma is er voldoende ruimte om ervaringen uit te wisselen en met alumni in contact te komen.
Avonturen
Ben je nu al enthousiast en wil je graag een traject volgen in onze Gym? Dat kan. Wij verbinden jou graag met maatschappelijk betrokken organisaties die een frisse wind niet schuwen en graag met starters werken. Bij al onze avonturen heb je de mogelijkheid om in onze Gym aan de de slag te gaan. Bekijk dus snel welke avonturen openstaan en solliciteer vandaag nog!
Je staat er echt niet alleen voor
Diede Smits over de GymPionier, UMC Utrecht

Belangrijke documenten