Het verhaal van Wendel

Wendel Bergmans Adviseur StudeltaMijn talent
Als ik iets in mijn hoofd haal dan ga ik daar 100% voor. Ik geef niet zomaar op. ‘De aanhouder wint!’ Deze mentaliteit zorgt ervoor dat ik veel van mijn doelen bereik. Ik ben volhardend en eigenzinnig. Dat is voor anderen niet altijd even makkelijk want ik kan moeilijk van mijn gebaande paden afwijken. Desalniettemin pas ik dit “talent” graag toe in mijn dagelijkse leven en werk (dat zal die eigenzinnigheid wel zijn dan…). 

Mijn toekomst
Van kinds af aan heb ik een passie voor (het oplossen van) maatschappelijke vraagstukken. Zodoende heb ik sociologie gestudeerd. Sinds mijn studie zie ik de vergrijzing als een van de grootste maatschappelijke vraagstukken. De sector gemeenten heeft hier volop mee te maken. De afgelopen jaren heb ik gewerkt in de arbeidsbemiddeling naar gemeenten om zo de nadelige gevolgen van vergrijzing aan te pakken. De komende tijd ga ik mijn passie inzetten om zoveel mogelijk jong talent bij gemeenten aan de slag te krijgen, zij zijn zonder twijfel het enige duurzame antwoord op het vergrijzingsvraagstuk. Dit ga ik doen als Adviseur Gemeenten bij Studelta omdat ik volledig achter de waarden en cultuur van deze organisatie sta. 

Mijn wereld
Mijn wereld is de afgelopen jaren flink veranderd. Een jaar geleden woonde ik nog drie hoog in Amsterdam Oost, nu in een vinex wijk in Amersfoort. Vorig jaar (net voor corona) reisde ik nog de wereld rond met mijn Peruaanse vriendin en moesten we haar verblijfsvergunning voor Nederland regelen. Nu zijn we verloofd en ben ik vader van een dochtertje. Van avontuurlijk naar burgerlijk? Ik ben er bang voor. Het is even wat anders en soms mis ik de oude wereld. Maar als ik moet kiezen, dan kies ik toch echt vol overtuiging voor deze nieuwe burgerlijke wereld… vol avontuur! 

Wendel Bergmans
Kernwaarde: Eigenzinnig
wendel@studelta.nl
06 14 63 58 10