De nieuwe generatie in de corporatie

Actuele thema’s binnen de woningcorporatie, zoals het passend toewijzen, daeb en niet-daeb en de omgang met de Woning- en Omgevingswet vragen om een nieuwe manier van kijken. Maar ook bredere externe ontwikkelingen zoals informatisering, big data, zelfsturende teams en klantgericht werken zullen de komende tijd bepalen waar de aandacht van een corporatie naartoe zal gaan.

Ondertussen stijgt de leeftijd van het personeel richting de 50+. Nog even en de kennis en ervaring van gewaardeerde krachten gaat verloren. De Generatie Y staat te trappelen om te leren van andere generaties en kunnen met hun onbevangenheid en energie op een unieke manier waarde toe te voegen aan de sector. Millennials dragen graag hun steentje bij aan een betere wereld. Dat kan fantastisch bij een woningcorporatie.

Meer weten over de visie van Studelta? Lees onze blog eens!

Neem contact met mij op

guido2.png

 

 

Wat kunnen wij voor jou betekenen?

De kracht van onze pioniers is dat zij op een praktische en energieke wijze kunnen helpen bij het maken van de omslag naar de nieuwe generatie woningcorporatie. Zij komen niet alleen adviseren, maar ook realiseren. Zij brengen actuele kennis vanuit hun studie mee en hebben een onbevangen blik op jouw corporatie. Ze zijn niet bang om heilige huisjes omver te trappen en stellen regelmatig de broodnodige “waarom-vraag”.

Wij gaan samen met jou de uitdaging aan, om te bepalen welke rol en verantwoordelijkheid onze pioniers kunnen nemen vanuit een project, een langere opdracht of een vrijgekomen formatieplek.

Zo kunnen zij je bijvoorbeeld goed van dienst zijn met het:

  • Visie/beleid vertalen naar actie. En deze acties ook uitvoeren;
  • Op een verbindende manier collega’s helpen met de digitalisering;
  • Data verzamelen, analyseren en op basis daarvan processen optimaliseren;
  • De wijk in gaan. Praten met huurders en deze gesprekken terugkoppelen;
  • Stakeholders (zoals de gemeente, bouwbedrijven) inventariseren, bij elkaar brengen en tot een optimale samenwerking smeden.

Parallel aan zijn werkzaamheden voor de corporatie, ontwikkelt jouw pionier zich tot een steeds effectievere professional. Zo zal het werk van een steeds hogere kwaliteit worden. Benieuwd naar ons trainingsprogramma? Bekijk het hier. Wil jij - net als vele organisaties - een pionier op de werkvloer? Neem gerust contact met mij op!

Op touch devices kunt u hier naar links en naar rechts swipen
Prev

Uitgelicht:

Medewerker Learning & Development

Deze pionier gaat aan de slag in het team dat de spil vormt van een organisatie op weg naar zelfsturing, waarin geen managementlagen meer bestaan. Samen met ervaren teamgenoten heeft deze medeweker continu zicht op zowel de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers als de teamontwikkeling. Hij biedt kaders door het begeleiden en stimuleren van loopbaanontwikkeling van medewerkers. Zo brengt onze pionier drijfveren en talenten van collega’s in kaart.

Uitgelicht:

Communicatiemedewerker

Deze pionier kan zich bijvoorbeeld bezig houden met de optimalisering van de digitale dienstverlening. De pionier werkt aan de professionalisering van de verschillende online uitingen van de corporatie, de doorontwikkeling en het beheer van o.a. de website en het vergroot het gebruiksgemak van het klantportaal.

.

Uitgelicht:

Junior Data Analist

Een Junior Data Analist houdt zich bijvoorbeeld bezig met het (verder) ontwikkelen, standaardiseren en efficiënter maken van dataprocessen, waaronder het automatiseren en optimaliseren van regelmatig terugkerende rapportages en selecties/analyses. De analist zorgt er ook voor dat de data van de hoogst mogelijke kwaliteit is, door ze vanuit verschillende bronnen te halen en te ontdubbelen. Hij signaleert verbeterpunten en stelt deze pro-actief voor om zo de organisaite in een stroomversnelling te krijgen.

Next

Reeds uitgevoerde projecten

  • Junior Data Analist
  • Communicatiemedewerker
  • Junior Medewerker Woonservice
  • Junior Financial Controller
  • Junior Woonadviseur
Omnia Wonen

"Studelta heeft er door de inzet van hun pioniers mede voor gezorgd dat er bij Omnia Wonen weer een gezonde mix is van verschillende generaties, met allemaal hun eigen kracht!"

Monique Govers, Omnia Wonen

Ik kom graag met jou in contact!

Guido Koershuis

Focus

guido@studelta.nl
06 24 86 28 33

Twitter

Guido Koershuis