Studelta & gemeenten: een maatschappelijke kans

Gemeenten in Nederland hebben te maken met een van de grootste maatschappelijke vraagstukken van deze tijd: vergrijzing. Dat betekent dat een grote groep mensen met veel ervaring en kennis de komende jaren zal uitstromen. Het generatiepact is in het leven geroepen om op dit probleem in te spelen. Dat brengt nieuwe vraagstukken met zich mee: hoe laat je een starter de functie van een ervaren oudere werknemer invullen? Hoe haal je jongeren binnen? Hoe bind je jongeren aan een vergrijsde organisatie? Deze onderwerpen behandelen we ook in ons whitepaper 'Een gouden generatiepact', dat je hier gratis kunt downloaden.

Wat kan Studelta betekenen?
Wij kunnen helpen om het maatschappelijk probleem van vergrijzing om te vormen naar een maatschappelijke kans. Onze pioniers bieden een open en fris perspectief en een nieuwsgierige blik. Bovendien gaan ze de hedendaagse uitdagingen graag aan en dat leidt weer tot meer energie op de werkvloer. Wil je meer weten over onze samenwerkingen met gemeenten? Neem dan contact op met Wendel Bergmans.

slechte_kantoorgrap.jpg

 

 

Hoe werkt Studelta?

Studelta zoekt een pionier die bij jouw uitdaging past. Zij kunnen waardevolle kennis, die vaak dreigt uit te stromen door de vergrijzing, overnemen. Maar vooral ook zorgen de jonge talenten voor een frisse blik vanuit hun onbevangenheid. De pioniers van Studelta hebben lef, zijn communicatief sterk en bijvoorbeeld goed in het opstellen van beleid, het uitvoeren van processen en het opzetten van projecten of programma’s. In onze Gym

volgen de pioniers bovendien een trainingsprogramma om aan hun persoonlijke ontwikkeling van starter tot professional te werken. Wil je meer weten over onze visie? Lees dan onze blog eens! En wil je op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief

Op touch devices kunt u hier naar links en naar rechts swipen
Prev

Uitgelicht:

Projectondersteuner transitie AWBZ-WMO

Onze pionier gaat bij jou als middelgrote gemeente als projectondersteuner bij de transitie van de AWBZ naar de WMO aan de slag. Hij zorgt voor een praktische projectondersteuning en zorgt ervoor dat de senior beleidsadviseur zich kan blijven richten op de hoofdlijnen. Zodoende bereidt jouw gemeente zich terdege voor op de transitie.

Uitgelicht:

Beleidschrijver

De beleidsmedewerkers binnen jouw gemeente hebben te weinig capaciteit om al het benodigde schrijfwerk te kunnen verrichten, in het bijzonder zoek je versterking op het gebied van WMO-verordening. Je schakelt Studelta in en wij selecteren een pionier die graag zijn/haar beleidsmatige ambities verwezenlijkt door in de praktijk beleidsvragen uit te werken.

Uitgelicht:

Interviews ‘Huis aan huis aan het werk’

Binnen jouw gemeente voert onze pionier een grootschalige doelgroepanalyse uit van langdurige werklozen. Om inzicht te krijgen in een projectonderdeel dienen in korte tijd hoogwaardige en effectieve interviews met de doelgroep te worden afgenomen. Studelta pioniers nemen deze interviews in 2,5 week tijd af zodat jij je kan blijven focussen op de voortgang van de reguliere werkprocessen.

Next

Reeds uitgevoerde projecten

  • Online platform voor zorginnovatie
  • Schrijven beleidsstukken
  • Analyse gegevens jeugdzorg
  • Interviews bij project ‘Huis aan huis aan het werk’
  • Beleidsondersteuning bij transitie WMO/AWBZ
Gemeente Den Haag

“De pioniers hebben alles snel opgepakt en zijn met lef en gezond verstand op onze moeilijkste doelgroep afgegaan”

Gemeente Den Haag

“We worden echt geholpen door de frisse blik en de nieuwe energie. Ze schroomt niet om verschillende afdelingen of mensen te benaderen en bij haar staat het verloop van het project voorop. Zo gebeurt er veel en blijft er niets op de plank liggen”

Gemeente Alkmaar

Gemeente Alkmaar

Ik kom graag met jou in contact!

Wendel Bergmans

Doortastend

wendel@studelta.nl
06 41 688 483

LinkedIn Twitter

wendel_overzicht.jpg