Zo stimuleer je verandering

Geschreven door Silke Rupert

Je bent aangenomen om te pionieren. Je start dolenthousiast aan het nieuwe avontuur, maar in plaats van dat je verandering brengt, verander je langzaam je eigen manieren. Je begeleider wil graag dat je de vergrijzende organisatie wakker schudt, maar je komt erachter dat eigenlijk niemand daar echt op zit te wachten. En daar sta je dan met al je innoverende ideeën. Ideeën die wachten op uitvoering.


Tijdens de inspiratiedag, waar ik met pioniers in gesprek ging, viel het mij op dat zij tegen eenzelfde obstakel aanlopen. Namelijk: vergrijzende organisaties vragen om innovatiekracht, maar haar ‘oudere’ werknemers niet. Zij vinden het wel prima hoe het gaat, want ‘zo doen wij dat hier nu eenmaal’. Oftewel, er is niet genoeg draagvlak voor jou om te pionieren. Jij moet draagvlak zien te creëren. De kloof tussen jong en oud zorgt ervoor dat jij je niet op je plek voelt of niet alles doet wat je zou willen doen. Oudere medewerkers voelen zich prettig in bestaande structuren. Iets wat moeilijk is om mee te breken. Het vraagt lef van jou om verandering te brengen. Ook al ben je hiervoor ingezet.

Durf te leren


Vrijwel alle innovaties komen tot stand door (jonge) mensen die buiten de gebaande paden wandelen. Dit gaat niet vanzelf want van jongs af aan zijn we een meester-leerling model gewend. Dit doet mensen denken dat er niet van de jongere generatie geleerd kan worden. Dit omgooien is een uitdaging. Je moet van elkaar durven leren. Draai de rollen dus eens om. Ouderen zijn leerling en jij bent de docent. Stel eens voor om een collega iets ‘nieuws’ uit te leggen.

(Er)ken elkaar


Het is van belang om te erkennen dat niet alle werknemers gelijk zijn. Dat klinkt heel gek, maar wat ik hier mee willen zeggen is dat niemand overal goed in is. Maar elke medewerker is wel ergens goed in: het geheel is altijd meer dan de som der delen. Zo neemt elke generatie iets waardevols met zich mee en verrijkt hiermee de organisatie. Wees dus niet bang om elkaar te leren kennen, ga het gesprek aan. Breng verschillende visies in kaart en laat zien dat anders denken juist goed is. Door ieders waarden en drijfveren te leren kennen en elkaar beter te begrijpen ontstaat een omgeving waar innovatie en samenwerkingen worden gestimuleerd.

Formuleer acties


Als laatste tip – deelnemers van afgelopen inspiratiedag kennen het al - zet je pioniersplan om in kleine acties, zo klein dat je er morgen al één afgevinkt hebt. Formuleer het op deze manier: morgen heb ik … gedaan. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je morgen met die ene collega hebt gepraat die je eigenlijk nog niet zo goed kent.

Vergrijzing is niet het grootste probleem. Want of een organisatie durft te veranderen zit hem in het hebben van een open houding naar elkaar!

De Gym

Blijf jezelf ontwikkelen!

De inspiratiedag was onderdeel van het ontwikkelprogramma die je als pionier kan volgen. In de Gym zorgen we ervoor dat jij je ontwikkelt van starter tot professional. Wil je weten hoe? Bekijk dan het traject!