Zo maak je jouw talenten concreet

Geschreven door Maike. In mijn vorige blog gaf ik jou tips om jouw talenten te ontdekken door een aantal kleine opdrachten. Lees hem vooral hier nog eens na! Inzicht in je talenten helpt je in de zoektocht naar een baan, het geeft richting bij je oriëntatie en sollicitatieproces. Want weten waar je goed in bent maakt het makkelijker om functies/vacatures aan jezelf te koppelen. In vacatureteksten staan vaak rijtjes met eigenschappen. Sluiten deze aan bij jouw talenten? Grote kans dat deze baan echt iets voor jou is! Vervolgens is het belangrijk dat je jouw talenten benoemt in je sollicitatiebrief en op je cv, zodat jouw potentiële nieuwe werkgever precies weet waarom juist JIJ geschikt bent.

Het sollicitatiegesprek

Met een beetje geluk word je daarna uitgenodigd voor de volgende stap: het sollicitatiegesprek. De werkgever zal tijdens dit gesprek toetsen of je over de juiste eigenschappen beschikt. Het is dus belangrijk dat je goed over je talenten vertelt, inclusief concrete voorbeelden. In de vele gesprekken die ik zelf met sollicitanten voer, valt me op dat dit nog behoorlijk lastig kan zijn. Vandaag geef ik je tips die je helpen bij het formuleren van concrete voorbeelden van jouw talenten, zodat je nog beter voorbereid een sollicitatiegesprek in gaat.

Voorbeelden zorgen voor heldere communicatie

Met de juiste voorbeelden zorg je ervoor dat een ander begrijpt wat jouw interpretatie van een talent is. Neem bijvoorbeeld het talent ‘sociaal’. De een ziet dit als ‘makkelijk een praatje aanknopen met mensen die ik nog niet ken’, waar de ander het omschrijft als ‘altijd klaar staan voor vrienden met goede raad’. De betekenis van een talent kan voor mensen dus nogal verschillend zijn. Door een goed voorbeeld te geven laat je zien wat het talent voor jou betekent. Daarnaast zijn voorbeelden belangrijk om een talent te onderbouwen. Hoe concreter het voorbeeld van jouw talent, hoe groter het vertrouwen van een werkgever dat jij inderdaad dit talent bezit. Dus de hoogste tijd om voorbeelden van jouw talenten te verzamelen!

Op zoek naar voorbeelden, hoe doe je dat?

De zoektocht naar voorbeelden van jouw talenten kan best lastig zijn. Het gaat over gedrag wat voor jou heel vanzelfsprekend is, waardoor het je niet altijd opvalt. Maar geen zorgen, er zijn genoeg voorbeelden van jouw talenten te vinden als je de tijd neemt om erover na te denken. En net als bij de Talentenspeurtocht, kun je ook nu de hulp van anderen inschakelen.

Pak jouw lijstje met talenten erbij en beantwoord per talent de volgende vragen.

  • Wat betekent dit talent voor jou?
  • In welke situaties laat jij dit talent vaak zien?
  • Wat doe jij waaruit blijkt dat je dit talent bezit?

Nu weet je beter wat de betekenis van jouw talenten is en in welke situaties ze naar voren komen. Ook kun je inmiddels beschrijven welk gedrag bij jouw talenten hoort. Zijn we er dan? Nee, het kan nog concreter!
Vind je het lastig? Vraag dan een aantal mensen die jou goed kennen (vrienden, familieleden, studiegenoten of (oud)collega’s) om met je mee te denken.

En nu, de voorbeelden echt concreet maken

Met bovenstaande vragen ben je al een heel eind. Het levert echter nog geen concrete voorbeelden op, maar omschrijft jouw gedrag in algemene zin. Bijvoorbeeld: “Mijn talent is plannen. Voordat ik aan een opdracht begin maak ik een schema met een tijdsplanning voor subdoelen. Ik hou het overzicht en ben altijd ruim op tijd klaar”. Dit lijkt een mooi voorbeeld, maar omdat het zo algemeen blijft geeft het jouw gesprekspartner nog geen concreet bewijs. Jouw potentiële werkgever hoort graag hoe je jouw talent recent ingezet hebt in een specifieke situatie. Een handige manier om sterke en concrete voorbeelden te formuleren, is de STAR-methode.

Neem een van je talenten in gedachten. In welke recente situaties heb jij dit talent laten zien? Beantwoord vervolgens de volgende vragen om een concreet voorbeeld van dit talent te formuleren:

S - Situatie: Wat was de situatie of context?
T - Taak: Wat was jouw taak of welke taak heb jij op je genomen?
A - Actie: Wat heb je concreet gezegd of gedaan?
R - Resultaat: Wat was het gevolg of resultaat?

Zo kun je op het volgende voorbeeld van het talent “plannen” komen: “Afgelopen half jaar heb ik mijn scriptie geschreven. Een groot project met een helder einddoel, maar alle tussenstappen moest ik zelf invullen. Ik heb daarom aan de start een duidelijk schema gemaakt met een tijdsplanning voor subdoelen, zoals het inleveren van mijn onderzoeksplan, het doen van interviews en het analyseren van data. Hierdoor hield ik grip op de voortgang, had ik een duidelijk overzicht van waar ik in het proces was en heb ik uiteindelijk ruim op tijd mijn scriptie afgerond.”

Wat als je tijdens het gesprek verrast wordt door een vraag?

Soms krijg je tijdens een sollicitatiegesprek een vraag waar je je niet op voorbereid had. Vaak wordt er dan naar een specifieke situatie gevraagd. Bijvoorbeeld: “Wat vond jij het meest lastig tijdens het schrijven van je scriptie?”. Probeer dan niet te snel een antwoord te geven. Het is oké om hier even over na te denken, zeker als je dit kort benoemt. Neem je tijd en probeer ook nu middels de STAR-methode je antwoord te formuleren. Liever een sterk en weloverwogen voorbeeld, dan een snel en onvolledig antwoord!

Recruiter

Welke voorbeelden gebruik jij?

Ik ben heel benieuwd wat je van deze tips vindt. Hopelijk ga je nu nog beter voorbereid je sollicitatiegesprekken in en weet je met concrete voorbeelden van jouw talenten jouw potentiële werkgever te overtuigen om voor jou te kiezen. En onthoudt, oefening baart kunst.

Meld je aan bij Studelta