Zet jong talent in voor onderhoud én innoveren van het EPD

Zet jong talent in voor onderhoud én innoveren van het EPD

Het Bravis Ziekenhuis werkt met HiX als Elektronisch Patiëntendossier (EPD). Voor het verder digitaliseren van de patiëntenzorg zochten ze een starter met goede communicatieve vaardigheden. Ineke van Adrichem - Teamleider Functioneel Applicatiebeheer – vertelt: “Het is soms lastig om hoogopgeleide starters te bereiken, met Studelta lukt dit wel."

Waarom werk je graag met starters?

“Het werk van onze afdeling is tweeledig: we zorgen dat alle systemen blijven draaien én dat we de snel veranderende wereld kunnen bijbenen. Ik ben daarom altijd op zoek naar een mix van mensen met ervaring en mensen met nieuwe inzichten. Ik zie jonge starters echt als een waardevolle toevoeging: ze leren snel, denken vaak net even anders en zijn opgegroeid met nieuwe technieken. Dat ze geen werkervaring hebben is wat mij betreft dan geen belemmering. Katja is de eerste starter binnen onze afdeling en ze doet het erg goed.”
 
“Dat iemand geen ervaring heeft met HiX is voor mij geen belemmering"

Wat voor werk doet Katja precies?

“Katja is twee jaar geleden gestart als Projectmedewerker en heeft toen gewerkt aan de implementatie van het patiëntenportaal aan de EPD-kant. Samen met het team heeft ze bijvoorbeeld e-consults mogelijk gemaakt, zodat artsen kunnen beeldbellen. De COVID-19-pandemie heeft de behoefte hieraan enorm versneld, we moesten daardoor snel schakelen. Katja heeft dit goed opgepakt: ze heeft ervoor gezorgd dat de implementatie goed is gelukt en heeft zelfstandig deelprojecten geleid. Het is bijzonder dat ze alles simpel laat lijken, terwijl ik weet dat dit niet zo is.”
 

Hoe zie je dit terug in haar werk?

“Ik merk vooral dat Katja geen schroom heeft om alles bespreekbaar te maken. De begeleiding van Studelta helpt hier in mijn ogen bij: starters leren in het ontwikkeltraject om goed naar hun eigen persoonlijke ontwikkeling te kijken en uitdagingen aan te pakken. Het zit van nature al in Katja om dingen te verbeteren, maar het is opvallend dat ze expliciet om feedback vraagt. En tijdens haar werk betrekt ze iedereen, maakt ze problemen duidelijk en
pakt ze door om tot oplossingen te komen. Ze regelt het gewoon.”  

“Katja vraagt expliciet om feedback om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.”


Ze is vorig jaar aangenomen bij Bravis als Functioneel Beheerder. Hoe ging dit?

“Aan het eind van haar traject via Studelta stond er een vacature open om aan ons ERP-systeem te werken. Iets heel anders, maar het past haar goed: Katja houdt goed overzicht en kan dingen goed uitleggen. Dit helpt in het contact met onze andere afdelingen, zoals financiën, inkoop en logistiek, waardoor ze het ziekenhuis als geheel ook goed leert
kennen. Vanuit de rol als Functioneel Beheerder denkt ze ook met onze afdeling mee over de aanstaande verhuizing van het ziekenhuis naar een nieuwe locatie, en vertaalt dit naar wat het ERP-systeem in de toekomst moet kunnen en hoe we dit kunnen implementeren.”
 

Hoe kwam je erbij om Studelta in te schakelen?

“Ik kende Studelta al vanuit mijn eerdere functie binnen het ziekenhuis, en had goede ervaringen met het inzetten van starters voor het Diagnose-Behandelcombinatie-systeem. Ik merk daarnaast dat net-afgestudeerden vaak niet goed beseffen dat applicatiebeheer een breed en interessant werkgebied is. Dat maakt het lastig voor ons om hen te bereiken, via Studelta lukt dit wel. Ik merk dat we hen nu vooral inzetten voor het invullen van de meer structurele plekken, omdat de match van de kandidaten met onze organisatie erg goed is.”
 

“Net-afgestudeerden beseffen vaak niet dat applicatiebeheer een breed en interessant werkgebied is.”

Ben je nog tegen uitdagingen aangelopen?

“Nou, eigenlijk niet. Het inwerken van Katja ging als vanzelfsprekend. Dit heeft wellicht te maken met welke verwachtingen je van tevoren hebt: je weet dat iemand starter is, en dus rechtstreeks van school af komt. Als je iemand de tijd geeft om ingewerkt te raken komen ook hun talenten goed naar voren. Dit inwerken is nu natuurlijk wel een extra uitdaging, omdat iedereen thuis werkt. Het is dan ook belangrijk om actief contact te houden. Ik vind het mooi om te zien dat Katja hier zelf veel initiatief in neemt.”

Ook op zoek naar een starter die kan doorgroeien?

Neem dan contact op met Martijn, zodat hij mee kan denken welke persoon het best past bij
jouw organisatie.

En lees hier hoe Katja haar werk als voormalig Projectmedewerker HiX en
nu als Functioneel Beheerder ervaart.
Ook op zoek naar een starter die kan doorgroeien?