Waarom wij als arbeidsbemiddelaar geen vacatures meer invullen

Simpel, de menselijke maat is in te veel organisaties ver te zoeken! En onze stellige overtuiging is dat een mensgerichte benadering de enige sleutel is naar duurzame recruitmentresultaten.

Menselijk versus fabriek


Ik kan gepassioneerd vertellen over mijn geliefde vak. Altijd gaat mijn aandacht daarin naar de menselijke maat van ons vak, omdat het te vaak wordt afgedaan als een simpele fabriek. Interessant ook wel dat
wikipedia ook zo’n definitie geeft: “werving en selectie, ook wel recruitment genoemd, verwijst naar het proces van aantrekken, selecteren en aanstellen van geschikte kandidaten voor een (vaste) baan of tijdelijk werk, in lijn met de strategie en doelstellingen van een organisatie of onderneming.”

Recruitment is een ambacht


Eerder schreef ik ook al een metafoor over
het ambacht “recruitment”. Ons geliefde vak is wereldwijd een miljardenbusiness en dus logisch dat er enorme stortvloed is aan toffe, nuttige en hulpzame tools. De nieuwste online ontwikkelingen en trends op het gebied van sourcing, analytics, tooling, campaigning en geïntegreerde recruitmentcampagnes helpen om de recruitmentfabriek beter te laten draaien. Ik vind het vooral de kunst om die ontwikkelingen te plaatsen in een mensgericht bedrijf. Want laat er geen misverstand over bestaan; ook wij hebben die tools gewoon keihard nodig.

Emerce Recruitment


Op 4 april 2019 organiseert Emerce hun jaarlijkse event over recruitment. Emerce Recruitment 2019 gaat over die laatste online en technologische innovaties in recruitment en HR. Dit jaar staan de thema’s AI, transparantie en menselijke maat centraal. En ik ben er trots op dat ik in het online geweld een florerende bedrijf kan bouwen dat juist de menselijke maat centraal heeft staan. Hoe we dat doen is onder andere terug te zien op deze website.

Geen vacatures, wel avonturen


In november zijn we na hard werken
live gegaan met een duidelijk thema: geen vacatures, wel avonturen. Niet een traditioneel functieprofiel waarin een aantal taken beschreven is die in een vastgesteld aantal uur uitgevoerd moeten worden. Maar een avontuur waarin een starter zich kan ontwikkelen tot young professional én ondertussen resultaten behaalt voor onze opdrachtgever. Dus geen vrijblijvend reisje, maar een serieuze opdracht waarbij opdrachtgever, starter en intermediair samenwerken om met passende begeleiding de gewenste resultaten te behalen.

Wil je weten welke resultaten we behalen? En waarom ik het duurzame resultaten noem? Kom dan luisteren tijdens Emerce Recruitment 2019, of stuur me gewoon een berichtje.
Nieuwsbrief

Pssst...

Wil je op de hoogte gehouden van vaknieuws binnen jouw sector? En evenementen die we organiseren? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief, zodat we jou relevante informatie kunnen toesturen!