Van stilstand naar vooruitgang

De ene verandering bereidt een volgende voor
Niccolo Machiavelli (1469 - 1527)

Geschreven door Guido. Op vrijdag 13 december stond de tijd even stil. In een hoekje op ons kantoor zat ik van maand tot maand het afgelopen jaar met mezelf door te nemen aan de hand van een paar gekleurde post-its. Wat neem ik mee? Wat laat ik achter? 2019 was voor Studelta en (daarmee) voor mijzelf een regelrechte rollercoaster. Om maar wat te noemen:

  • Stoppen met zelforganisatie
  • Direct leiding mogen gaan geven aan 15 collega’s
  • Eva Geesing als directeur in plaats van Martijn van Rossum
  • De structuur van Studelta’s operationele teams gaat op de schop

Blijven bewegen

Het is geen moment saai geweest. De weg tussen 1 januari 2019 en 31 december 2019 bleek kuilen en hobbels te bevatten. De routebeschrijving klopte ook niet helemaal, waardoor we met z’n allen soms een flinke omweg moesten nemen. Dat kostte extra tijd en energie. Medepassagiers verlieten het voertuig, anderen stapten in. Onderweg veranderde bovendien de bestemming. En toch bleven we in beweging.

Oud en nieuw

Op de eerste gekleurde post-it van 2019 schreef ik Veluwonen. De weg leidde mij op 2 januari naar Eerbeek en ik zat aan tafel met Marco de Wilde. Hij voorzag beweging bij zijn woningcorporatie. Op een bepaalde plek in de organisatie zou de oudste generatie plaats gaan maken voor de jongste. Aan ons de vraag dat proces te ondersteunen. Nu we bijna een jaar verder zijn, kan ik met trots zeggen: daar hebben we goed werk geleverd. We zochten, vonden en begeleidden de juiste starter. Die ergens nog steeds nieuw is, maar ook iedere dag wat ouder wordt.

Verandering voorzien

Sommige veranderingen zijn te voorzien, te managen en te stroomlijnen. Zoals de kleine verandering in Eerbeek. Andere veranderingen ontstaan in een milliseconde of ontwikkelen zich buiten het zicht. Deze laten zich wat lastiger beheersen. C’est la vie. Dus we tellen af naar de volgende verandering. Van 2019, naar 2020. Van oud, naar nieuw. Van even stilstaan, terug naar vooruitgang. 

Lorem ipsum

Bepaal jouw doelen voor 2020

Hoe kijk jij terug op jouw afgelopen jaar? Wat heb je meegemaakt, geleerd etc? En belangrijker welke lessen neem je mee? En hoe ziet jouw 2020 eruit. Misschien is het wel een (nieuwe) baan via ons. Bekijk dan vooral eens onze avonturen
Of ga je nu toch de keuze maken om met starters te werken? Top! Onze adviseurs staan ook nu weer te trappelen om met jou de perfecte fit te vinden. Bekijk vooral wat we doen op onze dienstverleningspagina

Voor nu alvast een heel gelukkig en gezond 2020 van ons!