Van pionier naar Adviseur Kwaliteit & Innovatie in een ziekenhuis

Weet je nog? Een tijdje geleden schreven we een aantal blogs over pionieren in het ziekenhuis. In het eerste blog vertelden we je meer over de bijzondere uitdaging waar onze pionier, Martijn van Dorp, voor stond. In het tweede blog vertelde Martijn meer over zijn aanpak. Tijd voor deel 3: hoe gaat het nu met hem? En hoe kijkt hij terug op zijn avontuur?

Nog even terug

“Na mijn studie gezondheidswetenschappen aan de VU wist ik nog niet precies wat ik wilde gaan doen. Na een aantal maanden op reis te zijn geweest kwam ik in aanraking met Studelta. Hun aanpak sprak me aan omdat ze je niet alleen aan een baan helpen, maar ook investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Via Studelta kwam ik terecht bij het Alrijne Ziekenhuis, waar ze na een fusie twee poliklinieken cardiologie wilden integreren. Daarbij moest onder meer de planningsstructuur gereorganiseerd worden. Ze zochten iemand met een frisse blik die zich daar in vast wilde bijten, zodat de medewerkers zich gewoon met de zorg konden blijven bezighouden.

Ik heb een plan geschreven dat ook is geïmplementeerd en goed is bevallen. Deze samenwerking beviel zo goed dat ik na dit project een vast contract heb gekregen. Op dit moment werk ik ruim een jaar op de afdeling Kwaliteit & Innovatie. Ik werk aan ziekenhuisbrede projecten om de zorg te verbeteren en toekomstbestendig te maken. Mijn drijfveer toen ik hieraan begon was om de zorg elke dag een beetje beter te maken dan de dag ervoor. Daar werk ik nu dus ook echt elke dag aan.”

>> Ik wil de actuele avonturen bij Studelta bekijken

De aanpak van Studelta

“Studelta doet het net een beetje anders dan anderen. Ze plakken niet alleen maar een cv op een vacature, maar helpen je te ontdekken wie je zelf bent, wat je drijft en welke kant je carrière op zou moeten gaan. Dat doen ze onder meer met verschillende trainingen en cursussen in de Gym.

Als ik eerlijk ben leken veel van die trainingen mij in eerste instantie wel een beetje zweverig. Ik vond mijzelf daar te nuchter voor en wilde gewoon aan de slag. Maar ik kwam er al snel achter dat die sessies elke keer iets met mij deden. Ik ging nadenken over wat ik wilde, wat ik nu precies zoek in een baan en hoe ik zelf de regie kan nemen in hoe ik mijn werk doe. Ik kwam er bovendien achter dat andere vaardigheden ook belangrijk zijn. Het draait niet alleen om je papiertje, of je theoretische kennis, maar ook om wat je als mens kunt bijdragen aan een organisatie. Daarom is het belangrijk dat je als persoon in een team en in de organisatie past.

Ik ben mij door de Gym veel bewuster geworden van wat ik wil en kan dus ook veel bewuster keuzes maken. De keuze om bij het Alrijne te blijven was ook zo’n bewuste keuze. Dat geeft rust, ook als het een keertje tegenzit. Bovendien gebruik ik de vaardigheden die ik tijdens de trainingen heb geleerd ook nu nog regelmatig. Dat is heel waardevol.”

Tips voor opdrachtgevers én pioniers

“Studelta werkt veel met maatschappelijk betrokken organisaties. Organisaties waar een mate van menselijkheid heerst en de cultuur niet zo keihard is als in het bedrijfsleven. Het ontwikkelprogramma sluit daar mooi op aan. Op die manier draagt Studelta bovendien bij aan het maatschappelijk belang en het verbeteren van de wereld om ons heen.

Of ik tips heb voor opdrachtgevers of pioniers die erover nadenken om met Studelta in zee te gaan? Tegen pioniers zou ik willen zeggen dat ze open moeten staan voor het traject van Studelta. Het geeft zoveel meerwaarde. En denk goed na over je keuze voor een baan. Kies niet alleen een vacature, maar kijk verder dan de functieomschrijving. Kijk ook naar het team en de organisatie. Pas je daarin? Je functieomschrijving kan nog zo leuk zijn, als je niet in het team past gaat dat uiteindelijk toch knagen.

Dat geldt eigenlijk ook voor opdrachtgevers. Kijk niet alleen of de cv op het functieprofiel past, maar zoek een match op de persoon. En wees niet bang om jonge, andersdenkende mensen binnen te halen. Er is zo veel potentieel om gebruik van te maken!”

>> Bekijk wat Studelta voor jou als opdrachtgever kan betekenen.

Inschrijven

Ook aan de slag in een ziekenhuis?

Wil jij nu ook een soortgelijk traject als Martijn doormaken? Dat kan! Wij hebben regelmatig dit soort projecten in ziekenhuizen, andere zorgorganisaties of bij de overheid. Je kunt natuurlijk onze actuele avonturen bekijken en solliciteren. Staat er niets passends voor nu tussen? Schrijf je dan in, maak een compleet profiel aan en wie weet nemen wij zelf contact met jou op!