Met deze tips vind je zó een baan via vacaturesites

Je bent op zoek naar een baan. Maar dan wel eentje die bij je past. Klinkt makkelijk, maar nog vóór je eerste zoekactie rijzen de vragen: wil je werken bij de overheid of juist een maatschappelijke instelling? En kun je beter zoeken via een oproepje op LinkedIn of via een algemene vacaturesite? Lees dit blog en leer de écht leuke vacatures vinden.

Bepaal welke functie bij je past


De ideale baan voor jou hangt af van wat je belangrijk vindt in je werk. Jij wilt bijvoorbeeld maatschappelijk iets toevoegen. Een baan kiezen die je leuk vindt, maar wel met een goed salaris. Of juist samenwerken met jonge, leergierige collega’s. Check dus eerst een aantal vacatures op een algemene vacaturesite (Werk.nl, Intermediair, LinkedIn) op deze punten:
• Sector: welke spreekt je aan? Commercieel of non-profit? Musea of de telecombranche? Zo kun je straks steeds specifieker zoeken.
• Beroep: welk type functie past bij jou? Van consultant die bedrijfsvraagstukken oplost, tot projectleider die zorgt dat collega’s goed samenwerken en er op tijd resultaat geboekt wordt. Bij elke functie horen specifieke eigenschappen en kennis. Welke heb jij in huis?
• Waarden: de optelsom van jouw waarden + de kernwaarden van je toekomstige werkgever = werkgeluk! In dit blog lees je wat jij én een werkgever nu echt belangrijk vinden op de werkvloer.

Gericht zoeken in je favoriete branche


Nu je weet wat je zoekt, is het tijd voor gericht speurwerk:
1. Kijk op de vacaturepagina’s van branche-organisaties.
2. Volg de socialkanalen van specifieke bedrijven die je interessant vindt. (Check bijvoorbeeld onze LinkedIn voor vacatures en de belevenissen van onze pioniers).
3. Schrijf je in voor nieuwsbrieven van bureaus waar je veel leuke vacatures ziet.
Jij wilt waarschijnlijk snel een baan vinden. En misschien kosten bovenstaande methodes iets meer tijd dan snel een algemeen jobboard checken. Maar uiteindelijk leveren ze tijd op. Want op deze kanalen staan vaak vacatures die je niet tegenkomt op andere sites. Waardoor je wellicht minder concurrenten hebt en sneller uitgenodigd wordt voor een sollicitatiegesprek.

LinkedIn-hack: een alert instellen


Wist je dat je op LinkedIn ook een vacature-alert kunt instellen? Klik bovenaan op ‘vacatures’, voer een paar zoektermen in (denk: ‘junior consultant’ of ‘projectleider’) en je krijgt elke keer dat je inlogt een fijn overzicht. Op kanalen als LinkedIn zie je alleen de vacatures die écht bij jouw (LinkedIn-)profiel passen. Dat scheelt weer!

Bonustip: zo ontvang je wekelijks maatschappelijke vacatures


Wil jij iets bijdragen aan de wereld? En werken bij een provincie, gemeente of een goed doel? Scroll naar beneden, meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang wekelijks de maatschappelijke vacatures van Studelta!

Op de hoogte gehouden worden van onze vacatures?

Geen vacature meer missen?

Wil jij op de hoogte gehouden worden zodra er nieuwe vacatures zijn? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief.