Zet jouw talenten in en vind die passende baan

Geschreven door Eria. Weet jij waar jij goed in bent? En zet je jouw talenten dan ook bewust in bij het zoeken naar een nieuwe baan? Juist door je hiervan bewust te zijn en deze koppeling te maken haal je meer voldoening en plezier uit je werk.

Weet waar je in uitblinkt!

Bij programma’s als ‘Holland’s got talent’, zie je vaak groot zichtbaar talent als zingen, dansen of performen op een andere manier. Maar wij doelen juist ook op minder zichtbaar talent, en die zijn voor mensen moeilijker om te benoemen. Deze minder zichtbare talenten gaan je vaak gemakkelijk af waardoor je je er niet bewust van bent. Daar komt bij dat mensen het over het algemeen lastig vinden om hun talenten voluit te benoemen. Er zit angst om als arrogant te worden gezien.

Mijn tip: stop hiermee en maak kenbaar wat je talenten zijn. Zet je deze namelijk in op je werk, dan heb je het vaak leuker en haal je betere resultaten. Je doet iets wat je van nature goed afgaat. Zeker bij een nieuwe baan is er al een hoop te leren, fijn als er dan ook dingen vanzelf gaan.

>> Bekijk hier of er een baan tussen zit die met jou matcht

De zoektocht naar waar je goed in bent

Leuk dat je nu weet dat je je talenten in moet zetten, maar nu ‘wat zijn die talenten dan’.

Mijn tip: vraag je vrienden, collega’s of familie naar wat ze in jou bewonderen of ga na bij jezelf welke complimenten die je krijgt het meest indruk op je maken, waar word je blij van wanneer anderen dit aanstippen? De uitvoer van deze oefening biedt bovendien ook altijd een leuk gesprek.

Je kunt jezelf ook de volgende vragen stellen: wanneer was je trots op jezelf? Wat vinden anderen lastig, wat jij zonder moeite doet? Waarbij vragen anderen jou om hulp? Noem hier dan concrete voorbeelden bij om het uitdragen van deze talenten kracht bij te zetten. Bovendien is dat niet arrogant, het is juist sterk en duidelijk. Wanneer je bijvoorbeeld goed structuur kunt aanbrengen en je legt dit uit door te benoemen dat je in een projectgroep hebt gezorgd dat alles op tijd was ingeleverd, is dit niet per se fout maar wel gevoelig voor verkeerde interpretatie. Wees hierin concreet en benoem meerdere aspecten en tussenstappen die hieraan hebben bijgedragen.

Mijn tip: Bundel jouw talenten en zoek de samenhang. Stel, je hebt de volgende talenten: je bent goed in contact maken, inleven in anderen en behulpzaam zijn. Deze talenten zijn met elkaar verstrengeld: je kan pas behulpzaam zijn als je je kunt inleven in wat de ander nodig heeft, en om daarachter te komen moet je eerst contact maken. Breng je talentenlijst dus terug en schrijf het op. Zo ben je altijd goed voorbereid op een sollicitatiegesprek.

>> Wil jij hulp met voorbereiding; schrijf je in en ga in gesprek met onze recruiters

De volgende stap

Nu weet je waar je goed in bent en je kunt het benoemen! Combineer dit met jouw drijfveren en je bent weer een stap dichterbij het beeld van wat je wilt en kunt. De mate van met plezier naar je werk gaan hangt vaak nauw samen met het gevoel er ook goed in te zijn zodat het je meer energie oplevert. De volgende keer gaan we dieper in op het soort werkomgeving wat bij jou zou passen. En ervaar je dan nog steeds keuzestress? Wij geven jou tips in de eerste blog van de reeks. 


Lorem ipsum

Hulp met het bepalen van drijfveren

Studelta besteedt veel aandacht aan de juiste selectie: passen opdrachtgever en pionier bij elkaar? Dit in combinatie met onze uitgebreide aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zorgt voor het minimaliseren van de kans op burn-out. Eén van de onderwerpen die wij aansnijden zijn het (her)kennen van drijfveren en hierop inspelen. 

Dit geldt voor jouzelf, maar ook voor jouw collega's. Wij hebben alle drijfveren voor jou op een rijtje gezet. Welke kies jij? En welke kiezen jouw collega's? Zet ze in de juiste volgorde en voer het gesprek. Download de drijfveren sheet hieronder!