Hoe krijg ik een starter snel effectief in zijn rol?

Wij horen regelmatig van opdrachtgevers dat zij niet precies weten wat zij van een starter kunnen en mogen verwachten. Andere opdrachtgevers aarzelen om een starter aan te nemen omdat zij bang zijn dat het lang duurt voor een starter up-and-running is. En dan doen er ook nog veel (terechte, maar ook onterechte) vooroordelen over de jongste generatie werkenden (ook wel millennials of generatie Y genoemd) de ronde.

>> Ik wil het whitepaper downloaden

Als bemiddel-academie extraordinaire, met ruim 14 jaar ervaring in het bemiddelen en begeleiden van starters, weten we inmiddels wat de risico’s zijn van het aannemen van starters. 

De toegevoegde waarde van starters 

Maar bij Studelta zijn we juist óók heel erg overtuigd van de toegevoegde waarde van starters. Starters brengen namelijk energie. Onbevangenheid. Een frisse blik. Nieuwe kennis. Andere vaardigheden. Innovatie. Creativiteit. Beweging. En toekomst. Zo lang zij maar de juiste start én begeleiding krijgen.

Dus werk jij met starters? Dan wil jij weten hoe jij hen (nog) sneller effectief en gelukkig in hun rol krijgt.

In ons nieuwste whitepaper delen we die ervaringen met je én bespreken we het belang van starters in je organisatie, het belang van goede onboarding, begeleidingen werken met drijfveren.
Effectieve starter

Tips voor de leidinggevende

In dit whitepaper willen we graag met je delen wat wij hebben geleerd van de begeleiding van meer dan 1000 starters. Zo heb je de juiste tools om starters ook binnen jou organisatie snel effectief in zijn rol te krijgen.