Wat doet Recruiter Meike op een dag?

Hoi ik ben Meike! Ik heb vroeger veel gesoftbald en 5 jaar Nederlands team gespeeld. Ik vond het altijd al interessant om na te denken over topprestaties. Sinds 2018 ben ik werzaam bij Studelta en help ik starters bij het vinden van een werkomgeving waar zij het best tot hun recht komen.
Meike aan het werk

Persoonlijkheid & Drijfveren 

Met m'n N&T en N&G profiel dacht ik dat het antwoord op de vraag - hoe komen mensen tot hun beste prestatie - in onze hersenen lag, dus besloot ik om psychobiologie te gaan doen. Ik leerde daar te weinig over de interactie met andere mensen en onze omgeving. Na m’n bachelor ben ik aan de slag gegaan bij een bedrijf met sterke bedrijfscultuur. Die cultuur had minstens zoveel invloed op het gedrag van de werknemers als hun (psycho)biologie, dus besloot master te doen over organisatiecultuur.

En dan Studelta

Bij Studelta kan ik het leukste van beide combineren! Als recruiter ga ik bij veel organisaties langs om te kijken wat de normen en waarden zijn en hoe mensen met elkaar omgaan. Daarnaast spreek ik veel starters en probeer ik hun drijfveren en persoonlijkheid zo goed mogelijk in kaart te brengen. Want iemand kan pas echt kan gaan shinen als de drijfveren en persoonlijkheid passen bij de normen en waarden van een organisatie. Aan mij de mooie taak om deze bij elkaar te brengen en daarmee organisaties in beweging te brengen.

Teamwork

Bij Studelta vind ik het heerlijk dat ik regie heb over mijn eigen agenda waardoor ik s'ochtends voor werk soms kan gaan surfen of sporten. Daarnaast vind ik teamwork belangrijk en vind ik het leuk dat we bij Studelta echt aan het bouwen zijn met het recruitmentteam.

Een kijkje in mijn dag 

Ik begin mijn ochtend meestal thuis of op kantoor met het checken van mijn mail. Uiteraard om te kijken of ik nieuwe sollicitaties heb ontvangen. Als ik een profieluitvraag heb, dan stap ik samen met een adviseur in de auto. We bezoeken een opdrachtgever/organisatie om een duidelijk beeld te krijgen van de functie en werkomgeving voor onze starters. Terug op kantoor staat er een lekkere lunch klaar in onze kantine! 'S middag's schrijf ik een vacaturetekst en zet ik het nieuwe avontuur online. De rest van de middag is gevuld met intakegesprekken met nieuwe kandidaten. Als het even kan wandel ik tussendoor nog een rondje met een collega door het Vliegenbos bij ons in A'dam- Noord.

Diamant

Benieuwd wat mijn collega Leonie doet?

Natuurlijk super leuk wanneer één van mijn voorgestelde kandidaten gaat beginnen aan de opdracht, mijn missie is dan geslaagd. Maar het houdt dan niet op, wij begeleiden het project natuurlijk ook van A tot Z. Hier komt mijn collega Leonie, projectcoördinator, om de hoek kijken. Zij vertelt wat zij doet op een dag.