Leonie vertelt over haar werk als Projectcoördinator

Ik ben Leonie Susebeek en werk sinds 2013 bij Studelta. Ik ben gestart als Adviseur Onderwijs, in deze rol hield ik mij vooral bezig met opdrachtgevers en hun vraagstukken. In deze rol miste ik het contact met pioniers! Waar lopen zij nu tegenaan en hoe kun je als werkgever hen het beste tot hun recht laten komen. Hieruit bleek dat mijn interesse naar HR thema's ook gegroeid was in de afgelopen jaren. Mede daarom ben ik in 2018 geswitched naar de rol van Projectcoördinator! 

Een organisatie met vrijheid en verantwoordelijkheid

Ik werk al jaren graag bij Studelta, ik voel mij hier thuis. Dit komt vooral door de mate van vrijheid die ik ervaar en het feit dat we werken vanuit eigen verantwoordelijkheid en persoonlijk leiderschap. Deze combinatie zorgt ervoor dat ik goed presteer en mij steeds verder ontwikkel op persoonlijk en professioneel vlak. 

Geen dag is hetzelfde

Als Projectcoördinator is geen dag hetzelfde! Dit komt vooral omdat je de hele dag met mensen te maken hebt. Er zitten veel HR onderdelen in mijn werk verweven: zo houd ik mij bezig met contractbesprekingen, ontwikkelings- en beoordelingsgesprekken en on- en offboarding. Daarnaast heb ik ook echt een adviesrol richting de opdrachtgever, met name over de juiste begeleiding van de pionier. Ik ben in contact met de klant, pionier, adviseur en trainer - kortom een hoop verschillende partijen en belangen. 
Wanneer de opdracht goed gaat ben ik vooral coachend bezig, maar het komt ook voor dat ik de rol van mediator pak. Je leest het: afwisselend en uitdagend!

Een typische dag voor mij

Mijn dag start met een gezamenlijk overleg met mijn team. We bespreken hier casuistiek waardoor we elkaar kunnen helpen of van elkaar kunnen leren. Hierna stap ik in de auto om naar mijn eerste afspraak te rijden. Ik ga langs bij één van de pioniers voor een tussentijdse evaluatie met hem en de opdrachtgever. Ik bespreek eerst de 360graden feedback met de pionier zelf en vervolgens sluit de opdrachtgever aan. Het is een leuk gesprek, het gaat goed met de pionier en zijn project. En altijd mooi; hij heeft nieuwe inzichten gekregen over zijn ontwikkeling, dus we bespreken de volgende stappen die hij hiermee kan gaan zetten!

Terug in de auto benut ik mijn tijd goed: ik bel een aantal pioniers en opdrachtgevers om even kort te horen hoe het met hen gaat en of ik nog ergens mee kan helpen. De opgedane informatie koppel ik terug aan de adviseurs. Zo is iedereen op de hoogte van de stand van zaken en kunnen we sneller schakelen. De laatste uurtjes werk ik thuis om de gesprekken van die dag uit te werken en mailtjes te beantwoorden. Voor mij een waardevolle en fijne dag!

Adviseur Kevin aan het woord

Maak kennis met adviseur Kevin!

Zonder adviseurs die de opdrachten binnenhalen heb ik weinig te doen als projectcoördinator. Dus ben je benieuwd wat Kevin doet om te zorgen dat ik genoeg te doen heb? Lees zijn verhaal hier!