Levvel biedt starters een warm bad, geen gespreid bedje

Levvel biedt professionele hulp aan kinderen, jongeren en (pleeg)gezinnen, zodat ze met een stevige basis de toekomst tegemoet kunnen. Kees Koole, Teamleider Financiële Administratie vertelt: “De aanpak van individuele casussen en de steeds veranderende werkomgeving maakt dit werkinhoudelijk erg uitdagend. Onze ondersteunende afdeling moet zich hier steeds op aanpassen, daarom zijn we hiervoor continu op zoek naar ambitieuze starters met frisse energie. Studelta helpt ons sinds 2016 om deze doelgroep te bereiken.”

Mix in samenstelling personeel
In 2020 zijn er zelfs 7 pioniers via Studelta gestart bij Levvel. Kees: “Ik wil graag een mix van mensen met ervaring en mensen die net beginnen. De energie, leergierigheid en ambitie die de pioniers van Studelta meebrengen voegt veel toe aan ons team.” Hij had eerst het idee om zelf een traineeship op te starten, maar mede door corona en andere prioriteiten is dit plan gestrand. “De samenwerking met Studelta is door toeval ontstaan, maar is inmiddels een win-winsituatie geworden voor de lange termijn. Het is een partnership waarbij Studelta de persoonlijke ontwikkeling van pioniers ondersteunt en wij een kansrijke omgeving bieden voor ambitieuze starters.”

Warm bad, geen gespreid bedje
Kees licht toe: “We bieden een zeer veilige werkomgeving waar pioniers zichzelf goed kunnen ontwikkelen, en niet direct afgestraft worden als ze een keer een verkeerde keuze maken. Maar we houden geen handjes vast en bieden geen gestructureerde kaders, omdat we maatwerk leveren om de beste zorginhoudelijke oplossing te bieden. De persoonlijkheid van een pionier moet daarom passen bij onze kernwaarden: samen, aandacht, verdiepend en lef. ‘Lef’ houdt bijvoorbeeld in dat je moet durven doen wat nodig is, om jezelf uit te dagen en om creatieve oplossingen te bedenken.”

“Studelta faciliteert het persoonlijke ontwikkelingsstuk, waardoor wij ons met de pioniers vooral bezig kunnen houden met de inhoud.”

Een jaar lang begeleiding
“Het is ontzettend prettig dat de pioniers een jaar begeleiding krijgen. Het risico in nieuwe organisaties – zeker we door de coronamaatregelen op afstand werken – is namelijk dat nieuwe mensen komen te zwemmen. Nu worden ze door mij gezien én door Studelta. Zij bieden veel hulp op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, waardoor wij ons kunnen focussen op het werk, de inhoud en de werkomgeving.” Kees vult aan: “Ik merk bijvoorbeeld dat de pioniers hoge eisen aan zichzelf stellen. Ze leren in de Gym van Studelta dat het oké is om minder perfectionistisch te zijn. Ik zeg altijd: ‘Zorg dat je altijd een 8 haalt, in plaats van soms een 10 en soms een 4.’”

Perspectief bieden
Kees vertelt dat pioniers anders begeleid moeten worden dan oudere werknemers: “Ik merk dat zij erg snel vooruit willen. Dat is goed, maar ze willen bijvoorbeeld ook al weten hoe de wereld er over drie maanden uit ziet. Dit kan natuurlijk niet, maar het is belangrijk om hen wel continu perspectief te bieden, te begeleiden en gemotiveerd houden.” Over het vinden van de juiste mensen zegt Kees: “Studelta biedt ons een brugfunctie: zij vinden de hoogopgeleide starters, die bewust kiezen voor zorgsector. Wij bieden vervolgens een omgeving waar je snel kunt leren en bij kunt dragen aan het leven van jongeren en gezinnen.”

“Onze organisatie is niet hiërarchisch ingericht, wat onder andere inhoudt dat we niet iemands handje vasthouden. Dit kan voor pioniers best een uitdaging zijn. Daarom is de extra begeleiding vanuit Studelta een fijne toevoeging.”

Platte organisatie
“Ons doel is dat gezinnen en jongeren zelfstandig verder kunnen leven zonder onze hulp. Hiërarchie is dan niet het meest wenselijk, dan ga je namelijk boven iemand staan. We zoeken altijd naar verbinding en geven handvaten. Dit geldt in grote lijnen ook voor hoe we met de pioniers samenwerken. We houden niet hun hand vast. Dit betekent dat ze assertief moeten zijn, initiatief moeten nemen en verantwoordelijkheid moeten pakken. Het is dan ook erg mooi om te zien dat we nu een zelfstandig team hebben zitten van drie pioniers, die samen de gehele afdeling Bedrijfseconomisch Advies vormen.”

Ook op zoek naar getalenteerde starters?

Neem contact op met Arno als je ook op zoek bent naar een ambitieuze pionier, of lees meer in de case over Levvel. Benieuwd hoe de pioniers hun werk bij Levvel ervaren? Lees dan het interview met Robbert en Sarah.

Lorem ipsum
Download de klantcase.

Kan ik je verder helpen?