Klantcase | Twee trainees data science

Studelta bemiddelt pioniers. Jonge, hongerige en hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt die snel operationeel meters maken, maar ook tactisch en strategisch mee kunnen denken. Die je iets nieuws kunt laten doen. En die met veel enthousiasme en energie zelfstandig aan de slag gaan. Waar je dus geen omkijken naar hebt. Om je een beeld te geven hoe zij zoal worden ingezet geven we je graag een inkijkje in onze praktijk. In deze klantcase: op zoek naar twee trainees data science voor het VieCuri Medisch Centrum.

De behoefte van de klant

VieCuri is een topklinisch ziekenhuis met locaties in Venlo, Venray, Panningen, Reuver en Horst. Vanwege demografische uitdagingen in deze omgeving lopen de regio’s Noord- en Midden-Limburg voor op de rest van Nederland als het gaat om het organiseren van zorg rondom de patiënt. Maar de demografische ontwikkelingen staan niet stil. De komende jaren zullen zorgaanbieders geconfronteerd worden met vergrijzing en dus een hogere zorgvraag, terwijl die zorg door de krapte op de arbeidsmarkt door relatief minder zorgprofessionals geleverd moet worden. Om die reden heeft VieCuri een regionale digitale zorg visie ontwikkeld.

Onderdeel van deze visie? De juiste zorg op het juiste moment op de juiste plek. Hierbij zijn het analyseren van data en het gebruik van artificial intelligence en algoritmes van groot belang. VieCuri ging dus op zoek naar twee trainees data science om, onder meer, de volgende vragen te beantwoorden: hoe kunnen we de nu al verzamelde data inzetten om de zorg in de regio te verbeteren? Hoe kunnen we zorgprofessionals op basis van data en algoritmes helpen om sneller nog beter onderbouwde beslissingen te nemen? En zou het mogelijk zijn om in de toekomst de zorgvraag te voorspellen?

De aanpak van Studelta

Tijdens het eerste gesprek met VieCuri hebben we de concrete behoefte goed in kaart gebracht. Aan wat voor soort ondersteuning hebben ze precies behoefte? Van welk type persoon?

Hieruit bleek dat VieCuri voor deze nieuwe functie op zoek was naar net afgestudeerde starters, met een profiel in de zorg of datawetenschappen, die wilden worden opgeleid tot datawetenschapper. Daarnaast zochten zij kandidaten die snel kunnen leren, niet bang zijn om hun handen uit de mouwen te steken, intelligent genoeg zijn om met hoogopgeleide professionals de dialoog te kunnen voeren en die zelfstandig en pro-actief genoeg zijn om te vragen om de ondersteuning die zij nodig hebben.

Hierop hebben we bij Studelta een profiel opgesteld waaraan de trainees moesten voldoen. Daarbij hebben we, naast het gevraagde profiel, vooral ingezoomd op de competenties die nodig waren voor de functie: analytisch denken, zelfverzekerdheid, flexibiliteit én vasthoudendheid, prioriteiten kunnen stellen en resultaatgerichtheid. Daarnaast moesten kandidaten ambitieus en nieuwsgierig zijn. En om dat het een volledig nieuwe functie was, was er ook echt behoefte aan pioniers: medewerkers die gebruik maken van de aanwezige kennis en op basis daarvan met nieuwe initiatieven en ideeën komen. Die lef tonen.

“Studelta luistert heel erg nauwkeurig naar de behoefte van een organisatie. Vervolgens gaan ze op zoek naar mensen die daar niet alleen qua achtergrond, maar ook, en dat vind ik nog belangrijker, op basis van hun competenties en persoonlijkheid goed bij passen. Tot op heden zijn ze altijd met de juiste mensen op de proppen gekomen.” - Stef Mentzel (Clustermanager I&A VieCuri)

Het resultaat

In april 2019 zijn twee van onze pioniers in deze uitdagende functie gestart. Zij werken aan meerdere projecten en volgen daarnaast een intensieve inhoudelijke opleiding bij (de partners van) VieCuri. Om hen zo goed mogelijk bij hun start te ondersteunen begeleiden wij ze ook op maat in onze Gym. Daarin werken we samen aan hun ontwikkeling tot effectieve professional en hun eigen leerdoelen, die we uiteraard ook weer met VieCuri bespreken.

We zijn er trots op te kunnen melden dat de pioniers in april 2020 in dienst zullen treden bij VieCuri. En dat VieCuri op zoek is naar meer datawetenschappers. Naar verwachting zal het team binnen twee jaar uitgroeien naar 8 medewerkers.

“Studelta biedt comfort, zowel aan de starter als aan de organisaties waar zij mee werken. Doordat de starters in dienst zijn bij Studelta en een jaar de tijd krijgen om binnen een organisatie opgeleid te worden, krijgen beide partijen de tijd om te kijken of het wederzijds klikt. Als dat het geval is kan de organisatie de kandidaat overnemen. Zeker in een nog relatief nieuw vakgebied als dat van ons is dat heel erg fijn. Deze werkwijze stelt ons in staat om met jonge mensen met recente kennis te kunnen werken en hen tegelijkertijd razendsnel te ontwikkelen tot professionals met toegevoegde waarde voor de organisatie.” - Stef Mentzel (Clustermanager I&A VieCuri)

Wil jij dit ook?

Heb jij ook te maken met toenemende uitdagingen en steeds complexere vragen? Grote ambities, maar te weinig tijd en korte deadlines? En heb jij dus ook behoefte aan ondersteuning die je snel veel werk uit handen neemt? Dan komen we graag met je in contact. Studelta heeft namelijk nog meer jonge talentvolle en hoogopgeleide starters in huis die staan te trappelen om bij jou te beginnen.

Dienstverlening

Onze dienstverlening

Wil je eerst bekijken wat wij precies doen rondom starters en maatschappelijk betrokken organisaties? Wij hebben onze diensten voor jou uiteen gezet; van detacheren tot ontwikkeling voor jou of de starter. Bekijk ons aanbod gerust en neem contact op met jouw vraag.