Klantcase | Een medior vervangen door een starter

Studelta bemiddelt pioniers. Jonge, hongerige en hoogopgeleide starters op de arbeidsmarkt die snel operationeel meters maken, maar ook tactisch en strategisch mee kunnen denken. Die met veel enthousiasme en energie zelfstandig aan de slag gaan en snel doorgroeien. Waar je dus geen omkijken naar hebt. Om je een beeld te geven hoe zij zoal worden ingezet geven we je graag een inkijkje in onze praktijk. In deze klantcase: op zoek naar een Junior Zorgverkoper voor een grote ggz-instelling.

Waar was deze ggz-instelling naar op zoek?

Bij onze klant, één van de grootste ggz-instellingen in Nederland, werken ruim 3.500 professionals. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de zorg voor 35.000 cliënten. Om ervoor te zorgen dat deze professionals hun kwaliteiten zo optimaal mogelijk kunnen inzetten, moet de zorg die zij kunnen leveren worden verkocht. Daar is het relatief kleine team Zorgverkoop verantwoordelijk voor.

Binnen dit team ging begin 2019 een ervaren en gewaardeerde collega weg, waarop onze klant besloot om op zoek te gaan naar een Junior Zorgverkoper. Een starter met een frisse blik, die zich binnen een jaar het gehele zorgverkoopproces - van het opstellen van rapportages, offertes en aanbestedingen tot en met het voeren van onderhandelingsgesprekken met zorginkopers - eigen zou kunnen maken.

Juist kiezen voor een frisse blik

Tijdens het eerste gesprek met de klant hebben we eerst de concrete behoefte van het team Zorgverkoop goed in kaart gebracht. Welke medewerkers hebben ze al in huis? Met welke kwaliteiten? Aan wat voor type collega hebben ze precies behoefte? En welke competenties moet deze collega in huis hebben?

Hieruit bleek dat het team behoefte had aan een jonge collega, iemand met een frisse blik. Dat moest een pionier van Studelta zijn! Na dit gesprek zijn wij daarom snel aan de slag gegaan met het profiel waaraan de Junior Zorgverkoper moest voldoen. Daarbij hebben we vooral ingezoomd op de competenties die nodig waren voor de functie. Natuurlijk moest de pionier cijfermatig inzicht hebben en kunnen werken met officepakketten, maar uit het gesprek met de klant bleek dat het net zo belangrijk was dat hij of zij stressbestendig is, goed kan plannen en organiseren, accuraat werkt en in staat is het overzicht over de lopende contracten te houden. Daarnaast moest de pionier beschikken over een positief kritische blik, wendbaar en flexibel zijn in de communicatie, met zorginkopers kunnen meedenken én goed kunnen schrijven.

“We wilden graag een jong iemand aannemen. Ons team is niet zo groot, daarom vinden we het belangrijk dat het qua leeftijd een bepaalde opbouw heeft. Diversiteit maakt een team altijd beter. Daarmee voorkom je dat iedereen dezelfde denkbeelden heeft. Ik had al eerder met Studelta gewerkt en dat was goed bevallen. Hun kandidaten hebben vaak iets bijzonders. Vandaar dat we ze nu weer hebben benaderd.” – Paul Broersen (Senior Zorgverkoper)

De zelfstandige Junior-Zorgverkoper

Onze klant sprak in het eerste gesprek ook de wens uit om de pionier binnen een jaar in te werken als volledig zelfstandig zorgverkoper en om deze pionier bij een positief resultaat duurzaam aan zich te verbinden.

In april 2019 is een van onze pioniers, Loes Kostelijk, als Junior Zorgverkoper gestart. Om haar zo goed mogelijk te ondersteunen krijgt Loes begeleiding van haar directe collega’s binnen het team. Daarnaast begeleidt Studelta haar in onze Gym. Daar werken we samen aan haar ontwikkeling tot effectieve professional en aan haar eigen leerdoelen, die we uiteraard ook samen met de klant bespreken en evalueren.

“De samenwerking met Loes bevalt heel goed. Ze had al een beetje ervaring in de zorg, dus dat helpt. Omdat onze organisatie zo groot is en de contracten zo divers zijn, duurt het wel een paar jaar voordat je dit vak helemaal in de vingers hebt. Dat is helemaal niet erg, maar het is wel belangrijk dat je de nieuwe dingen die je tegenkomt zo veel mogelijk zelf oppakt. Dat doet Loes heel goed. De begeleiding die Studelta daarbij biedt is ook fijn. Samen met Loes hebben we van tevoren bedacht welke trainingen voor haar nuttig en leuk zouden zijn. Voor jonge mensen is het erg goed als ze zo veel mogelijk cursussen kunnen volgen en Studelta biedt veel verschillende soorten activiteiten aan.” – Paul Broersen (Senior Zorgverkoper)

Wil jij dit ook?

Zou jij ook graag met een divers team willen werken? Jonge honden willen binnenhalen?Of heb je grote ambities, weinig tijd en korte deadlines? Dan komen we graag met je in contact. Studelta heeft namelijk nog meer jonge talentvolle en hoogopgeleide starters in huis die staan te trappelen om bij jou te beginnen.

Lorem ipsum

Wil jij ook zo'n starter?

Dat kan! Bekijk wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van detacheren, ontwikkelen en seminars/workshops. Jouw vraag kunnen wij vast en zeker beantwoorden!