Klantcase | Junior Projectleider Vastgoed in ziekenhuis

Studelta bemiddelt regelmatig projectmedewerkers en (junior) projectleiders. Pioniers die snel operationeel meters maken, maar ook tactisch en strategisch mee kunnen denken. Die zelfstandig aan de slag gaan, met veel enthousiasme en energie, en waar je dus geen omkijken naar hebt. Om je een beeld te geven hoe zij zoal worden ingezet geven we je graag een inkijkje in onze praktijk. In deze klantcase: op zoek naar een coördinerend junior projectleider vastgoed voor een ziekenhuis.

De behoefte van de klant

Bij onze klant, een ziekenhuis, heeft kort geleden een fusie plaatsgevonden. Sindsdien is de afdeling Facilitair & Vastgoed op meerdere locaties verantwoordelijk voor de gebouwen, installaties en techniek. Daarnaast hebben zij ook (nog) meer projecten gekregen om te managen. De projectleiders - met een technische achtergrond en experts in hun vakgebied - hadden alles onder controle, maar gaven aan op zoek te zijn naar overzicht en samenhang in de vele taken. Een persoon met een nieuwe kijk die coördinerend optreedt.

De aanpak van Studelta

Tijdens het eerste gesprek met de klant hebben we eerst de concrete behoefte van het team goed in kaart gebracht. Waar lopen ze tegenaan, wat frustreert ze? Aan wat voor soort ondersteuning hebben ze precies behoefte? Aan welk type persoon? En wat moet er (als eerste) gebeuren?

Hieruit bleek dat het team behoefte had aan iemand die zelfstandig kleinschalige vastgoedprojecten kan coördineren en begeleiden, maar die vooral ook in de grote projecten kan ondersteunen. Aan iemand die zelfstandig werkt, het overzicht houdt en planningen bewaakt, maar ook niet bang is om in te grijpen als dat nodig is. Daarmee kunnen de huidige projectleiders namelijk blijven doen waar ze goed in zijn: bezig zijn met de inhoud.

Vervolgens hebben we bij Studelta een profiel opgesteld waaraan deze nieuwe junior projectleider moest voldoen. Daarbij hebben we vooral ingezoomd op de competenties die nodig zijn voor de functie. Natuurlijk moesten pioniers die in aanmerking wilden komen voor deze functie affiniteit hebben met de bouwkundige aspecten van het werk, maar zij hoeven géén bouwkundige of elektrotechnicus te zijn. Veel belangrijker is dat zij projectmatig en procesmatig kunnen werken, goed kunnen plannen en organiseren, initiatiefrijk zijn en gevoel hebben voor cijfers. Niet meer van hetzelfde dus, maar echt een ander profiel binnen het team.

Inmiddels is één van onze pioniers in deze functie gestart. Om haar hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen begeleiden wij hem in onze Gym. Daarin werken we samen aan haar ontwikkeling tot effectief professional en aan haar eigen leerdoelen, die we uiteraard ook samen met haar leidinggevende bespreken en evalueren.

>> Ik wil meer weten over Studelta en ziekenhuizen

Het beoogde resultaat

Met dit project en de nieuwe functie wil het ziekenhuis binnen een jaar een ‘linking pin’ creëren tussen verschillende stakeholders, waarbij zowel de projectleiders en het management als de interne klanten optimaal ondersteund worden. Wij zijn er van overtuigd dat de pionier dit samen met het team gaat lukken.

Wil jij dit ook?

Heb jij ook te maken met een toenemend aantal projecten? Korte deadlines? Veel weerstand? En te weinig tijd? Kortom: heb jij ook behoefte aan projectondersteuning die je snel veel werk uit handen neemt? Dan komen we graag met je in contact. Studelta heeft namelijk nog meer jonge talentvolle en hoogopgeleide starters in huis die staan te trappelen om bij jou te beginnen.

In gesprek gaan over jouw lopende projecten?

Herken jij een deel van wat wij hierboven beschrijven? En wil je ook graag een starter die snel meters maakt en het overzicht bewaard? Wij komen graag in contact met jou. Door een informeel gesprek met één van onze adviseurs kunnen we kijken of wij jou kunnen helpen. Laat je gegevens achter en we nemen contact op! 

Naast projectleiders, medewerkers in ziekenhuizen doen we dit ook vaak bij andere zorgorganisaties, gemeenten of woningcorporaties. Bekijk hier in welke sectoren wij nog meer actief zijn.