Klantcase | Data-analist met communicatieve vaardigheden en bèta gevonden!

Studelta bemiddelt regelmatig projectmedewerkers en (junior) projectleiders. Pioniers die snel operationeel meters maken, maar ook tactisch en strategisch mee kunnen denken. Die met veel enthousiasme en energie zelfstandig aan de slag gaan, en waar je dus geen omkijken naar hebt. Om je een beeld te geven hoe zij zoal worden ingezet geven we je graag een inkijkje in onze praktijk. In deze klantcase: op zoek naar een integrale data-analist voor Stichting Prisma.

De behoefte van Prisma

Stichting Prisma zet zich als zorgverlener al meer dan 100 jaar in voor mensen met een beperking. De medewerkers hebben hart voor hun cliënten, de zorg én de organisatie. Zij werken er vaak al lang en veel medewerkers zijn vanuit de operationele zorg doorontwikkeld naar een functie op kantoor.

Door de jaren heen verzamelde Prisma veel data, onder meer op de snijvlakken van HR, Finance, ICT en zorg. Daarbij liepen de medewerkers regelmatig vast. Zij kwamen, onder meer door capaciteitsproblemen, onvoldoende toe aan grondige en bedrijfsmatige analyses van de beschikbare data. Terwijl de transformatie naar een toekomstbestendige organisatie en de behoefte aan langetermijndenken wel vroegen om een optimaal gebruik van deze data.

De aanpak van Studelta

Tijdens het eerste gesprek met Prisma hebben we de concrete behoefte goed in kaart gebracht. Welke medewerkers hebben ze al in huis? Met welke kwaliteiten? Waar lopen die medewerkers tegenaan, wat frustreert ze? En aan wat voor soort ondersteuning hebben ze precies behoefte? Van welk type persoon?

Hieruit bleek dat Prisma op 2 specifieke vlakken behoefte had aan hulp om de hele zorgketen effectiever en toekomstbestendiger te kunnen laten werken. Om te beginnen zochten zij, in aanvulling op het bestaande team van HR, een data-analist die vragen vanuit de directe operatie snel kon ontsluiten in heldere en begrijpelijke conclusies. Daarnaast zochten zij iemand die in staat was om repeterende data-vragen te bundelen, structureren en borgen. Daarvoor moest deze data-analist gaan samenwerken met de verschillende afdelingen van Prisma, om samen met hen het datagebruik onder de loep te nemen. Welke standpunten en invalshoeken worden ingenomen? Wat gaat goed? Waar lopen afdelingen tegenaan? Dit zou moeten resulteren in standaard rapportages waarmee de afdelingen in de toekomst zelfstandig en optimaal gebruik kunnen maken van de bestaande data.

Een profiel met competenties centraal

Hierop hebben we bij Studelta een profiel opgesteld waaraan de nieuwe integrale data-analist moest voldoen. Daarbij hebben we vooral ingezoomd op de competenties die nodig zijn voor de functie. Natuurlijk moesten pioniers die in aanmerking wilden komen voor deze functie analytisch sterk zijn en talent hebben voor het werken met Excel, maar het was net zo belangrijk dat zij zelfstandig kunnen werken, goed kunnen plannen en organiseren, organisatiesensitief zijn en anderen kunnen overtuigen. En omdat veel medewerkers al heel lang bij Prisma werken, was er ook echt behoefte aan een pionier: iemand die gebruik maakt van de aanwezige kennis, maar ook kritisch is op lopende processen. Niet meer van hetzelfde, maar echt een ander profiel dus.

“Het recruitmentproces verliep heel goed. Ik merkte dat Studelta echt inzicht wilde krijgen in wat we zochten en waar onze behoefte lag. Ze luisterden heel nauwkeurig en vroegen goed door. Daarnaast vind ik het prettig dat ze bij de zoektocht naar een kandidaat breder kijken dan de cv alleen. Ze hebben echt gezocht naar wat er bij ons nodig was, een communicatief vaardige kandidaat met bèta competenties.”Angela Buijze (Prisma)

Het resultaat

Inmiddels is een van onze pioniers, Rianne Op den Buijsch, in februari 2019 in deze uitdagende functie gestart. Om Rianne hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen begeleiden wij haar op maat in onze Gym. Daarin werken we samen aan haar ontwikkeling tot effectieve professional en aan haar eigen leerdoelen, die we uiteraard ook samen met Prisma bespreken en evalueren.

“Het was voor ons in het begin ook even zoeken. Wat heeft Rianne nodig, wat kunnen wij haar bieden? Maar inmiddels hebben we daar, samen met Rianne en Studelta, een goede weg in gevonden. Rianne zit goed op haar plek. En ook al is ze, zeker vergeleken met de rest nog best een jonkie, ze had al snel in de gaten waarvoor ze bij wie moet zijn. Een goede match dus. Haar taken zijn complex, zeker vanwege de koppeling tussen HR, Finance en ICT, maar ze ligt goed op schema.” – Angela Buijze (Prisma)

Ook Rianne heeft het naar haar zin bij Prisma. Ze zit op haar plek, mede door het selectieproces bij Studelta. Door het stellen van de juiste vragen over haar als persoon en haar wens voor een werkplek is ze goed gematcht bij Prisma. Wij zijn er van overtuigd dat Rianne dit project samen met Angela en de rest van haar team bij Prisma tot een goed einde gaat brengen.

Wil jij dit ook?

Heb jij ook te maken met toenemende en steeds complexere vragen? Te weinig tijd? Korte deadlines? Of veel weerstand? Heb jij ook behoefte aan ondersteuning die je snel veel werk uit handen neemt? Dan komen we graag met je in contact. Studelta heeft namelijk nog meer jonge talentvolle en hoogopgeleide starters in huis die staan te trappelen om bij jou te beginnen.

Dienstverlening

Onze dienstverlening

Wil je eerst even rustig bekijken wat wij precies doen rondom starters en maatschappelijk betrokken organisaties? Wij hebben onze diensten voor jou uiteen gezet; van detacheren tot ontwikkeling voor jou of de starter. Bekijk ons aanbod gerust en neem contact op met jouw vraag.