De assertieve en zelfredzame beleidsmedewerker

Studelta bemiddelt regelmatig projectmedewerkers, (junior) projectleiders en beleidsmedewerkers. Pioniers die snel operationeel meters maken, tactisch en strategisch mee kunnen denken en met veel enthousiasme en energie zelfstandig aan de slag gaan. Waar je dus geen omkijken naar hebt. Om je een beeld te geven hoe zij zoal worden ingezet geven we je graag een inkijkje in onze praktijk. In deze klantcase: op zoek naar een Junior Beleidsmedewerker Zorg voor Stichting Zuidwester.

De behoefte van de klant

Stichting Zuidwester is een zorg- en dienstverlener voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Ruim 2.000 medewerkers en 600 vrijwilligers zetten zich iedere dag met hart en ziel in voor hun cliënten, die met enige ondersteuning zelf hun weg in het leven kunnen vinden of die dag en nacht volledige zorg vragen. In 2020 wil Zuidwester tot de top 20 zorgorganisaties in Nederland behoren, vooral op het gebied van kwaliteit.

Om die doelstelling te bereiken moeten onder meer de gedateerde beleidsstukken worden geüpdatet en nieuwe beleidsstukken worden opgesteld. Een ingewikkelde en tijdrovende klus, waar het huidige team onvoldoende aan toe kwam. Stichting Zuidwester vond het daarom tijd voor een schrijftalent met een frisse blik, die de afdelingen Behandelzaken en Strategie & Innovatie en Advies zou kunnen ondersteunen bij het (her)schrijven van de beleidsstukken.

De aanpak van Studelta

Tijdens het eerste gesprek met Stichting Zuidwester hebben we de concrete behoefte van de betrokken afdelingen goed in kaart gebracht. Waar lopen ze tegenaan, wat frustreert ze? Aan wat voor soort ondersteuning hebben ze precies behoefte? Van welk type persoon? En wat moet er (als eerste) gebeuren?

Hieruit bleek dat de afdelingen behoefte hadden aan iemand die de geschreven taal in beleidsstukken begrijpt, maar ook de setting in de praktijk doorziet. Aan iemand die snel weet waar de juiste informatie te halen is en toetst of het in de praktijk daadwerkelijk loopt zoals het op papier beschreven staat. En andersom. Die gespreksmomenten met de collega’s in de praktijk organiseert en met veel verschillende disciplines kan samenwerken. En aan iemand die snel zelf prioriteiten kan stellen.

Hierop hebben we bij Studelta een profiel opgesteld waaraan de Junior Beleidsmedewerker moest voldoen. Daarbij hebben we vooral ingezoomd op de competenties die nodig zijn voor de functie. Natuurlijk moesten pioniers die in aanmerking wilden komen voor deze functie affiniteit hebben met de zorgsector en het liefst een zorggerelateerde studie hebben afgerond, maar het was belangrijker dat zij analytisch sterk zijn, goed kunnen schrijven, talent hebben voor plannen en organiseren en kunnen reflecteren. Daarnaast vroeg deze functie om een assertieve, initiatiefrijke en nieuwsgierige pionier die in een dynamische omgeving op een natuurlijke manier contact kan maken met de verschillende belanghebbenden.

“Studelta kwam met drie kandidaten die eigenlijk alledrie goed bij Zuidwester gepast zouden hebben. Het is goed dat ze ook naar de ‘zachte’ kant, de cultuurkant kijken. Ze vragen zich echt af of de kandidaat die ze voorstellen ook bij de organisatie zou passen.” – Jeroen Merkx (Manager Expertisecentrum Stichting Zuidwester)

Het resultaat

Inmiddels is een van onze pioniers, Amy Potappel, in maart 2019 aan deze uitdaging begonnen. Om Amy hierbij zo goed mogelijk te ondersteunen begeleidt Studelta haar op maat in onze Gym. Daarin werken we samen aan haar ontwikkeling tot effectieve professional en aan haar eigen leerdoelen, die we uiteraard ook samen met Stichting Zuidwester bespreken en evalueren.

“Amy toont heel veel eigen initiatief. Ze gaat zelf op pad om informatie te zoeken en durft ook actief contacten te leggen. Ook met alleen een naam of een halve opdracht kan ze uit de voeten en komt ze met een resultaat terug. We kunnen Amy om een boodschap sturen. Het is fijn dat ze door Studelta nog begeleid wordt in de Gym. Ze is een van de weinige starters in onze organisatie en dan kan het soms een beetje eenzaam voelen, want met wie bespreek je de zaken waar je als beginnend academicus tegenaan loopt? In mijn eigen tijd begon ik met een hele kudde jonkies en zochten we elkaar op, maar Amy is nu een van de weinige starters. Fijn dat zij bij Studelta de ruimte krijgt om te leren en te reflecteren.” – Jeroen Merkx (Manager Expertisecentrum Stichting Zuidwester)

Wil jij dit ook?

Heb jij ook grote ambities? Te maken met toenemende en steeds complexere vragen? Te weinig tijd? en korte deadlines? Kortom, heb jij ook behoefte aan ondersteuning die je snel veel werk uit handen neemt? Dan komen we graag met je in contact. Studelta heeft namelijk nog meer jonge talentvolle en hoogopgeleide starters in huis die staan te trappelen om bij jou te beginnen.

Pionier

Ik wil ook zo'n pionier!

Dat kan! Bekijk wat wij voor jou kunnen betekenen op het gebied van detacheren, ontwikkelen en seminars/workshops. Jouw vraag kunnen wij vast en zeker beantwoorden!