Inspiratiedag: hoe voed jij jezelf?

Suiker is ontzettend slecht voor je lijf, toch? Moeten we koolhydraatarm eten of juist niet? En heb je echt twee keer je lichaamsgewicht aan grammen eiwitten nodig op een dag of is dat juist slecht voor je nieren? Help, door de bomen zie ik soms het bos niet meer. En velen met mij. Tijdens de inspiratiedag van Studelta op 22 december – georganiseerd door Nina in onze eigen Gym! – namen we met onze ‘community’ de tijd om even stil te staan bij het onderwerp waar we met z’n allen maar niet over uitgepraat raken: voeding!

Een andere bril
Het doel van zo’n inspiratiedag is niet om je een eenduidig antwoord te geven op al deze vragen. En met honderdduizend verschillende meningen en inzichten kan dat trouwens ook helemaal niet. Het doel is wél om je aan het denken te zetten, het gesprek aan te gaan met andere pioniers en je te inspireren - what’s in a name - om door een nieuwe bril naar een specifiek thema te kijken. Dat is namelijk ontzettend nuttig. De verschillende sprekers die op deze koude decemberdag naar Amsterdam-Noord zijn afgereisd, houden ons elk op vakkundige wijze zo’n andere bril voor.

Sta even stil
Je verwacht het misschien niet meteen, maar voeding is óók in de context van je werk en je professionele leven een onderwerp dat aandacht verdient. Want hoe je jezelf voedt, heeft directe invloed op hoe je in je vel zit en dus ook op hoe je presteert. Dat begint trouwens al bij je ademhaling, in zekere zin ook een vorm van voeding. Gösta van Dam vertelt over verschillende ademhalingstechnieken die je kunt toepassen om te voorkomen dat (werk)stress je naar het hoofd stijgt. Wat daarbij ook helpt, is af en toe de tijd nemen om stil te staan bij behaalde successen. Welke mijlpalen heb jij het afgelopen jaar behaald? En heb je die successen wel gevierd? Positieve energie is ook een vorm van voeding!

Inspiratie gaat door de maag
Op een dag die over voeding gaat, moet er natuurlijk ook iets geproefd worden. Wilbert van de Kamp praat dus niet alleen over eten, maar voegt de daad graag bij het woord. En dat betekent dat we twee verschillende wijnen en twee soorten kaas proeven. Welke je lekkerder vindt, maakt niet uit. Waar de producten vandaan komen en welk verhaal er aan vooraf is gegaan des te meer en juist daar kan Wilbert ontzettend veel over vertellen. Ook Marieke inspireert tenslotte tot een andere kijk op voeding door de groep kennis te laten maken met de filosofische en praktische kanten van Ayurveda. Deze ‘wetenschap van lang en gezond leven’ ziet voeding als het ultieme medicijn om jezelf te verzorgen en te helen. Genoeg stof voor inspiratie!

Dus, stel jezelf eens de vraag: hoe voed jij jezelf, op alle mogelijke manieren die je kunt verzinnen? Dat zijn er namelijk meer dan je denkt.

Nieuwsbrief
En wil jij ook een inspiratiedag in onze Gym bijwonen? Dat kan! Schrijf je in via onderstaande button en blijf op de hoogte van onze evenementen.