Hoe ontwerpers je helpen innoveren

Innovatie in ziekenhuizen, het is broodnodig. Nieuwe manieren van werken moeten niet alleen bijdragen aan het oplossen van het personeelstekort, maar ook aan zelfzorg en preventie, efficiëntie en het terugdringen van wachtlijsten. Maar, goed innoveren is ingewikkeld en vraagt veel van een organisatie. Een flinke dosis creativiteit bijvoorbeeld, buiten de kaders denken en lef. In dit artikel lees je hoe ontwerpers en het principe van ‘design thinking’ daarbij kunnen helpen.

Innoveren binnen ziekenhuizen


Volgens de Dikke van Dale betekent innoveren ‘vernieuwen’ of ‘vernieuwingen uitvoeren om vooruit te komen’. Als je kijkt naar de zorg in het algemeen, en ziekenhuizen in het bijzonder, dan zijn er meerdere gebieden die de komende jaren aandacht nodig hebben, zoals de personeelstekorten. Ook de zorg moet anders worden georiënteerd (preventie, zelfzorg) en verbeterd (de klant centraal, e-health). Tenslotte zullen medewerkers beter moeten worden toegerust voor hun werk.

Om dit te bereiken kan innovatie op verschillende manieren worden ingezet. Zo zal het soms nodig zijn om producten te vernieuwen, maar ook het veranderen/herinrichten van processen kan leiden tot winst. Digitalisering speelt hierbij een steeds grotere rol.

Gelukkig schuilt er in veel ziekenhuizen een grote innovatieve kracht. Met pilots, projecten en leerplekken wordt er continu getracht te vernieuwen en te verbeteren. Tegenwoordig zetten ziekenhuizen daarbij steeds vaker ontwerpers en het principe van ‘design thinking’ in.

Hoe design thinking daarbij helpt


Met een achtergrond in disciplines als (product) design, architectuur, interactieve media en gaming kunnen creatieve ontwerpers helpen om innovatie en vernieuwende technologieën binnen de zorg en binnen ziekenhuizen aan te jagen.

Waarom ontwerpers?

Ontwerpers hebben een andere achtergrond dan de huidige medewerkers, een andere aanpak en dus een frisse blik. Ontwerpers hebben bovendien geleerd om een vraagstuk vanuit het perspectief van de doelgroep te benaderen, buiten de kaders te denken en met behulp van design thinking tot duurzame en creatieve oplossingen te komen. Maakt het dan uit dat zo’n ontwerper geen zorgopleiding of -achtergrond heeft? Nee, juist niet! Voor dit soort vraagstukken doet een frisse blik en originele invalshoek vaak meer dan ervaring.

Waar kan jij een ontwerper op inzetten?


Het ligt voor de hand om een ontwerper eens te laten kijken naar de e-health uitdagingen binnen jouw ziekenhuis. En hoewel het misschien minder voor de hand ligt kan een ontwerper ook - of zelfs juist! - waarde toevoegen bij andere uitdagingen, zoals vastgelopen (logistieke) processen.

Laat een ontwerper zich bijvoorbeeld eens vastbijten in vragen als: hoe kunnen we anders roosteren, zodat medewerkers die dat willen ook daadwerkelijk meer uren kunnen draaien? Hoe zorgen we ervoor dat patiënten op een andere manier worden geïnformeerd, zodat het ondersteunend of verplegend personeel zich met andere werkzaamheden kan bezighouden? Hoe verhogen we de klanttevredenheid van een afdeling? Hoe kan het werk anders worden georganiseerd, zodat we weer een aantrekkelijke werkgever worden?

Vanuit Studelta zetten wij vanuit ons Future Health Design traineeship inmiddels regelmatig pioniers in op dit soort vraagstukken. Ben jij benieuwd of een ontwerper ook de vraagstukken in jouw ziekenhuis kan helpen oplossen? Lees dan snel meer over het Future Health Design traineeship. Of neem contact met ons op, we vertellen je er graag meer over!

 

Ben je benieuwd hoe een ontwerper een zorgvraagstuk in jouw organisatie kan benaderen? Samen met U CREATE heeft Studelta het traineeship Future Health Design opgezet, waarin startende ontwerpers worden verbonden aan organisaties die worstelen met zorgvraagstukken en die openstaan voor innovatie. Ben je benieuwd hoe een ontwerper een zorgvraagstuk in jouw organisatie kan benaderen?