Hoe laat je zien wat je waard bent?

Geschreven door Talitha. Solliciteren. In mijn werk als recruiter zie ik bijna dagelijks kandidaten die dit maar een lastig iets vinden. Waarom dan? Juist de pioniers die wij bemiddelen zijn meestal niet gedreven om commercieel succes te behalen, ze hebben de ambitie om iets bij te dragen en willen graag in het maatschappelijk domein aan de slag. Met iets als ‘sales’ of ‘verkopen’ hebben zij dan vaak ook niets. Vier jaar geleden vond ik het ook maar iets ‘vies’: mezelf ‘moeten verkopen’ in de sollicitatieprocedure. Daar had ik helemaal geen zin in. Wat ik heb geleerd over de jaren heen? Laten zien wat je waard bent, hoeft zeker niet verkoperig over te komen!

Weten wat je waard bent

En toch kunnen we belangrijke lessen leren uit de sales. Bij Studelta zijn onze adviseurs - dat zijn de collega’s die toffe projecten creëren bij organisaties - bijvoorbeeld alleen succesvol in hun werk wanneer ze heel goed weten wat onze pioniers kunnen bijdragen. Zij weten dus heel goed wat wij, als Studelta, waard zijn. Bovendien geloven ze hier in! Ook wanneer je solliciteert is het van cruciaal belang te weten wat jouw toegevoegde waarde is en hier in te geloven. Zoals Maike eerder al schreef, is het vervolgens ontzettend belangrijk om dit te kunnen onderbouwen met voorbeelden.

Wees altijd eerlijk

Ben je nog op zoek naar wat nou precies jouw onderscheidend vermogen is? Ook niet erg. Zo kom ik bij de tweede tip: eerlijkheid! Als je iets niet weet in het gesprek, of je hebt vragen voor je solliciteert, geef dit dan vooral aan. Het komt heel belabberd over wanneer je zegt dat je bepaalde kennis hebt, of ergens onwijs goed in bent, terwijl je dit niet kan onderbouwen. In de sales geldt overigens precies hetzelfde: uiteindelijk komen onze adviseurs het verst wanneer ze ook eerlijk aan de opdrachtgever vertellen wat we bij Studelta niet kunnen. Die starter met vijf jaar ervaring en drie masters op zak? Bestaat niet. Door eerlijk te zijn is hun verhaal veel geloofwaardiger.

Balans tussen verkopen en authenticiteit

Oke, dan wat ik misschien wel het lastigste vind aan solliciteren: het vinden van een balans tussen ervoor zorgen dat de werkgever jou echt wil aannemen (het ‘verkopen’) en het zijn van jezelf (authenticiteit!). Hoe doe je dat in hemelsnaam? In de afgelopen jaren heb ik kandidaten gezien die hun kwaliteiten te veel aandikken en afzwakken, en kandidaten die zich overdreven zakelijk opstellen versus hen die aan komen zetten in een slobbertrui en lijken te vergeten dat het een sollicitatiegesprek is. Wat ik hen als tip geef? Het vinden van de balans doe je vooral door veel te oefenen, maar ook door je te realiseren dat jouw gesprekspartner misschien wel je toekomstige collega is. Gedraag je dus hoe jij je ook gedraagt op werk, en bedenk daarbij welke kwaliteiten je van jezelf wilt laten shinen. Verzin er (daar zijn ze weer!) voorbeelden bij, en nail het gesprek!

Er wordt jou ook iets verkocht

Verder geef ik bijna alle kandidaten die ik spreek ook altijd mee dat zo’n sollicitatieprocedure een wederzijdse selectie is. Ja, er wordt een kandidaat geselecteerd, maar jij selecteert als kandidaat net zo goed je nieuwe werkgever! Wees dus ook kritisch in de procedure. Wat heb jij nodig om een juiste keuze te maken? Welke vragen wil je stellen? Wat heb je nodig in de procedure? Het is altijd goed wanneer jij laat zien aan je potentieel toekomstige werkgever dat je - naast je enthousiasme! - laat zien dat je een weloverwogen keuze maakt. Let wel: als je geen vragen hebt, of de procedure gaat prima voor jou, ook prima. De gouden regel is vooral dat jij straks vol overgave kunt beginnen aan een nieuwe baan!

‘Gebruik’ de recruiter

Eén van de tofste dingen van mijn werk? Het helpen van starters met bovenstaande dilemma’s. Zodra er een kandidaat uit één van mijn procedures op gesprek gaat bij de opdrachtgever, bereid ik ze bijvoorbeeld uitgebreid voor. Deze voorbereiding is een stukje ‘maatwerk’. Gezien ik de kandidaat altijd uitgebreid spreek, geef ik tips die echt passen bij de kandidaat. Soms zijn dat dingen waar je zelf nooit aan hebt gedacht. Zelfs als je het dan niet wordt bij die procedure, heb je (als het goed is) zo weer iets geleerd!

Recruiter Talitha

Laat jij mij zien wat je waard bent?

Kan jij hierbij nu wel wat hulp gebruiken? Of weet je het allang en wil je het graag in de praktijk brengen? Schroom dan niet om je in te schrijven of direct te solliciteren op één van onze avonturen. 

Meld je aan bij Studelta