Het belang van innoveren in functioneel beheer

Ben jij binnen jouw ziekenhuis of zorginstelling verantwoordelijk voor functioneel beheer? En zie jij dat de eisen die aan functioneel beheer worden gesteld veranderen? Dat de focus verschuift naar de eindgebruiker? Dat niet meer alleen gevraagd wordt dat functioneel beheer reactief brandjes blust, maar ook proactief met gebruikers aan de slag gaat en meedenkt over processen? Dan hebben wij een interessante whitepaper voor je! 

De functioneel beheerder van de toekomst 


Want als de eisen aan functioneel beheer veranderen, is het logisch dat ook het profiel van de functioneel beheerder verandert. Dat de focus verschuift van ‘harde’ eisen als opleiding, kennis en werkervaring naar ‘zachte’ competenties als communicatieve en didactische vaardigheden, organisatiebewustzijn en drijfveren. Dat daarnaast gevraagd wordt dat de functioneel beheerder vanuit processen kan denken en over analytisch vermogen beschikt. Maar hoe selecteer én begeleid je die functioneel beheerders?

Wij spraken met medewerkers van verschillende zorginstellingen én met de functioneel beheerders van de toekomst die daar aan het werk zijn. We vroegen hen naar hen ervaringen.

In het whitepaper delen we die ervaringen met je én bespreken we de 5 competenties die onmisbaar zijn voor de functioneel beheerder van de toekomst. Ook geven we 7 praktische tips voor leidinggevenden van startende functioneel beheerders.
functioneel beheer zorg ziekenhuizen

Loop voorop!

De zorgsector verandert, verander mee en loop voorop! Wil je een aantrekkelijke leidinggevende worden en blijven voor startende functioneel beheerders? Download dan ons whitepaper met tips en adviezen!