Lydia RIVM

Het RIVM trekt jong talent aan voor dringende ondersteuning

Om ambitieuze talenten op niveau te vinden, werkt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) samen met Studelta. Het afgelopen jaar had het instituut dringend ondersteuning nodig bij de lopende projecten. We vonden binnen twee dagen de talentvolle Lydia, waarover Senior Adviseur Parveen Soenessardien vertelt: “Ze heeft absoluut alle verwachtingen waargemaakt. Ik kan echt op haar bouwen.”

Hoogopgeleide starters bereiken

Het kennis- en onderzoeksinstituut van Nederland richt zich op de bevordering van de volksgezondheid en een gezond en veilig leefmilieu. De adviseur Organisatie & Personeel vertelt dat het lastig is om jong talent aan te trekken: “Onze organisatie is een mooie en uitdagende werkomgeving voor jongeren, maar veel van hen kennen ons nog niet op deze manier. Ze weten daardoor niet dat we leuke en interessante banen aanbieden. Studelta helpt ons deze hoogopgeleide starters te bereiken, maakt de juiste match op basis van persoonlijkheid en begeleidt ze een jaar lang tijdens hun werk bij ons.”

“Onze organisatie is een mooie en uitdagende werkomgeving voor jongeren, maar veel van hen kennen ons nog niet op deze manier”

Binnen twee weken extra ondersteuning

Inmiddels werken er drie talenten via Studelta bij het RIVM. Een daarvan is Lydia van de Hee-Jochems – in juni 2020 gestart als Junior Adviseur – met een achtergrond in Biologie en Forensische Wetenschappen, en anderhalf jaar werkervaring bij het Nederlands Forensisch Instituut. Haar begeleider, Senior Adviseur Parveen Soenessardien, vertelt: “Ik had dringend ondersteuning nodig bij onze projecten. Binnen twee dagen had Studelta Lydia gevonden en binnen twee weken is ze gestart – in dienst bij Studelta en aan de slag bij ons. Lydia heeft absoluut alle verwachtingen waargemaakt: ze wilde heel snel aan de slag, is gedreven en flexibel, en ik kan echt op haar bouwen.”

Van tevoren doelen gedefinieerd

Van tevoren hebben we gedefinieerd welke resultaten er nodig waren over 3, 6 en 9 maanden. Dit geeft veel houvast. Je hebt namelijk direct duidelijkheid over wat er wordt verwacht van alle partijen. Door de hectische periode zijn we afgeweken van deze resultaatafspraken, maar gelukkig is Lydia hier heel flexibel in. We hebben haar volledig digitaal ingewerkt en na een maandje of anderhalf kon ik al veel uitvragen. Lydia werkt erg zelfstandig, en krijgt naast onze begeleiding regelmatig training en begeleiding vanuit Studelta.”

Werkzaamheden starter

Lydia werkt op de afdeling Accreditatie en Certificering. De taken die zij als starter heeft zijn onder andere:

  • Ondersteuning projectteam: notuleren, afspraken monitoren, deeltaken overnemen
  • Uitwerkklussen: risico’s in kaart brengen, analyseren procedures
  • Organiseren en voorzitten van inventarisatiesessies voor verhuizing
  • Labspecifieke procedures helpen uitschrijven en harmoniseren
  • Meedraaien in audits, revisies documenten
  • Administratief werk: templates in orde maken, invoeren resultaten

Training via Studelta

Na een tussentijdse evaluatie vertelt Parveen: “Het is bewonderingswaardig hoe kalm en beheerst Lydia is, heel knap voor een starter. De uitdagingen waar ze tegenaan loopt worden snel aangepakt in de trainingen via Studelta, en zij bespreekt haar leerdoelen vervolgens heel open met mij. Leonie, de projectcoördinator van Studelta is daarnaast goed alert op of alles nog goed gaat, ze vraagt goed door. We hebben om de paar weken contact en ze denkt mee in oplossingen voor de uitdagingen die we tegenkomen.” Over Lydia concludeert Parveen: “Lydia is echt een junior op niveau. Ze is gedreven, komt met goede ideeën en mag zich zelfs nog wat meer laten zien.”

“Lydia is echt een junior op niveau. Ze is gedreven en flexibel, en ik kan echt op haar bouwen.”

Voordelen van inhuren starters

Door de perfecte match te maken tussen de organisatie en de pionier – op basis van persoonlijkheid, cultuur en gedeelde ambities – helpen we maatschappelijk betrokken organisaties als het RIVM aan de talentvolle starters die zij zoeken. De P&O adviseur vertelt: “De starters van Studelta zijn opgeleid met de nieuwste ontwikkelingen in het vakgebied, waar we als RIVM ons voordeel mee kunnen doen. Op deze manier kunnen we jongeren een plek bieden om zich te ontwikkelen en te oriënteren op een carrière binnen het RIVM, waardoor het een soort test-periode voor beide partijen wordt. De starters zijn namelijk eerst in dienst van Studelta tijdens het begeleidingstraject dat 9 maanden tot een jaar duurt, en kunnen daarna solliciteren op vacatures binnen het RIVM. Voor ons een ideaal traject.”

Ook op zoek naar een ambitieuze, talentvolle starter?

Neem dan contact op met Adviseur & Relatiemanager Kevin Roovers. Hij helpt je graag verder door hoog opgeleide Junior Adviseurs en Programmamedewerkers te vinden, die perfect bij jouw organisatie passen.
Lydia Jochems RIVM