Waarom offboarding zo zinvol is

Mensen komen en gaan binnen je organisatie. Vaak is er een hoop aandacht voor de beginperiode, de zogenoemde ‘onboarding’. Je wil immers dat iemand zich snel thuis voelt Toch is een goede offboarding minstens net zo zinvol maar wordt dit het sneller vergeten. Meestal blijft het bij een afscheidsborrel met drie collega’s en een kaart als bedankje. Zonde vinden wij! Maar hoe neem je nu wel goed afscheid van een vertrekkende collega? En waarom is dat belangrijk?

>> Onderstaande tips in 1 overzicht? Download dan onze infographic

Wellicht tot ziens?

Het moment van vertrek is een cruciaal moment in een employee journey. Als je voor een goede offboarding zorgt, vergroot je als werkgever de kans dat iemand ambassadeur van je organisatie blijft. En dat kan zomaar belangrijk zijn. Wie weet bevindt de potentiële nieuwe aanwinst voor jouw organisatie zich wel in het netwerk van degene die vertrekt. Of misschien wil je over een paar jaar de vertrekkende collega wel weer terughalen naar je organisatie. De laatste periode zal nog lang blijven hangen en medebepalend zijn voor hoe een vertrekkend collega zijn tijd bij jou zal herinneren.

Door de voordeur, met een glimlach

Genoeg reden dus om tijd en aandacht te besteden aan het vertrek van iedere collega. Ongeacht de reden van vertrek of de duur van het dienstverband. Ga een stuk wandelen en stel vragen die gaan over wat er goed ging en wat er anders had gekund of misschien wel gemoeten. Zo’n eindgesprek kan bijzonder veel nuttige informatie opleveren. Het is misschien wel het eerste moment waarop de vertrekkende collega volledig vrijuit kan spreken en de laatste kans om informatie te verkrijgen. Bespreek als HR of als management regelmatig wat vertrekkende collega’s gezegd hebben en gebruik deze als input om een mooiere organisatie te bouwen. Geef daarnaast wat mee ter herinnering aan de tijd die geweest is, zoals een boekje met persoonlijke berichten van collega’s en een passend cadeau(tje). Hef het glas en vier de samenwerking!

Keep in touch

Die vertrekkende collega verlaat zo met een grote glimlach het pand en gaat glimlachend ergens anders werken. Om nieuwe kennis en vaardigheden op te doen. Om nieuwe mensen te leren kennen, die wellicht ook voor jouw organisatie interessant zijn. Ons advies is dus om vooral contact te houden met oud-collega’s en daar iemand in je organisatie ook verantwoordelijk voor te maken. Dat kan natuurlijk in allerlei vormen, groot en klein. Denk bijvoorbeeld aan een LinkedIn-connectie (of groep), een verjaardagskaart, een uitnodiging voor een van jullie evenementen: you name it. Als je het helemaal groots aan wil pakken organiseer je een jaarlijkse alumni-borrel. Hoe dan ook: hou het contact warm - zo ontstaat vanzelf een enorm netwerk aan mensen die jouw organisatie kennen en verder willen helpen. Zo werk je misschien niet meer samen, maar blijf je toch samenwerken.

Download

Download de handige infographic

Meer weten over werken bij Studelta of samenwerken met Studelta? Check de website. Meer lezen over offboarding? Begin eens bij dit artikel van Harvard Business Review!

En wil je alles overzichtelijk in één infographic, download deze dan direct!