Generatie Y verlaat de bank

In mijn vorige blog schreef ik over de vier fouten die banken maken tijdens reorganisaties. Veranderingen zijn aan de orde van de dag en blijven de financiële sector duidelijk niet bespaard, want ik kreeg enorm veel reacties. Mensen herkenden hun eigen bank in mijn verhaal of zien bij anderen zaken mislopen.

Ik ben in gesprek gegaan met een aantal mensen dat een reactie had geplaatst. Een mooie ontmoeting had ik vlak voor kerst op het hoofdkantoor van één van de grote banken. Een dame van een oudere generatie (haar woorden!) en ik wisselden van gedachten over generatie Y in de financiële sector. Mijn gesprekspartner (laat ik haar voor het gemak “Babette” noemen) vertelde over de uitstroom van de jongste generatie. ‘Het is eeuwig zonde als jong talent onnodig de bank verlaat, omdat een reorganisatie niet goed geleid wordt. Het is nog veel erger dat banken hiervan onvoldoende leren!’

Met vertrekkende pioniers die via Studelta in de financiële sector werken, evalueren we altijd hoe zij hun opdracht hebben ervaren. We staan stil bij hun ervaringen met Studelta en praten over hun tijd bij de bank. Het voeren van deze exitgesprekken is cruciaal om te achterhalen wat er een volgende keer anders kan of moet. Ik had mijn verhaal over de vier fouten van reorganiserende banken niet kunnen schrijven zonder de inzichten die Studelta-pioniers mij gaven.

Toen “Babette” mij vertelde dat bij haar bank de exitgesprekken vaak worden overgeslagen onder het mom van “Geen tijd” was ik dan ook verbaasd. Als een leidinggevende geen tijd of ruimte ervaart om goed afscheid te nemen van vertrekkende collega’s wordt evalueren nog veel belangrijker. Want waarvoor heeft die manager dan in eerdere maanden allemaal nog meer geen tijd gehad? Wat hebben medewerkers in hun tijd bij de bank gemist van hun leidinggevenden? De enige manier om erachter te komen is het simpelweg te vragen.

Wil jij dat generatie Y bij jouw bank blijft? Of vooral ontdekken waarom ze weggaan? Zorg dan dat je ruimte maakt voor het nemen van afscheid, zeker in tijden van verandering (bij een reorganisatie) is dit cruciaal. Meer weten over hoe je omgaat met generatie Y op de werkvloer? Kom naar één van onze seminars!

P.S. Het was je misschien al duidelijk, maar “Babette” is niet de echte naam van mijn mysterieuze gesprekspartner ;-)