Functioneel beheer in beweging

Het veld van functioneel beheer wordt van oudsher gekenmerkt door haar interne blik en focus op techniek. Hiermee bevindt zij zich vaak ‘met de kop naar de techniek en de kont naar de klant’. We leven echter in een tijdperk waarin het centraal stellen van je klant, lees: eindgebruiker, essentieel is voor de toekomstbestendigheid van je business. Door écht te weten waar de behoefte van je klant ligt en hierop in te spelen, heb je goud in handen. Het is noodzakelijk om te bewegen richting het functioneel beheer dat aansluit bij het huidige applicatielandschap en de eindgebruiker van nú.

Specialisaties
'Steeds meer organisaties maken deze beweging door de shift van applicatie-georiënteerd naar proces- en business-georiënteerd functioneel beheer. En er komen ook steeds meer “functioneel beheer specialisten” die zich richten op één specifiek aspect van het vakgebied (bv. testen). Met de ontwikkeling van een vakgebied - en bijkomende complexe vraagstukken - komen de specialisaties. Dus waar we het vandaag nog hebben over de functioneel beheerder, hebben we het binnenkort misschien wel over de requirements engineer, de wijzigingsbeheerder en de gebruikersondersteuner'. Lees hier meer over de drie dimensies van functioneel beheer.

Communicatiefvaardig
Inherent aan de veranderingen binnen het vakgebied is een verandering van de benodigde competenties. Wij bemerken een groeiende vraag van onze opdrachtgevers naar klantgerichte en communicatiefvaardige functioneel beheerders. Functioneel beheerders die naar de business toe gaan om de behoeften van eindgebruikers op te halen en te fungeren als schakel tussen eindgebruiker, ICT en leveranciers. Vanuit deze houding en positie kan functioneel beheer - in plaats van vanuit reactiviteit voornamelijk brandjes blussen - proactief waarde toevoegen aan de business.

Functioneel beheer bootcamp
Deze overtuiging zien wij terug in het feit dat steeds meer opdrachtgevers de vertrouwde weg naar de IT-detacheerder inruilen voor de avontuurlijke bewandeling van een ongebaand pad naar Studelta, voor de invulling van de rol van functioneel beheerder op basis van drijfveren, identiteit en competenties. Hier spelen wij op in door het organiseren van een FB-bootcamp voor onze Pioniers. Zij die op waarden en competenties matchen met jouw organisatie en het functioneel beheer van nú, absorberen en ontwikkelen tijdens de bootcamp die kennis en vaardigheden die nodig zijn voor een vliegende start in functioneel beheer! De bootcamp vindt plaats in november. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom de bootcamp? Vul dan dit formulier in en ik houd jou op de hoogte.

Nieuwsbrief

Pssst...

Wil je op de hoogte blijven van nieuws binnen jouw vakgebied? En evenementen die we organiseren? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief, zodat we jou relevante informatie kunnen toesturen!