Eva op avontuur van werkgeluk

Geschreven door Eva Lems

In 2013 was ik 22 jaar, net klaar met mijn Master Sociale- & Organisatiepsychologie en hard op zoek naar een baan. Ik was wel even klaar met leren en theorie. Tijdens het zoeken naar een leuke vacature zag ik op de site van Studelta een vacature voor Bijzonder Beheer-medewerker. Het idee van mensen helpen met financiële problemen sprak me direct aan, juist met mijn studieachtergrond, ook al was het geen optie waar ik in eerste instantie aan had gedacht. Na een paar goede gesprekken bij zowel Studelta als de Volksbank (toen nog SNS Bank) kreeg ik de functie aangeboden en startte ik in januari 2014.

Persoonlijke ontwikkeling
Ik ging fulltime aan de slag bij Bijzonder Beheer en één keer per maand naar Studelta voor het trainingsprogramma. Binnen Bijzonder Beheer ontwikkelde ik me in motiverende gespreksvoering en financiële kennis, en bij Studelta op onder andere communicatie, Mediation en Projectmanagement. Voor mij een mooie combinatie omdat ik me erg verbonden voelde met zowel de Volksbank als Studelta. Daarnaast past de missie van de Volksbank – Bankieren met de menselijke maat – perfect bij mijn kernwaarden en wens om mensen te helpen.

Pionieren binnen de bank
Gedurende 1,5 jaar werkte ik voor een deel als Bijzonder Beheer medewerker en voor de rest als kennisbeheerder aan werkinstructies, processen en deelname aan projecten die hier impact op hadden. Toen ik de uitdaging begon te missen, ben ik intern gaan praten over de mogelijkheden. Er kwam een zwaardere functie vrij waarbij ik ook fraudeposten zou mogen behandelen. Vervolgens ben ik projectcoördinator geworden bij het Bedrijfsbureau, met uitzicht op een vaste functie. Dit paste ontzettend goed bij mij; ik kreeg de mogelijkheid om mijn kennis vanuit mijn master en het trainingsprogramma van Studelta toe te passen. Ook kreeg (en pakte) ik veel vrijheid om opdrachten te pakken waar ik energie uit kon halen, zoals interne communicatie en procesoptimalisatie.

Waar het mij gebracht heeft
Vorige maand hoorde ik dat ik de vaste functie als projectcoördinator bij de Volksbank heb gekregen! Ik ben ontzettend trots op mijn succes en prestaties en geloof dat Studelta hier een grote rol in heeft gespeeld. Hun trainingsprogramma heeft me geholpen om te durven vragen om meer en niet genoegen te nemen met minder dan wat ik verdien. Net afgestudeerde vrienden die op zoek zijn naar een baan adviseer ik dan ook altijd om eens op de site van Studelta te kijken.

Net als Eva op avontuur van werkgeluk? Maak een profiel bij ons aan en wie weet kunnen wij jou ook aan een nieuw avontuur helpen!