De kunst van het pionieren

Pioniers zijn mensen die zichzelf ontdekken en daarmee hun omgeving blijven verrassen. Ze creëren beweging en vernieuwing. En Studelta is de springplank voor hun carrière. Net zo nieuwsgierig als de pioniers zelf, achterhalen wij hun missie, hun identiteit en hun waarden. En vanuit daar maken we de match met organisatieculturen. Daar begint het avontuur van werk.

Wat is dan pionieren?
Een pionier gaat voor de troepen uit en loopt voorop. Een pionier is authentiek. Een pionier zal haar eigen weg willen en moeten vinden, want er zijn geen gebaande paden. Dat vraagt lef en maakt kwetsbaar. Een pionier zal af en toe de bestemming vergeten, ontberingen ondergaan gedurende de reis en onderweg fouten maken, maar juist dat is nodig om nieuwe wegen te ontdekken. Maar een eigentijdse pionier is wél goed voorbereid en traint haar lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele conditie.

Vertrouwen, nieuwsgierig en lef
Natuurlijk denk ik na over hoe ik onze pioniers kan ondersteunen. De uitgangspunten zijn daarbij helder: het is hun reis naar hun bestemming. Maar tijdens die reis kunnen wij ze wel ondersteunen. Daarom bouwden we onze eigen Gym, een trainingsruimte waar pioniers met elkaar hun verschillende condities trainen. Wij zien werk namelijk als een avontuur waarvoor fit worden én blijven belangrijk is omdat je nieuwe dingen gaat ontdekken en uitdagingen zal tegenkomen. Echter ligt de essentie in onze cultuur. Drie van onze vijf kernwaarden zijn voorwaardelijk voor een omgeving waar je succesvol kunt pionieren: vertrouwen, nieuwsgierig en lef.

  • Vertrouwen: als je iemand vertrouwt, maak je hem betrouwbaar
  • Nieuwsgierig: oprechte interesse creëert verbinding
  • Lef: no guts, no glory

Vertrouwen vs. betrouwbaar
Ook al komt die vriend altijd te laat, reageert hij veel te laat op jouw Whatsappjes en vergeet hij altijd verjaardagen; je vertrouwt ‘m blind. En wees eerlijk: jij kent ook gasten die je voor geen meter vertrouwt, ondanks dat ze zich zeer betrouwbaar gedragen. Dus dit is echt een “kip of het ei”-discussie: zorg ervoor dat je vertrouwen geeft, dan groeit het zelfvertrouwen en daarmee zeer waarschijnlijk ook de betrouwbaarheid. Je kunt nog zo hard aan betrouwbaarheid werken, vertrouwen win je daar niet mee.

Nieuwsgierig
De toekomst van werk is flexibel. Dat geeft veel mensen vrijheid, maar ook een grote groep het gevoel van onzekerheid. Er ís ook minder baanzekerheid. Maar ik ben er van overtuigd dat iedereen zich kan verzekeren van werk. Je kunt zelfs gelukkig worden van je werk! Dé voorwaarde is dat jezelf blijft ontwikkelen. Blijf nieuwe dingen leren. Gebruik je creativiteit. Ook als je niet precies weet waar je naartoe wilt. Je kunt in ieder geval verantwoordelijkheid nemen voor jouw zoektocht. En als jij de regie hebt over jouw eigen keuzes, dan zal je een enorme kracht voelen.

Lef
Lef is voor mij net zo simpel als het moeilijk kan zijn, namelijk gewoon doen. Doorbreek de angst. Onderzoek. Improviseer. Vraag. Struikel. Faal. Doorbreek je vaste gewoontes en overtuigingen. Probeer uit te vinden wat wel en niet werkt voor jou. Alleen dan leer je de wonderen van dat ongebaande pad kennen. En wie weet kom je er wel achter tot hoeveel je eigenlijk in staat bent.

We weten dat pioniers goed tot hun recht komen in bepaalde organisatieculturen. En dat je actief die cultuur kunt onderhouden en zelfs stimuleren. Welke waarden en gewoontes in jouw organisatie maken dat deze eigentijdse ontdekkingsreizigers ruimte krijgen om te doen waar ze goed in zijn: jou verrassen.

Lorem ipsum

Pssst...

Wil je op de hoogte gehouden van vaknieuws binnen jouw sector? En evenementen die we organiseren? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief, zodat we jou relevante informatie kunnen toesturen!