De 4 voordelen van werken op projectbasis

Geschreven door Arno Voorn, adviseur. Heeft jouw organisatie een goed idee om bestaande processen te verbeteren? Of om een nieuwe dienst te ontwikkelen? Maar houden gebrek aan mankracht en/of budget je tegen?Dan is werken – en werven - op projectbasis een efficiënte oplossing. Niet alleen in tijd en geld, maar ook in resultaat. Want als je een talent inhuurt voor een duidelijk afgebakend project, dwing je jezelf om te bedenken wat je écht nodig
hebt. Zodat je dat goede idee écht realiseert.

Voordeel 1: budget-hack

Een extra FTE binnenhalen is bij veel organisaties een omslachtig proces. Vooraf vastgestelde budgetten en formaties, interne kandidaten, goedkeuring van de ondernemersraad, goedkeuring van de directie … vaak een kansloze missie. Herkenbaar? Hoe anders is dat met de inhuur van een tijdelijke medewerker voor je project. Dat gaat sneller, makkelijker en – niet onbelangrijk – mag vaak uit een ander ‘potje’ betaald worden. Waardoor het opeens wél kan!

Tip: zorg dat de urgentie van het project duidelijk naar voren komt in je aanvraag. Wat gebeurt er met de organisatie als we het nu niet doen? Als je dat duidelijk formuleert, is de kans groter dat je aanvraag wordt goedgekeurd.

Voordeel 2: experimenteren zonder risico’s

Benut veranderingen en nieuwe kansen in je organisatie om te experimenteren. Bijvoorbeeld door niet voor een vaste medewerker of dure consultant te kiezen, maar voor een hongerige starter. Profiteer optimaal van de frisse blik en vurige energie van jouw pionier. En werkt het niet? Dan nemen jullie gewoon afscheid van elkaar. No hard feelings.

“Het mooie van de pioniers van Studelta is dat ze ontzettend gedreven zijn om dingen te leren en te veranderen. En het komt er ook uit: na een half jaar beginnen ze de kar te trekken” - Roy Dom, Voormalig Directeur Bedrijfsvoering van (thuis)zorginstantie Carinova

Voordeel 3: full-focus op resultaten

Wat is werken op projectbasis eigenlijk? Een project heeft per definitie een begindatum, een einddatum en een doel. Wellicht even wennen als je nog niet projectmatig werkt. Maar tegelijkertijd heel waardevol en leerzaam. Als je mensen aanneemt op projectbasis, ben je namelijk gedwongen om vooraf te bedenken wat het resultaat van het project moet zijn.

Voordeel 4: je krijgt 100% toewijding

Als je een nieuw project bij een vaste medewerker neerlegt, krijgt deze het ‘erbij’. Met het risico dat jouw plannen niet de aandacht en kwaliteit krijgen om tot echte resultaten te komen. En met het risico dat zijn ‘normale’ taken eronder leiden. Huur je iemand in? Dan kies je precies de juiste persoon met de juiste motivatie om dat specifieke project te laten slagen.

Pioniers: ideaal voor werken op projectbasis op detachering

Projecten zijn vaak gericht op (het verkennen van) nieuwe mogelijkheden. Daar passen pioniers heel goed bij. Jonge talenten die niet in ‘dat-werkt-niet’ denken, maar ‘dat-ga-ikonderzoeken’. Die pioniers hebben wij beschikbaar voor jou. ‘Maar hoe zit dat dan met hun beperkte ervaring?’ denk je nu misschien. Goed punt. Maar geen punt van zorg. Wij nemen verantwoordelijkheid voor het resultaat. Wij begeleiden jou en de starter, zodat jullie samen de besproken doelen halen.

 “Studelta denkt proactief mee. Het stopt niet bij ‘de opdracht is binnen’ maar ze denken mee over de inhoud en de haalbaarheid van een opdracht. En hoe ze de kandidaat kunnen assisteren" Daan de Jongh van Woningbouwvereniging Hoek van Holland

 

 

 

 

Diamant

Wil je snel verandering in jouw organisatie?

We gaan graag het gesprek met jou aan over de mogelijkheden van detachering. Zonder verplichtingen denken we graag met je mee hoe onze talenten jou kunnen helpen bij het realiseren van jouw doelen.

Bel 020 – 30 30 282, mail info@studelta.nl of gebruik ons contactformulier