De perfecte, uitdagende startersfunctie

Laurie Mulder studeerde Biomedische wetenschappen en ging aan de slag als ICT Consultant bij UMC Utrecht. Ze vertelt: “Zonder Studelta was ik nooit op het idee gekomen om functioneel beheer te doen. Ik had er zelfs nooit van gehoord, terwijl het voor mij echt de perfecte uitdagende startersfunctie is.”

Brug tussen gebruiker en systeem

Maartje was de vaste begeleider van Laurie. Ze vertelt: “Een ICT Consultant slaat een brug tussen de gebruiker en het systeem. Je helpt met IT-vernieuwingen, haalt wensen op, kijkt wat er nodig is en helpt mee om het ook daadwerkelijk te ontwikkelen.” Ze geeft aan dat je geen IT-achtergrond hoeft te hebben voor de functie: “Omdat Laurie Biomedische wetenschappen had gestudeerd weet je dat ze iemand is die naar samenhang kijkt. En in het persoonlijke gesprek bleek dat de combinatie tussen techniek en consultancy heel goed zou passen, zeker in de poliklinische omgeving van UMC Utrecht.”

Via via bij Studelta

Laurie ging na haar studie op zoek naar een vaste baan: “Een vriendin van mij had ook al bij Studelta gewerkt en was erg enthousiast over de begeleiding”, vertelt Laurie. “Toen ik een berichtje via LinkedIn zag heb ik me aangemeld en mijn persoonlijke eigenschappen ingevuld.” Maartje vult aan: “We selecteren bij Studelta echt op basis van persoonlijkheid en algemeen kennisniveau, niet op wat je dan precies geleerd hebt. Zo weten we zeker dat de pionier bij de organisatie past én dat de organisatie andersom ook bij de pionier past.”

Een schot in de roos

Toch was het niet in één keer raak. Laurie vertelt: “Ik ben eerst nog in een ander ziekenhuis op gesprek geweest. Dit was wel al in de goede richting, maar het team paste niet bij mij. Maar het tweede voorstel voor de functie bij UMC Utrecht was daardoor wél een schot in de roos. Het is een jong team die volgens de scrum-methode werkt, waar ik zelf projecten mag oppakken. Ik was direct heel enthousiast, wat voor mij een teken is dat het goed past.”

“Studelta heeft goed gekeken naar mijn behoeftes op het gebied van de organisatie en het team. Daardoor ben ik echt gekoppeld aan de juiste plek.”

Leren in een veilige situatie

Laurie vertelt dat Studelta met een ‘Gym’ werkt: “Samen met andere pioniers krijg je hier training in persoonlijke vaardigheden. Door werksituaties na te bootsen leer je in een veilige omgeving ontzettend veel over jezelf én anderen. Ik vind het bijvoorbeeld lastig om de confrontatie op een goede manier aan te gaan. Dit oefen ik dan met andere pioniers, onder begeleiding van een trainer.” Buiten de Gym had Laurie ook telefonisch contact met de trainer. “De trainer weet waar je persoonlijk tegenaan loopt, en kan je daardoor snel goede inzichten geven. Zo heb ik bijvoorbeeld ook geleerd om mijn sterke punten te gebruiken in de organisatie. Mijn sterke mening kan ik bijvoorbeeld inzetten om dingen uit te spreken die anderen misschien voor zich houden, waardoor we sneller verder komen.” 

Coördinatie van projecten

Laurie werd eerst ingewerkt en volgde een ChipSoft-opleiding om het elektronisch patiëntendossier te kunnen beheren en verder ontwikkelen. Nadat ze gewend was om te werken met het systeem is ze gestart om belangrijke COVID-informatie toe te voegen aan afspraakbrieven. Daarna pakte ze een coördinerende rol in een project om de informatie in de ‘NoodPC’ – een back-up voor wanneer het zorginformatiesysteem uitvalt – te optimaliseren. “Ik kon nu de juiste personen aanhaken en heb de projecten samen met mijn collega’s binnen de deadline op kunnen leveren.”

“In de Gym boots je in een veilige omgeving situaties van je werk na. Zo leer je om te gaan met emoties, van jezelf én van anderen.” Laurie

Steeds professioneler

Laurie vertelt dat ze merkt dat ze steeds professioneler wordt in haar werk: “Ik kan effectief vergaderen, ben beter voorbereid en heb goed contact met andere collega’s waardoor het samenwerken ook beter gaat. In een eerste baan kan dit best lastig zijn, dus de extra begeleiding vanuit Studelta en UMC Utrecht is erg fijn.” Na het jaartraject is Laurie in dienst gegaan bij UMC Utrecht: “Er zijn goede mogelijkheden om door te groeien, bijvoorbeeld als projectleider, Scrum Master of Product Owner.” Ze houdt nog steeds contact met haar medepioniers: “Door de trainingen met andere pioniers heb ik gezien hoe het in andere organisaties gaat en ik vind het leuk hen te blijven volgen. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon gezellig,” sluit ze lachend af.

Ook pionier worden?

Wil je ook aan de slag als ICT Consultant, of een andere functie die goed bij je past? Schrijf je dan snel in. Wie weet start jij binnenkort jouw nieuwe avontuur!

Lorem ipsum