Ben jij klaar voor de jongste generatie werkenden op jouw werkvloer?

De afgelopen periode hebben we je in een serie artikelen wegwijs gemaakt in de wereld van de jongste generatie werkenden. Wat drijft hen? Wat vinden ze belangrijk in hun werk? Hoe willen ze zich ontwikkelen? Waar lopen ze vast? En aan wat voor soort (bege)leiding hebben ze behoefte? In dit artikel vatten we alles nog even voor je samen, om af te sluiten met een vraag aan jou: ben jij klaar voor de jongste generatie werkenden op jouw werkvloer?

Heb je na het lezen meer vragen over millenials en burn-outs? Studelta organiseert het seminar 'Millennials & Burn-out' op dinsdag 9 april. In één avond bijgepraat door Thijs Launspach (millennial- en burn-out expert) en David Bobeldijk (arbeids- en organisatie psycholoog).

> Lees meer over het seminar.

Een nieuwe generatie in jouw organisatie, wat betekent dat?


In het eerste artikel vertelden we je meer over wat het betekent om een starter te zijn. Waar deze generatie goed in is, maar ook waar ze tegenaan loopt. En hoe wij deze starters begeleiden op hun avontuur van starter naar effectieve professional. Maar vooral: hoe jij als werkgever deze generatie een zo goed mogelijke start geeft.

De jongste generaties aan het werk, wat zijn de trends?


Over generatie Y is al ontzettend veel geschreven. Veel daarvan is waar, veel ook niet. Niet alles is wetenschappelijk onderzocht. Maar naar de millennial op de arbeidsmarkt is toevallig wel veel onderzoek gedaan. De belangrijkste trends onder deze generatie zetten we in het tweede artikel voor je op een rijtje. En omdat de volgende generatie, generatie Z, dit jaar ook de arbeidsmarkt gaat betreden, gaven we je meteen een doorkijkje naar de toekomst.

De jongste generatie werkenden en burn-out: hoe komt dat eigenlijk?


Feit: de jongste generatie werkenden is gevoeliger voor een burn-out. Dit wordt vaak toegeschreven aan het feit dat deze starters lui, verwend of narcistisch zouden zijn, of te gevoelig voor social media. Daarbij praat iedereen elkaar na. Maar weinig mensen kijken naar de echte oorzaken. In het derde artikel gaven wij je er 6. Eyeopeners!

Leidinggeven aan de jongste generatie: wat voor manager ben jij?


De starters van nu staan anders in het werkende leven dan de generatie(s) daarvoor. Dat vraagt om een andere manier van het werk organiseren. Om een andere manier van communiceren. En om een andere manier van managen. In het vierde artikel vertelden we je wat je als manager kunt doen om ervoor te zorgen dat deze generatie zo goed mogelijk landt binnen jouw organisatie.

We zijn erg benieuwd: is jouw organisatie klaar voor de jongste generatie werkenden? En ben jij klaar voor deze generatie op jouw werkvloer? Ja? Dan komen we graag met je in contact. Er staan namelijk pioniers te trappelen om bij jou aan het werk te gaan! Is het antwoord nee? Schroom dan ook niet om contact met ons op te nemen. Dan kijken we samen met jou wat je nog kunt doen om ‘jongste generatie-ready’ te worden.

Seminar

Seminar: Millennials & Burn-out

Het is een sluipmoordenaar voor zowel werknemers als organisaties: Burn-out. Vrijwel elke organisatie met jonge werknemers heeft er wel eens mee te maken gehad. Daarom organiseren wij het seminar: 'Millennials & burn-out' op dinsdag 9 april. Thijs Launspach & David Bobeldijk zullen jou van de inhoud voorzien, benieuwd? Lees dan verder!