Alles heeft een begin en een einde

Geschreven door: Falco Hoekstra

Het was de zomer van 2012. Mijn allereerste werkdag bij Studelta. Toen nog een kleine organisatie van 12 mensen, waar iedereen overliep van extraversie en ondernemerschap. Dat was zelfs voor mij, als bom van energie, best wel heftig. En ik, ik mocht de bancaire sector zelf gaan ontdekken. Hoe zouden wij de bancaire sector een beetje mooier kunnen maken, terwijl we nog midden in de financiële crisis zaten. Klinkt als een mooie uitdaging toch?

Pionieren binnen de bank
Doordat ik met 2 directeuren veel samenwerkte (de ene inhoudelijk, de ander als leidinggevende) had ik in de praktijk de luxe om mijn eigen werk precies zo in te richten op de manier die ik zelf wil. Korte lijntjes. Ik verklap alvast, dat werkt heel erg goed voor mij! Lekker ondernemen en ´getting shit done’ voor klanten.

Ik had ook direct een duidelijk doel voor ogen: mijn oude werkgever SNS REAAL zou mijn eerste klant worden. Ik vind dat een hele leuke bank en mijn kortstondige verleden hielp mij heel goed om de bank te doorgronden. Ik kende na verloop van tijd de organisatie zo goed, dat ik de managers kon vertellen wat er ging veranderen binnen hun eigen afdelingen. Door al deze gesprekken en ervaringen heb ik een ontzettend mooi en gaaf netwerk kunnen opbouwen. Ik hoop dat zij dit allemaal lezen,want ik ben hen heel erg dankbaar.

Groots succes
Studelta groeide in een snel tempo door. Waar ik nog behoorde tot de oude garde, werd Studelta al snel een organisatie die in meerdere sectoren stevig aanwezig is. Tijdens het maandagochtendoverleg genoot ik met volle teugen, omdat ik daar kon delen hoeveel gave projecten wij vervulden binnen de 4 grote banken van Nederland. Een collega (ja jij Bart) sprak de legendarische woorden: “Kunnen we dit niet beter het Falco overleg noemen?”.

Leercurve
Mijn dank naar Studelta voor de afgelopen jaren is groot. Als jonge jongen groeide ik in mijn werk en begon stiekem zelfs een beetje volwassen te worden. Groei betekent ook dat je jezelf blijft uitdagen. Een mooi voorbeeld daarvan is mijn gedrevenheid in sales; mijn klanten gaan altijd voor. Dat betekende ook dat ik recruiters het liefst zoveel mogelijk aan het werk zette en vond dat ze niet zo moesten zeuren als kansen stuk liepen. Pas in mijn latere jaren heb ik door recruiters Marian en Janna kunnen inzien dat zij de sleutel zijn voor succes, zowel voor de klanten als voor de pioniers. Zij zijn de kanjers waardoor ik mijn klant überhaupt kon helpen!

Iedere bergtop heeft diepe dalen
Door de groei van Studelta gingen we ook naar een teamstructuur toe. Na flinke strijd, hard werken en veel gesprekken mocht ik mezelf teamcaptain noemen. Ik zag het helemaal zitten! Duidelijke visie, sterk team formeren en iedereen de vrijheid geven om te knallen. Ik zou precies de leidinggevende zijn, zoals ik vind dat mijn leidinggevende zou moeten zijn. Maar niet iedereen is hetzelfde als ik.

In plaats van een florerend team bleven we worstelen met cijfers, moest ik zowel veel tijd investeren in mijn team als meer sales gaan behalen. Toen dat ook nog werd aangevuld met een aantal interne projecten, was mijn energie helemaal leeggelopen. Het diepste dal in mijn carrière heb ik toen bereikt.

Back in business
Na een korte periode van bezinning thuis, kan ik wel stellen dat deze periode eigenlijk heel waardevol is geweest. Het symboliseert wellicht mijn tijd bij Studelta. De grootste successen, de periodes van mega veel energie en periodes van groei, strijd en leren. Óf je wint, óf je leert.

Ooit meegemaakt hoe het is om terug te komen uit ziekte? Je collega’s zijn dan het enige waar je op terug kunt vallen. Maar als je deze steun ervaart, dan weet je ook dat je succesvol terug kunt komen. Toch is het na 5 jaar wel tijd voor een einde. Een mooi hoofdstuk moet je soms ook afsluiten, maar sluit het dan wel af op het moment dat je met trots kunt terugkijken. In de dalen twijfelt iedereen, maar op de toppen van je kunnen ben jij die pionier die het verschil maakt en een fantastische en blijvende herinnering kan achterlaten.

Als Studelta mij iets heeft geleerd, dan is het wel dat werk een avontuur is. Om grote successen te bereiken, moet je ook door de diepste dalen. Bedankt voor 5 jaar pure ontwikkeling!

inschrijven

Pssst...

Wil je op de hoogte gehouden van vaknieuws binnen jouw sector? En evenementen die we organiseren? Schrijf je dan hier in voor onze nieuwsbrief, zodat we jou relevante informatie kunnen toesturen!