5 vragen aan: Applicatiespecialist Damien van der Peet

5 vragen aan: Applicatiespecialist Damien van der Peet

Damien werkt sinds een aantal maanden voor het Amsterdam UMC. We  stellen hem 5 vragen over zijn werk én zijn ambities.  

In het kort

Damien heeft twee Masters gevolgd: Besturen van Zorgvernieuwing en  Leadership & Change Management. Hij combineerde dit met topsport:  Assistent Coach bij hockeyteam Bloemendaal, en is onlangs Europees  kampioen geworden. Damien werkt nu via Studelta als  

Applicatiespecialist bij EvA Servicecentrum voor de ASAP module van de  spoedeisende hulp (SEH), en wil doorgroeien naar een rol binnen  management en beleid.  

Aan welk project werk je nu?

“Het is een project voor het LPZ (Landelijk Platform Zorgcoördinatie). In  het kort: we zijn bezig met een pilot waarbij we de drukte op de SEH  willen verspreiden over de verschillende ziekenhuizen in Amsterdam,  door het gebruik van data waarmee we het ‘stoplicht’ op groen, oranje of  rood zetten. Vanuit mijn functie zorg ik met 4 anderen voor ontsluiting van  de data zoals de gemiddelde wachttijd en het aantal mensen dat aan de  beademing ligt.”  

“Het doel is om de drukte op de SEH te verspreiden over de  ziekenhuizen in Amsterdam door het gebruik van data”  

Hoe bevalt het werken voor een ziekenhuis?

“Goed! Ik wilde altijd al werken voor een waardevolle organisatie, zoals  een ziekenhuis of een ministerie. Door mijn eerste Master heb ik een  fascinatie voor de dynamiek binnen het ziekenhuis ontwikkeld en wil ik  vooral een bijdrage leveren aan de zorg voor patiënten. In de topsport ligt  de focus op winnen, in mijn dagelijks werk focus ik daarom liever op het  bijdragen aan de gezondheid.”  

Je werkt vooral thuis, hoe is dit?

“Klopt, ik ben zelfs nog niet op de SEH’s geweest. Dat vind ik jammer,  maar ik krijg via de zijlijn wel veel mee. Zoals dat er tijdens het  schaatsweekend veel fracturen binnenkwamen. We hebben nu twee  online teammeetings per week en focussen op het oplossen van problemen en het doorvoeren van updates. Ik heb nog niet iedereen in  het echt ontmoet, maar toch een goede band met collega’s kunnen  ontwikkelen. Dat is echt een compliment naar het team.”  

“Ik vind het overkoepelende deel erg interessant en krijg de  ruimte om me hierin te oriënteren.”  

Als je moet kiezen: topsport of ziekenhuis?

“Voor mij zijn die dingen complementair aan elkaar. Door te sporten heb  ik meer energie tijdens mijn werk. En door mijn werk voorkom ik dat ik te  gefocust ben op alleen sport. Maar uiteindelijk staat mijn  maatschappelijke carrière wel echt op één, daar wil ik me verder in  ontwikkelen. De combinatie is vooralsnog goed te doen door het  thuiswerken, door goed vooruit te plannen en door tijdig af te stemmen  waar nodig.”  

Hoe zie je de toekomst voor je?

“Ik wil binnen het ziekenhuis doorgroeien naar een rol binnen  management en beleid, ik vind het overkoepelende deel erg interessant.  Het is dan ook fijn dat er vrijheid is vanuit Amsterdam UMC en Studelta  om mezelf breed te oriënteren. Ik kan mijn functie voor mezelf zo  inrichten dat ik zo veel mogelijk kansen kan pakken en bij kan dragen aan  de organisatie.”  

Ook pionier worden?

Wil je ook aan de slag als Applicatiespecialist, of een andere functie die goed bij je past? Schrijf je dan snel in. Wie weet start jij binnenkort jouw nieuwe avontuur!
Ook pionier worden?