4 tips voor het vinden van een toffe werkplek

Geschreven door Talitha. Als je eenmaal hebt uitgevogeld wat je talenten en waarden zijn en bij het lezen van vacatures dit in jouw achterhoofd houdt, ben je al een heel end! Maar je kunt ook nog een voorkeur voor een werkplek hebben: het type bedrijf, de cultuur van de organisatie, je werkomgeving.. etc. Voordat je (weer) volledig in de keuzestress schiet: niet nodig! Wij geven tips om inzichtelijk te krijgen wat voor soort organisatie bij jou past.

#1 Maak een lijstje met organisaties die jou aanspreken

Start met het maken van een lijstje van organisaties die jou aanspreken. Het mag onsamenhangend zijn! Schrijf vooral op wat je te binnen schiet. Misschien heb je van vrienden/familie dingen gehoord, in het nieuws gezien of stage gelopen. Bedenk bij dit lijstje dan waarom deze organisaties jou aanspreken en bezoek hun ‘Werken Bij’ pagina. Komt het beeld wat jij hebt overeen? Zo kun je vast gaan shortlisten.

#2 Benoem wat je in jouw (bij)banen leuk of vervelend vond

Sja. Nu heb je een lijstje met ideale werkgevers: misschien zitten hier wel gigantische zorgorganisaties en kleine overheidsinstellingen tussen. Of je bent er achter gekomen dat je het nog niet goed weet. En dan? Denk na over wat je in het verleden hebt gedaan. Werkte je op de universiteit als student assistent en vond je het daar maar irritant dat je altijd voor alles om toestemming moest vragen? Dan is een sterk hiërarchische organisatie misschien minder passend. Kwam jij er tijdens je studie achter dat je het belangrijk vindt dat er naar iedereen geluisterd wordt? Of werd jij zenuwachtig van competentie en targets waarop jouw loon gebaseerd was? Antwoord op deze vragen kunnen helder krijgen welke werksfeer bij jou past en ook het type organisatie.

#3 Wegstrepen die hap!

Hopelijk weet je nu welke aspecten jij zoekt in een organisatie en je toekomstige werkomgeving. Leg deze criteria naast vacatures die je leest, zodat je de afweging kunt maken of wat de organisatie presenteert overeenkomst met jouw lijstje. Blijkt uit de vacature dat de organisatie met keiharde targets werkt en lijkt dat je niks? Of kom je in een apart hokje te werken, terwijl jij juist op zoek bent naar sociaal contact? Ben je in deze functie vooral onderweg en vind jij het vreselijk om de hele dag in de auto te zitten? Als je iets ziet wat niet bij je past, wegstrepen die vacature!

#4 Wees kritisch én volg je onderbuikgevoel

Misschien wel het allerbelangrijkste in je zoektocht: wees kritisch. Realiseer je dat jij achter je keuze moet staan. Organisaties zijn natuurlijk op zoek naar een nieuwe collega, maar jij selecteert net zo goed de omgeving en functie waar je komt te werken. Heb je vragen over de organisatie? Bel vooral! Tegelijkertijd is jouw “onderbuikgevoel” ook ontzettend belangrijk. Als jij je prettig voelt tijdens een sollicitatiegesprek en jezelf al ziet werken bij deze organisatie, kan het ook zomaar de juiste match zijn. Als je er dan later achter komt dat je gekozen werkplek toch niet past…. niet het einde van de wereld. Dan heb je daar ook weer van geleerd.

Oh enne: schiet je toch nog in de keuzestress? Neem vooral contact op met ons! Als jij je inschrijft nodigen wij je graag uit voor een kennismakingsgesprek om je te helpen in je zoektocht.

Dit is de vierde blog in onze reeks; Eerste hulp bij keuzestress. In de eerste blog gaven wij tips bij deze keuzestress en legden we de paradox hierover uit. We schreven over welke baan bij jou past en hoe jij jouw talenten kunt ontdekken
Over twee weken verschijnt de laatste in de serie 'fouten maken mag', houd onze website dus in de gaten. 

Drijfveren sheet

Ontdek jouw drijfveren

Studelta besteedt veel aandacht aan de juiste selectie: passen opdrachtgever en pionier bij elkaar? Dit in combinatie met onze uitgebreide aandacht voor persoonlijke ontwikkeling zorgt voor het minimaliseren van de kans op burn-out. Eén van de onderwerpen die wij aansnijden zijn het (her)kennen van drijfveren en hierop inspelen.

Dit geldt voor jouzelf, maar ook voor jouw collega's. Wij hebben alle drijfveren voor jou op een rijtje gezet. Welke kies jij? En welke kiezen jouw collega's? Zet ze in de juiste volgorde en voer het gesprek. Download de drijfveren sheet hieronder!