4 tips voor eigentijdse ontdekkingsreizigers!

Droom eens mee! Je vertrekt met een houten zeilschip naar een onbekende bestemming. Een ontdekkingstocht. Na twee maanden afzien ontdek je een kustlijn die nog totaal onbekend is. Samen met de rest van de bemanning ga je aan land terwijl jullie geen idee hebben wat jullie aan gaan treffen. Bomen, planten en dieren die je nog nooit gezien hebt. Misschien kom je wel mensen die een andere taal spreken. Die ontdekkingsreizigers waren echte pioniers.

Eigentijdse ontdekkingsreizigers.
Zijn er nu ook nog ontdekkingsreizigers? Absoluut. En veel meer dan je denkt. Het zijn niet alleen de bergbeklimmers, globetrotters en amazone-onderzoekers, maar het zijn mensen die zichzelf ontdekken, goed voor zichzelf zorgen en daarmee hun omgeving blijven verrassen. En dat zijn nu precies de pioniers die wij zoeken! En voor die pioniers hebben we alvast wat tips.

1. Blijf jezelf


Wij zijn gek op jou zoals je bent, je hebt mooie ideeën en eigenaardigheden. Je kunt dingen vanuit een verrassende invalshoek belichten, daarom werd je onze nieuwe collega. En daarmee, ga je iets bijzonders toevoegen aan ons team. Jouw uniciteit. Pas je dus vooral niet teveel aan en laat je horen. Over dingen die je verwonderen.

2. Vergeet je functie


Beleidsmedewerker, functioneel beheerder, recruiter of marketeer: je bent zoveel meer dan je functie. We hebben je niet aangenomen om netjes binnen de lijntjes van je functie te kleuren. Als mens denk je immers ook verder. Om je hieraan te herinneren, werken we officieel niet met functietitels maar met kernwaarden. Die raken namelijk wie jij in de kern bent, wat je belangrijk vindt, waar je voor staat en wat jij bijdraagt.

3. Maak fouten


Vanaf kinds af aan hebben veel mensen geleerd om zich aan te passen en “normaal” te doen. Linksaf slaan terwijl de rest rechtsaf gaat? Voor sommige mensen levert dit zelfs doodsangsten op. Toch willen wij je uitdagen om te experimenteren wat wel en niet werkt. Doorbreek je angst. Onderzoek. Improviseer. Vraag. Struikel. Faal. Heb lef. Doorbreek je vaste gewoontes en overtuigingen. Alleen dan leer je de wonderen van dat ongebaande pad kennen. En wie weet kom je er wel achter tot hoeveel je eigenlijk in staat bent.

4. Houd de zaag scherp


Stel je voor, je loopt door het bos en ziet iemand die met veel pijn en moeite heel druk aan het zagen is. Hij klaagt dat zo zwaar gaat, waarop jij vraagt: “Waarom neem je geen pauze en maak je de zaag weer scherp?” Zijn antwoord is: “Daar heb ik helemaal geen tijd voor. Ik moet nog zoveel zagen.” Neem onderweg de tijd om je zaag scherp te houden. Onderhoud het belangrijkste instrument dat je hebt: jezelf. En werk aan je lichamelijke, mentale, emotionele en spirituele conditie. Dit gaat natuurlijk over jouw ontwikkeling.

De meeste mensen zien succes en proberen dat te evenaren. Maar successen laten zich niet imiteren. Een pionier gaat niet op zoek naar een handleiding, maar creëert een pad waarvan hij gelooft dat het de moeite waard is.

Pionier
Ben jij die pionier? Dan begint jouw avontuur hier. Nu. Wij zijn jouw stoute schoenen. Je hoeft ze alleen naar maar aan te trekken.