3 redenen om als starter in de zorgsector aan de slag te gaan

Oud-pionier Pim vertelt over zijn ervaringen in de zorg en geeft je 3 redenen om als starter in deze sector aan de slag te gaan! Is je interesse gewekt en wil je ook via Studelta aan een tof project in de zorg beginnen? Neem dan contact op of klik op de knop hieronder om je in te schrijven.

Ik zeg het maar meteen: na mijn studie had ik geen plannen om de zorgsector in te gaan. Ik heb de studie Business & IT gevolgd en daarmee rolde ik haast automatisch in het commerciële bedrijfsleven in. Tijdens mijn tweede baan dacht ik het te gaan maken als consultant in een zeer commerciële organisatie, maar ik kwam er al snel achter: dit past totaal niet bij mij. Ik heb het een paar maanden volgehouden, toen had ik genoeg van het karren in de lease-auto en continue alles uit de kast te trekken om jezelf en je organisatie neer te zetten naar het gewenste beeld van de klant. Alles voor het geld… Toen ik via Studelta daarna, in 2016, in de zorg terecht kwam als controller & informatiemanager, was dat echt een eye-opener voor me. Ben jij benieuwd of een baan in deze sector iets voor jou is? Ik geef je 3 redenen het een kans te geven, óók als je geen achtergrond hebt in de zorg!

1. Werken in de zorgsector geeft voldoening!

De voldoening om maatschappelijk bezig te zijn, die is voor mij heel erg belangrijk in mijn werk. Als je voor een commerciële organisatie werkt, dan draait het uiteindelijk om geld. In de zorg draait het echt om de cliënt. Natuurlijk is het voor een zorgorganisatie ook belangrijk om financieel gezond te zijn, maar je in dagelijkse werkzaamheden gaat het niet om het maximaliseren van de winst. Nee, de cliënt komt op de eerste plek. Je houdt altijd de impact van je werk op de cliënt in het achterhoofd, die moet zo positief mogelijk zijn. En dat geeft voldoening, want je draagt écht iets bij aan de maatschappij. Werkgeluk op z’n best, dus!

>> Ik ben benieuwd naar de avonturen binnen Zorg & Welzijn

2. Het draait om de mens en dús ook om jou als werknemer

De zorg is dus, zoals ik al benoemde, een omgeving waarin men aandacht heeft voor de mens: het is een warme sector. Ik ben heel blij met mijn collega’s, er is veel tijd voor ontspanning en we hebben oog voor elkaar. Er is veel ruimte binnen je werkzaamheden: het uitgangspunt is niet dat je productief moet zijn zoals een machine in een fabriek, maar dat je je bijdrage levert omdat jij iets anders ziet, kan en weet dan je collega’s. Dat betekent dat je heel veel uit jezelf kunt halen. Een zorgorganisatie is dus een heel goede leerschool voor starters. De organisatie heeft een maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel en vanuit dat oogpunt zul je ook behandeld worden binnen de organisatie. Er is veel ruimte voor groei en persoonlijke ontwikkeling. En laat dat jou als starter nou ontzettend goed van pas komen! Zo leer je trouwens meteen wat je belangrijk vindt in een baan en in een werkomgeving en die kennis over jezelf kun je de rest van je leven toepassen in je carrière.

>> Ik ben benieuwd naar de avonturen bij ziekenhuizen

3. Je kunt al pionierend het verschil maken

Als je via Studelta aan de slag gaat, dan ben je een pionier. Dat kan best hoge verwachtingen met zich meebrengen: want kun je in je eentje wel een hele zorgorganisatie op z’n kop zetten? Het antwoord is nee, maar dat wil niet zeggen dat je niet het verschil kunt maken. Een kleine verandering kan ook progressie zijn! Zorg er dus voor dat je niet ál te hoge verwachtingen van jezelf hebt als pionier. Door kritische vragen te stellen over de dagelijkse praktijk binnen jouw organisatie kom je al een heel eind: je zet mensen aan het denken en leert tegelijkertijd over de organisatie. Zie je nieuwe werkomgeving als een katalysator om die vernieuwende kracht in jezelf naar boven te halen. Met jouw kennis die vers uit de studieboeken komt, kun je echt met nieuwe ideeën komen waar anderen in de organisatie misschien nog niet aan gedacht hadden. En zo pionier je elke dag een klein beetje!

Lorem ipsum

Toch hulp bij jouw zoektocht

Wil jij toch graag hulp als zorgorganisatie in deze krappe arbeidsmarkt? Niet getreurd; wij kunnen jou hier perfect bij helpen! Onze recruiters hebben een groot netwerk van studenten en starters die perfect in de zorg passen. Bovendien gaan onze adviseurs graag met jou in gesprek om de juiste vraag boven tafel te krijgen. Kortom, lees snel verder hoe wij jou het best kunnen helpen.