Trainee in het MBO-onderwijs

Behaal je bevoegdheid om te werken als MBO docent en zet jouw pedagogische inzicht in om studenten een stap verder te helpen in hun ontwikkeling!

 • Autonoom
 • Authentiek
 • Transparant

Wie ben jij?

Door je relatiegerichte houding win je snel het vertrouwen van je studenten. Je bent van nature geduldig en benadert je studenten vanuit een positieve houding. Je laat je niet snel uit het veld slaan en kunt tegen een stootje. Je bent leergierig en vastberaden om een zeer goede pedagogische docent te worden, waarmee je het verschil maakt voor de studenten! Als laatste word jij zeker gekenmerkt door je ondernemende geest - niet alleen in de zin dat jij meer van het poetsen bent dan van het l*llen, maar zeker ook omdat je interesse hebt in het ondernemerschap. 

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring
 • Een HBO/WO diploma op zak
 • Een universitaire achtergrond in Psychologie, Pedagogische wetenschappen of Orthopedagogiek. Let op: deze studieachtergrond is een harde eis! 
 • Affiniteit met de MBO doelgroep. Ervaring met deze en/of andere doelgroepen in het onderwijs is een pré
 • Affiniteit met het bedrijfsleven.

Wat houdt dit avontuur in?

In deze functie start je als onbevoegd docent, maar ga je wel direct aan de slag met het behalen van jouw PDG (Pedagogisch didactisch getuigschrift) op de Hogeschool Utrecht. Het project duurt in totaal twee jaar en begint volgend schooljaar (2019-2020) en loopt tot en met het daaropvolgende schooljaar. Tijdens dit traineeship ga je drie dagen aan de slag als docent op verschillende vakken (denk aan Nederlands, engels maar ook aan burgerschap en loopbaanbegeleiding) binnen MBO niveau 1 en niveau 2. Daarnaast besteed je elke week een dag aan een project waarmee je de mbo-instelling waar jij werkt verder helpt. Hier kan je - in overleg met de instelling - zelf invulling aangeven, bijvoorbeeld op basis van jouw studieachtergrond en kwaliteiten. Constateer je bijvoorbeeld dat het studieloopbaantraject niet handig is geregeld? Of wil je aan de slag met digitalisering? Misschien het hoge leerlingen-verzuim? Verzin maar iets! De laatste dag in de week hou jij je bezig met je ontwikkeling, en volg jij je opleiding.

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Dit is dé kans om je te ontwikkelen tot volwaardig docent op het MBO! Bovendien help je studenten in een cruciale periode in hun studieloopbaan. Als je dit goed doet, krijg je daar bakken met waardering voor van ze :-) en dat maakt je werk leuk en waardevol.

Wat bieden wij?

 • Een aanstelling voor 24 maanden met kans op indiensttreding voor 40 uur per week
 • Tijdens het traineeship word je opgeleid tot docent in het MBO entree en niveau twee en volg je op overige dagen ons trainingsprogramma in the Gym
 • Salaris is conform Cao MBO onderwijs
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed).

Jouw Opdrachtgever

Deze MBO-school in Amsterdam heeft veel aandacht voor de ontwikkeling  en ambities van studenten, maar zeker ook voor de medewerkers. Dat doen ze in een grote onderwijsorganisatie waarin we onderwijs via kleinschalige colleges aanbieden. Studenten krijgen les in een vertrouwde omgeving, waarin jouw bijdrage er toe doet en jij het verschil voor onze studenten maakt. Als je hier aan de slag gaat als docent binnen het MBO, kom je te werken binnen de opleiding Business, in een team vol enthousiaste en gedreven docenten die hun studenten vol energie helpen in hun ontwikkeling!

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 23 juni door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack