Traineeship Docent NaSK

Start als trainee in het onderwijs en haal je bevoegdheid terwijl je direct zelf ook al start als docent natuur- en scheikunde!

 • Autonoom
 • Creatief
 • Flexibel

Wie ben jij?

Jij bent mensgericht! Het allerliefst werk jij voor en met leerlingen en kan jij je goed inleven in hun belevingswereld. Je bent iemand die stevig in je schoenen staat, jij weet leerlingen te enthousiasmeren voor je vak en door jouw creatieve blik weet jij hoe jij jouw lessen op een interactieve en activerende wijze vormgeeft. Het creëren van een positief en veilig leerklimaat waarin jij leerlingen uitdaagt om zichzelf te ontwikkelen, behoort tot je talenten. Als docent word je gekenmerkt door je sociale- en communicatieve vaardigheden en je (zelf)reflectief vermogen.

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring
 • Idealiter een studieachtergrond in de pedagogische hoek (PABO, orthopedagogiek, onderwijskunde, SPH, een lerarenopleiding) óf in de natuur-/scheikundige/bèta hoek (natuurkunde, technische natuurkunde, werktuigbouwkunde, sterrenkunde, bèta-gamma, scheikunde, biologie, biomedische wetenschappen etc.). Let op: dit is een pré, geen harde eis!
 • Affiniteit en (idealiter) ervaring met het werken met groepen kinderen, passie voor het onderwijs
 • Affiniteit met bètavakken, specifiek natuur- en scheikunde
 • Een part- of fulltime beschikbaarheid vanaf nu t/m volgend schooljaar (2019-2020).

Wat houdt dit avontuur in?

Als docent natuur- en scheikunde maak je leerlingen enthousiast over jouw vak! Je vertaalt de theorie voor deze leerlingen naar de praktijk, zodat de wereld om zich heen beter begrijpen. Je geeft les op een school in de regio Amsterdam aan vmbo/mavo en lwoo. De lessen die jij voorbereidt en geeft als docent bestaan niet uit ellenlange klassikale uitleg: de leerlingen gaan vooral ook wat 'doen'. Tijdens je lessen differentieer je tussen de verschillende niveaus en ondersteun je leerlingen in hun individuele behoeften. Binnen én buiten het klaslokaal fungeer je als een voorbeeld voor de leerlingen. Je motiveert, spreekt aan op gedrag, helpt leerlingen zelfstandig te werken en creëert een stimulerende leeromgeving. Jij krijgt veel verantwoordelijkheid en de ruimte om jouw lessen op eigen manier vorm te geven. Daarnaast zal jij naast het geven van lessen ook een mentorklas krijgen! Je kunt hier dus niet alleen veel van leren maar je draagt ook bij aan de ontwikkeling van leerlingen.
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Dit project biedt jou de kans om echt bekend te raken met het docentschap. Belangrijk om te weten: je hoeft geen bevoegdheid te hebben voor deze functie. Hoe gaaf is dat?! Je krijgt de mogelijkheid om deze na verloop van tijd te behalen!

Wat bieden wij?

 • Een part- of fulltime aanstelling voor minimaal een (school)jaar (2019-2020). Bij goed functioneren is wordt je overgenomen door de school en ga je per september 2019 beginnen aan het behalen van je bevoegdheid
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym vanaf september 2019
 • Goede begeleiding vanuit de school. Als docent word je intern begeleid om jouw vakinhoudelijke kennis en didactische vaardigheden verder te ontwikkelen
 • Salaris (CAO conform, schaal LB1)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer, jouw OV-kosten worden volledig vergoed) en eventuele onkostenvergoeding. Na september ontvang je een reiskostenvergoeding zoals omschreven in het CAO van het middelbaar onderwijs.

Jouw Opdrachtgever

Deze school is in beweging! Er wordt hard gewerkt aan vernieuwing van het onderwijsproces. De school is er voor de leerwegen vmbo/mavo en lwoo. De school heeft zo’n 800 leerlingen en 100 medewerkers. Het is een stabiele, inspirerende school met een positieve uitstraling, waarin ze leerlinggericht werken vanuit maatschappelijk relevante contexten. Door het werken vanuit kernteams wordt zoveel mogelijk de veiligheid voor de leerling gewaarborgd. Bovendien besteden ze veel aandacht aan iedere individuele leerling.

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 24 april door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack