Traineeship AFAS in de Zorg

Een unieke kickstart voor je carrière, waarin jij je ontwikkelt tot functioneel beheerder van het software systeem AFAS binnen deze zorginstelling!

 • Gestructureerd
 • Kwaliteitsgericht
 • Vernieuwend

Wie ben jij?

Zonder enige twijfel word jij gekenmerkt door jouw analytische denkvermogen: jij doorgrondt processen en onderscheidt de bijzaken van de rode draad. Je denkt nét dat beetje verder dan je neus lang is en door jouw proactieve houding zorg je dat je naast het blussen van brandjes ook juist brandjes voorkomt. Daarnaast werk je graag gestructureerd en weet je realistische doelen en de juiste prioriteiten te stellen. Verder maak je dankzij jouw sociale vaardigheden gemakkelijk een praatje met zowel de directie als de conciërge. Tenslotte sta jij stevig in je schoenen en durf jij lef te tonen: je bent zeker over de beslissingen die je maakt en vindt het leuk om anderen mee te nemen in jouw gedachten!

Jij bent een starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring
 • Een HBO en/of WO diploma op zak, bijvoorbeeld (Toegepaste) Psychologie, Bewegingswetenschappen, Bedrijfskunde, (Medische) Informatiekunde, Bedrijfskundige Informatica en Management, Mens en Techniek, Kunstmatige Intelligentie, Technische Geneeskunde, Gezondheidswetenschappen, Biomedische Technologie, Gezondheidszorgtechnologie, HBO-ICT, Beleid, Management en Gezondheidszorg, Informatica… Maar een compleet andere studierichting mag ook!). Hoewel een passende studieachtergrond mooi meegenomen is, kun jij bovenal goed uitleggen waarom deze functie goed bij jou past!
 • Affiniteit met de zorg

Wat houdt dit avontuur in?

In het traineeship 'AFAS in de zorg' combineer jij een veelzijdige functie als functioneel beheerder bij een zorginstelling met op maat gemaakte trainingen. De trainingen en persoonlijke begeleiding zullen jou helpen om wegwijs te worden in de wonderen wereld van AFAS. We geloven niet in "one size fits all". Het traineeship is daarom een maatwerk programma, met een learning-by-doing insteek. Je krijgt een interne begeleider en naast de algemene AFAS trainingen, volg je ook op organisatie-specifieke trainingssessies van AFAS experts. Op deze manier ontwikkel jij je tot een onmisbare schakel binnen de organisatie onder begeleiding van experts uit het vakgebied. Rondom de inrichting en het gebruik van AFAS liggen veel kansen. Als junior functioneel beheerder ga jij namelijk aan de slag met procesverbeteringen. Je analyseert de huidige processen, bedenkt verbeteringen en implementeert jouw nieuwe ideeën. Hierbij werk je veel samen met je team en ga je in gesprek met leveranciers en medewerkers. Met de door jouw geoptimaliseerde processen ondersteun jij de organisatie bij het leveren van kwalitatieve zorg. Kortom, een rol waarin jouw groei centraal staat en waarin je uitgedaagd wordt met een gevarieerd takenpakket!
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Een startersbaan waarin je wordt opgeleid in het beheer van AFAS en je de kans krijgt om in een grote zorgorganisatie vol doorgroeimogelijkheden aan de slag te gaan!

 • Een fulltime aanstelling 12 maanden met kans op overname
 • Trainingen met betrekking tot het beheer van AFAS
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym
 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen en vanuit Studelta door jouw projectcoördinator
 • Salaris (tussen de 2300 en 2500 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

De plek waar jij aan de slag gaat en waar jouw AFAS-trainingen op ingericht zijn, is een grote zorginstelling in Nijmegen. Er wordt een breed scala aan zorg geboden, van jeugd tot ouderen en van ondersteuning op het gebied van wonen tot vrije tijd. De afdeling Functioneel Beheer bestaat uit 15 medewerkers. Hierin kom jij in het team van 4 functioneel beheerders terecht die zich richten op de applicatie AFAS. In dit team ga je ook samenwerken met een andere studelta-pionier die het ook het traineeship volgt! De sfeer binnen het team is informeel en no-nonsense: niet lullen maar poetsen! Over de gehele breedte van de organisatie worden je collega's gekenmerkt door hun behulpzaamheid en de kwaliteitsgerichte blik.

Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk zondag 24 oktober door te klikken op ‘Start je avontuur’. Geef in jouw motivatie antwoord op de volgende vier vragen:
 • Hoe omschrijf jij jezelf?
 • Wat spreekt je aan in deze rol?
 • Waarom is dit de ideale carrièrestap voor jou?
 • Welke talenten kun jij inzetten in deze rol?

Heb je vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur