Junior Data Analist in de Zorg

Help deze GGZ organisatie met het inzichtelijk maken van data, waardoor je een belangrijke bijdrage levert aan de kwaliteit van de zorg!

 • Kwaliteitsgericht
 • Gestructureerd
 • Autonoom

Wie ben jij?

Jij bent fan van data en hebt plezier in het maken van mooie overzichten en rapportages. Je bent leergierig en houdt van puzzelen, niets is leuker dan dat het uiteindelijk klopt. Je gaat zorgvuldig te werk en wilt het beste resultaat bereiken, al houd je jouw deadlines hierbij wel in het vizier. Je werkt graag zelfstandig, maar vraagt wel hulp wanneer dat nodig is. Je bent proactief in het maken van contact en je bent niet bang om ook collega’s buiten je team aan te spreken.

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • 1-2 jaar werkervaring
 • Een HBO en/of WO diploma op zak
 • Bij voorkeur een statistische of zorggerelateerde studieachtergrond (zoals Econometrie, Economie, Psychologie, Health Economics, Gezondheidswetenschappen, Technische Bedrijfskunde, Bewegingswetenschappen, Biomedische Wetenschappen,etc.). Je studieachtergrond is echter niet leidend!   
 • Ervaring met Excel (o.a. het maken van draaitabellen en formules)
 • (Aantoonbare) affiniteit met de GGZ is een pré

Wat houdt dit avontuur in?

Als junior data analist maak je grote hoeveelheden cijfers inzichtelijk voor deze GGZ organisatie. Deze organisatie is onlangs overgestapt op een nieuw systeem voor het EPD (elektronisch patiënten dossier), waardoor veel data (opnieuw) gerapporteerd moet worden. Dit doe je voornamelijk in Excel, hier creëer je mooie tabellen die voor iedereen te begrijpen zijn. De projecten waarmee je aan de slag gaat kunnen vanuit verschillende afdelingen uit de organisatie komen, wat het werk heel divers maakt. Zo kun je de ene keer bijvoorbeeld aan de slag gaan met een overzicht van het ziekteverzuim binnen een afdeling en kun je een week later werken aan een standaard format waarin een zelfsturend zorgteam de KPI’s bij kan houden. Zo nu en dan ga je langs bij medewerkers om vragen te beantwoorden of een nieuwe werkwijze te presenteren en uit te leggen. Dit alles doe je niet alleen, maar samen met jouw teamgenoten. Hoewel iedereen zelfstandig aan projecten werkt, is er elke dag een overleg om knelpunten met elkaar te bespreken.

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

In deze functie ben je van grote waarde voor vrijwel alle afdelingen van een GGZ organisatie. Daarnaast krijg je de ruimte en kans om je te ontwikkelen tot expert in een richting die goed bij jou past.  

 • Een opdracht voor 6 maanden met kans op indiensttreding bij de organisatie, voor tussen de 36 en 38 uur per week
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym 
 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen
 • Salaris (tussen de 2150 en 2300 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw Opdrachtgever

Deze GGZ organisatie is erg betrokken bij patiënten en de omgeving hiervan. Ze zijn ambitieus en willen de best mogelijke zorg leveren, zodoende zijn ze  continu aan het vernieuwen en verbeteren. Als data analist kom jij terecht in een team wat vooruit loopt in deze vernieuwing. Het is een klein en gedreven team waar een positieve sfeer hangt: samen willen ze voor de beste resultaten gaan. En hoewel iedereen zelfstandig werkt, is er veel ruimte om casussen te bespreken en bieden collega’s elkaar actief hulp aan.


Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 17 mei door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack