Programmasecretaris Ruimte & Duurzaamheid

Draag bij aan de verduurzaming van de mooiste stad van Nederland

 • Kwaliteitsgericht
 • Autonoom
 • Flexibel

Wie ben jij?

Jij wordt zonder meer gekenmerkt door jouw talent voor organiseren: jij kan overzicht bewaren over meerdere processen en weet de voortgang scherp in de gaten te houden. Enerzijds ben jij planmatig sterk en kun jij realistische doelen stellen. Anderzijds ben jij flexibel en pas je doelen aan wanneer ontwikkelingen hierom vragen. Daarnaast beschik jij over een vlotte pen en lukt het jou om zelfstandig rapportages te schrijven op bestuurlijk en ambtelijk niveau. Tenslotte sta jij stevig in je schoenen waardoor je op alle niveaus overtuigend bent in je communicatie.Jij bent een Wo'er met een aantal jaar gemeentelijke ervaring.
 • Minimaal 1 jaar werkervaring binnen een gemeente op het gebied van ruimte en gebiedsontwikkeling en- of duurzaamheid
 • Een HBO en/of WO diploma op zak , bijvoorbeeld in de richting van Planologie, Sociale Geografie, Built Environment, Aarde en Economie, Beta Gamma, Future Planet Studies, Science Business & Innovation, Applied Earth Science, Sustainable Earth & Innovation, etc… maar een compleet andere studierichting mag ook!
 • Affiniteit en passie voor duurzaamheid

Wat houdt dit avontuur in?

Deze gemeente groeit: zowel in banen als in inwoners. Dat brengt plannen voor het bouwen van extra woningen met zich mee. Daarbij is het wel belangrijk dat deze stad zijn charmes behoudt. Ruimte voor de Stad is een programma dat zich richt op fundamentele vragen op het gebied van groen, bereikbaarheid, duurzaamheid, economie, maatschappelijke voorzieningen en wonen. Als programmasecretaris ga jij aan de slag met de inhoud en de richting van het programma Jij zal je enerzijds bezighouden met de organisatie en planning van dit programma, anderzijds zal je meedenken over de inhoud en de inrichting van ‘Ruimte voor de stad’. Zo ga jij vergadermomenten organiseren voor verschillende teams en houd jij in de termijnagenda bij welke acties er uitgevoerd moeten worden. Echter zijn er veel ontwikkelingen en kunnen zaken snel veranderen. Daarom denk jij ook mee over de inhoud en zorg je dat deze met de ontwikkelingen mee verandert. Verder schrijf je mee aan een voortgangsrapportage en een werkprogramma en zorg je dat alle uitgevoerde stappen hierin up to date beschreven staan. Daarnaast ben jij een van de aanspreekpunten en zullen vragen van collega’s of inwoners over het programma bij jou terecht komen. Aan jouw de taak om op deze vragen antwoord te bieden door ze zelf te beantwoorden of door ze uit te zetten naar een expert. Tenslotte zal je overzicht houden over het budget en zal je financiële kwesties afstemmen met de afdeling projectadministratie, Kortom, een heel gevarieerd en uitdagend takenpakket!
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

 • Een aanstelling voor 6 maanden voor 36 uur per week (+2 uur per week ontwikkeling), met de kans op 6 maanden verlenging.
 • Volop ontwikkelmogelijkheden! In de vorm van (online) interne trainingen en in ons trainingsprogramma in de Gym.
 • Begeleiding vanuit de gemeente door ervaren collega’s die jou verder helpen
 • Persoonlijke begeleiding vanuit Studelta door een projectcoördinator
 • Een salaris van 3000 - 3300 euro bruto o.b.v. 40 uur
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

Jij komt te werken bij de een grote gemeente in Noord Holland en gaat aan de slag voor het programma "Ruimte voor de Stad". Je zal veel in contact zijn met de verschillende stadsdelen binnen de gemeente. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders van de stad. Ook zal je samenwerken met de verschillende clusters (Ruimte en Economie, Sociaal, Dienstverlening en Informatie, Interne Dienstverlening en Stadsbeheer) die expertise hebben op een specifiek terrein. Deze clusters werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad.

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk zondag 9 mei via ‘Start je avontuur’. Geef in jouw motivatie antwoord op de volgende vier vragen:
 • Hoe omschrijf jij jezelf?
 • Wat spreekt je aan in deze rol?
 • Waarom is dit de ideale carrièrestap voor jou?
 • Welke talenten kun jij inzetten in deze rol?

Heb je vragen? Ik help je graag verder.

Studelta is een maatschappelijk betrokken organisatie. Wij willen een diverse en inclusieve organisatie zijn, die ruimte biedt aan iedereen. Diversiteit is een kracht die we willen gebruiken om betere resultaten te halen. Er wordt gestreefd naar een personeels- en pioniersbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking waarin wijzelf bemiddelen, mét alle verschillen.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur