Pionier Omgevingsvisie

Ga los in duurzaam omdenken en prikkel de lokale beleidsadviseurs tot het ontwikkelen van een toekomstbestendige en duurzame gemeente

 • Autonoom
 • Vernieuwend
 • Flexibel

Wie ben jij?

Jij ben een visionair en een strateeg en ziet het helemaal voor je! Het is 2050, we zijn zo energieneutraal mogelijk. Hoe ziet een gemeente er dan? Jij hebt hier genoeg ideeën over, waardoor jij jouw collega’s en beleidsmedewerkers weet te inspireren tot het maken van duurzaam beleid. Daarnaast ben je proactief en sociaal, je stapt gemakkelijk op mensen af en heb je snel in de gaten bij wie je moet zijn om dingen voor elkaar te krijgen.

Jij bent een HBO of WO mag ook) starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring

 • Een diploma in de richting van Planologie, Sociale Geografie, Built Environment, Aarde en Economie, Beta Gamma, Future Planet Studies, Science Business & Innovation, Applied Earth Science, Sustainable Earth & Innovation, maar alle andere studies zijn ook goed!

 • Affiniteit en passie voor duurzaamheid

Wat houdt dit avontuur in?

De overheid heeft bij de provincie Flevoland de opgave neergelegd om 100.000 extra woningen te bouwen de komende jaren; voor de desbetreffende gemeente betekent dit een groei van 10.000 woningen. Ze gaan dan van zo'n 250 nieuwe woningen per jaar, naar 500 nieuwe woningen per jaar. Net zoals andere gemeenten moet de gemeente voor 2024 een omgevingsvisie hebben opgesteld. De vraag is, kunnen en willen wij die 10.000 extra woningen opleveren en hoe willen wij dit gaan doen? Dit alles komt terug in de omgevingsvisie. Je benadert dit vraagstuk op een strategische manier. Je denkt om, kijkt vanuit verschillende invalshoeken en komt met vernieuwende concepten en ideeën. Daarnaast is het vooral niet de bedoeling dat je binnen de muren van het gemeentehuis blijft. Je gaat de gemeente in, weet wat er speelt, haalt ideeën op en betrekt de bevolking en ondernemers bij jullie plannen.
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

In deze functie ontwikkel jij jezelf tot een duurzame toekomstmaker. Ervaren collega’s helpen jou met jouw inhoudelijke ontwikkeling en tegelijkertijd leer jij het gemeentelijke speelveld kennen.

Daarnaast:

 • Een aanstelling voor 6 maanden voor 36 uur per week (+2 uur per week ontwikkeling)

 • Volop ontwikkelmogelijkheden! In de vorm van (online) interne trainingen en in ons trainingsprogramma in de Gym.

 • Begeleiding vanuit het ziekenhuis door ervaren collega’s die jou verder helpen

 • Persoonlijke begeleiding vanuit Studelta door een projectcoördinator

 • Een salaris van 2300 - 2500 euro bruto o.b.v. 40 uur

 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

In deze gemeente zit de energie er goed in! De kernwaarden zijn vakmanschap, vertrouwen, verbinding en innovatiekracht. Ze staan dicht op hun inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties en de drempel is laag om met hen in gesprek te staan. De organisatiecultuur is te typeren als informeel, er hangt een persoonlijke en open sfeer en fouten maken mag, zolang je ervan leert. Je kan veel verantwoordelijkheid nemen en er zijn volop mogelijkheden om mee te denken aan de toekomst van de organisatie als geheel!

Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk woensdag 14 april door te klikken op ‘Start je avontuur’. Geef in jouw motivatie antwoord op de volgende vier vragen: Hoe omschrijf jij jezelf? Wat spreekt je aan in deze rol? Waarom is dit de ideale carrièrestap? Welke talenten kun jij inzetten in deze rol? Heb je vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur