Onderwijs Recruiter

Kom samen met andere experts op voor de personeelstekorten in het onderwijs als Onderwijs Recruiter!

 • Autonoom
 • Gestructureerd
 • Samenwerkend

Wie ben jij?

Jij werkt zelfstandig en stelt jezelf graag proactief op. Je communiceert gemakkelijk met diverse mensen uit verschillende lagen dankzij jouw communicatieve skills. Met jouw creativiteit weet jij voor elke uitdaging wel een oplossing en anderen te interesseren voor een baan in het onderwijs. Samenwerken gaat jou goed af doordat jij helder bent in je communicatie, het aangeeft wat je nodig hebt en samenwerkingspartners op de hoogte houdt: een echte spin in het web! Dankzij jouw behulpzaamheid begrijp jij de belangen van anderen en weet jij je werk zo uit te voeren dat die belangen worden nagestreefd en de anderen tevreden zijn. Tot slot stel jij de juiste prioriteiten waarmee jij de benodigde tijd, acties, middelen en mensen goed kan inschatten en het plannen en organiseren gesneden koek is.

Jij bent een starter met:

 • Een HBO en/of WO diploma op zak
 • Een studieachtergrond in Pedagogiek, Onderwijs Wetenschappen, Human Resource Management (HRM), Pedagogische Wetenschappen, Onderwijskunde, (Toegepaste) Psychologie, Onderwijsmanagement, (Toegepaste) Psychologie, Gedragswetenschappen, Bestuurs- en Organisatiewetenschappen, Strategisch Human Resource Management, Ontwikkelingspsychologie, (Universitaire) Pabo, Arbeids- en Organisatiepsychologie, maar een hele andere studie mag ook! Zolang jij maar voldoende aantoonbare kennis hebt van Human Resources om in te kunnen spelen op de behoefte van de scholen (werkgevers) en die van de (potentiële) onderwijsprofessionals.
 • (Aantoonbare) affiniteit met het onderwijs
 • Enige ervaring in het onderwijs of recruitment is een pré

Wat houdt dit avontuur in?

In Zaanstreek-Waterland hebben zes schoolbesturen van voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs samen met de drie lerarenopleidingen de handen ineengeslagen om de personele uitdagingen het hoofd te bieden. Hiervoor organiseren zij één digitaal en fysiek loket voor het oplossen van de kwalitatieve en kwantitatieve personeelstekorten in de regio. Denk hierbij aan het centraal organiseren van de werving en selectie van nieuw personeel en het behoud van de huidige medewerkers. De realisatie van dit loket is de belangrijkste prioriteit. Momenteel wordt een website ontwikkeld waar informatie over werken in het onderwijs in de regio te vinden zijn. De website biedt sollicitanten de mogelijkheid om informatie te verkrijgen of doorverwezen te worden naar de juiste persoon. Hierbij is het streven om de kandidaat/sollicitant een zo prettig mogelijke ervaring te geven. Voor het fysieke deel van het loket, het beheer van de website en het onderhouden van contacten met geïnteresseerden en de partners wordt een onderwijs recruiter gezocht. Als Onderwijs Recruiter denk je mee over de opzet, inhoud en uitvoering van het digitale én fysieke loket. Maar ook over wervingscampagnes, opleidingsroutes, passende werkplekken, selectiemomenten, enzovoort. Wanneer de plannen een definitieve vorm hebben, ligt de uitvoering bij jou, zodat er in juli 2022 een effectief digitaal en fysiek loket staat. Jij zorgt er samen met de programmaleider en verschillende experts vanuit alle partners voor dat vraag en aanbod met elkaar in contact wordt gebracht.
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Een dynamische rol waar jij je hard kunt maken voor goed personeel in het onderwijs! Daarnaast:

 • Een opdracht tot augustus 2022 voor 24 uur per week en 40 weken in het jaar
 • Marktconform salaris
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

Als Onderwijs Recruiter kom je te werken binnen een project. Je werkt samen met de programmaleider en verschillende experts vanuit elke partij. Het project is opgezet door een aantal schoolbesturen van voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs samen met de drie lerarenopleidingen. Hierdoor kom je terecht in een dynamische rol waar je te maken kan krijgen met verschillende visies en jij je als verbinder tussen staat. Op de scholen van deze besturen is er een passende plek voor iedere leerling uit de regio!

Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 16 mei door te klikken op ‘Start je avontuur’ Geef in jouw motivatie antwoord op de volgende vier vragen:

 • Hoe omschrijf jij jezelf?
 • Wat spreekt je aan in deze rol?
 • Waarom is dit de ideale carrièrestap voor jou?
 • Welke talenten kun jij inzetten in deze rol?

Heb je vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur