Medewerker Zorgadministratie Jeugdhulp

Zorg voor een correcte registratie van cliënten informatie, en draag bij aan een spoedige start en een soepel verloop van behandeltrajecten!

 • Behulpzaam
 • Flexibel
 • Resultaatgericht

Wie ben jij?

Jouw grootste talent is jouw analytische en procesmatige blik. Je begrijpt snel hoe complexe processen in elkaar zitten en legt makkelijk verbanden tussen verschillende soorten gegevens. Daarnaast beschik jij over sterke communicatieve vaardigheden en vind je het leuk om met verschillende mensen in contact te zijn. Je bent hierin proactief en aarzelt niet om de telefoon op te pakken. Bovendien ben je sensitief. Wanneer je een behandelaar tegenkomt met weerstand tegen ‘administratief gedoe’, laat je je hierdoor niet van de wijs brengen en neemt de ander op een tactvolle manier mee in het gezamenlijke belang. Ten slotte werk je gestructureerd, jij kunt goed overzicht houden over een heleboel gegevens, afspraken en contacten en houdt deze netjes bij.

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 3 jaar werkervaring;
 • Een HBO en/of WO diploma op zak;
 • Bij voorkeur een zorggerelateerde studieachtergrond, bijvoorbeeld Gezondheidswetenschappen, (Toegepaste) Psychologie, Health Care Management, Fysiotherapie, Verpleegkunde, Bewegingswetenschappen, Orthopedagogiek, Pedagogische Wetenschappen, CMV, SPH, Zorgmanagement etc. Let op: dit is geen eis! Het is vooral belangrijk dat jij affiniteit hebt met de zorg (specifiek: jeugdzorg).

Wat houdt dit avontuur in?

Deze zorgorganisatie in Amsterdam is gespecialiseerd in ondersteuning en (psychiatrische) hulp voor kinderen, jongeren en gezinnen. Als Medewerker Zorgadministratie zorg je samen met jouw team voor het uitvoeren van het registratieproces rondom alle cliënt informatie die nodig is om een behandeling te kunnen starten. Je voert controles uit op de informatie in de cliëntendossiers en zorgt ervoor dat alle benodigde informatie aanwezig is. Je hebt hiervoor veel contact met interne collega's (zoals behandelaren die cliënt informatie aan moeten leveren of administratieve handelingen uit moeten voeren) en externe belanghebbenden (zoals de gemeente, die toewijzingen toe moeten kennen voor een cliënt of een verwijzer zoals een huisarts, om bepaalde informatie op te vragen). Je wordt in korte tijd expert omtrent het registratieprogramma en de administratieve processen, zodat je behandelaren hier uitleg en trainingen over kunt geven. Daarnaast wordt jouw innovatieve blik erg gewaardeerd en mag je actief meedenken over verbeteringen in de huidige werkprocessen. Naast het onderhouden van de contacten met de interne en externe belanghebbenden, ben je veel bezig met het leggen van verbanden en het maken van een vertaalslag naar de registratie en administratieve route, waardoor jouw analytische blik ook goed van pas komt! Kortom, een analytische én contactuele functie, waarbij je de processen in de (jeugd)zorg snel leert kennen!
Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Dit is dé kans om meer te leren over zorgprocessen en een directe bijdrage te leveren aan de jeugdhulp.

 • Een aanstelling voor 12 maanden voor 36 uur per week bij de opdrachtgever en 13 trainingsdagen bij Studelta die jij ook uitbetaald krijgt
 • Grote kans om na 12 maanden in dienst te treden bij de organisatie en mooie doorgroeimogelijkheden
 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym
 • Begeleiding door jouw projectcoördinator van Studelta en vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen
 • Salaris (tussen de 2200 en 2400 bruto per maand o.b.v. 40 uur per week)
 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw opdrachtgever

Deze zorgorganisatie in Amsterdam biedt hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen, van opvoedondersteuning tot hoog complexe psychiatrische zorg. In deze rol heb je veel contact met zowel interne collega's en behandelaren, als met externe partijen zoals de gemeente. Jouw team bestaat uit gedreven, behulpzame collega's die zich samen volledig inzetten voor de zorg. De sfeer is positief en betrokken. Bovendien is dit een organisatie waar veel mogelijkheden zijn. Er zijn hier al meerdere pioniers via ons begonnen en een aantal daarvan zijn inmiddels doorgegroeid en in dienst van de organisatie. Oftewel: dit is de perfecte plek voor de start van jouw carrière!


Geïnteresseerd?
Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk zondag 19 september door te klikken op ‘Start je avontuur’. Geef in jouw motivatie antwoord op de volgende vier vragen:
 • Hoe omschrijf jij jezelf?
 • Wat spreekt je aan in deze rol?
 • Waarom is dit de ideale carrièrestap?
 • Welke talenten kun jij inzetten in deze rol?
Heb je vragen? Ik help je graag verder!

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack

Solliciteer op dit avontuur