Juridisch Adviseur Gemeente

Dit is jouw kans om je verder te ontwikkelen op juridisch gebied binnen een gemeente!

 • Gestructureerd
 • Resultaatgericht
 • Samenwerkend

Wie ben jij?

Jij vindt het leuk om je te gaan ontwikkelen in het geven van juridisch advies en processen rondom bezwaarschriften te doorgronden. Je bent benaderbaar voor collega’s door jouw open en enthousiaste houding. Je weet van aanpakken en ziet verbanden dankzij je analytisch vermogen. Bovendien ben je je bewust van de politieke omgeving en hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen. Je bent niet alleen goed in zelfstandig aan de slag gaan, maar hebt ook echt een teamspirit en ben je bereid andere collega’s te helpen. Tot slot toon je initiatief, denk je oplossingsgericht en durf je te gaan staan voor je mening. 

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • 0-2 jaar werkervaring

 • Een juridisch HBO en/of WO diploma op zak, bijvoorbeeld Bestuursrecht 

 • Kennis vanuit je studie als het gaat om Wabo en Participatiewet is een pré

 • Een rijbewijs

Wat houdt dit avontuur in?

Het betreft een dubbelfunctie: Secretaris commissie bezwaarschriften en Algemeen juridisch adviseur. Als Secretaris commissie bezwaarschriften ben je verantwoordelijk voor de gehele bezwaarprocedure. Dit houdt concreet in dat je optreedt tijdens zittingen, voorbereidende werkzaamheden verricht en de hoorzitting uitwerkt. Je vertegenwoordigt hierbij het bestuursorgaan tijdens zittingen bij diverse instanties in beroep en hoger beroep. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de organisatie, deelname en voorzitten van informeel overleg voorafgaand aan bezwaar. Als Algemeen juridisch adviseur ben je de sparringpartner en adviseur op het gebied van juridische vragen van collega’s. Een voorbeeld kan zijn dat een APV moet worden herzien en dat jij vanuit jouw juridische kennis meedenkt en adviseert. Belangrijk bij alle verantwoordelijkheden is het borgen van een goede communicatie tussen de verschillende partijen.

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

De kans om het gemeentelijke speelveld goed te leren kennen! Je krijgt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen en je collega’s staan daarom ook klaar om je hierin te begeleiden. 

 • Een opdracht voor 12 maanden voor 40 uur per week, met de kans op indiensttreding bij de gemeente 

 • De ruimte om als starter te pionieren in een gemeente met ervaren collega’s, die jou inhoudelijk verder helpen

 • Afwisseling! Je schakelt tussen veel verschillende juridische vraagstukken, waardoor je goed kunt ontdekken wat je leuk vindt

 • Elke maandsalaris op je bankrekening, een reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om avonturen te beleven op vakantie dankzij je vakantiegeld en vakantiedagen.

 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym

Jouw Opdrachtgever

Je komt te werken in een jonge organisatie die nog volop in ontwikkeling is. Je maakt onderdeel uit van een team bevlogen collega’s, met wie je kunt sparren over diverse onderwerpen. De sfeer in het team is goed en met gevoel voor humor kom je een heel eind! Het team bestaat uit ongeveer 13 collega’s met een leuke mix tussen jong en meer ervaren. 

De gemeente bestaat uit twee domeinen: Bedrijfsvoering en Sociaal. Ze werken voor een gebied met ca. 100.000 inwoners en de organisatie is volop in ontwikkeling en dat biedt tal van uitdagingen aan de medewerkers. Samenwerken en ondernemerschap staan daarbij centraal.

Geïnteresseerd? Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan uiterlijk 27 augustus door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack