Junior Toezichthouder Ondermijning en Bouw bij een Gemeente

Ontwikkel een neus voor de onderwereld en draag bij aan een veilige leefomgeving.

 • Samenwerkend
 • Autonoom
 • Authentiek

Wie ben jij?

Je bent onderzoekend, hebt lef en knoopt gemakkelijk een praatje aan met Jan en alleman. Ondermijning is niet altijd zichtbaar, hierdoor is het vooral belangrijk dat jij op jouw boerenverstand en onderbuikgevoel af durft te gaan. Waar jouw collega’s deze zaken voornamelijk vanuit een juridische bril bekijken, bekijk jij dit net even anders. Zo besluit jij bijvoorbeeld bij het openen van de 21e kapperszaak in dezelfde wijk, toch even een kijkje te gaan nemen of alles wel in de haak is. Tot slot kun je goed samenwerken met de verschilende ketenpartners waar je veel mee te maken hebt.

Jij bent een hoogopgeleide starter met:

 • Maximaal 0-3  jaar werkervaring

 • Een HBO en/of WO diploma op zak

 • Jouw persoonlijkheid is doorslaggevend, maar als studieachtergrond kun je denken aan Criminologie, Bouwkunde, Psychologie, Sociologie of Politicologie.

 

Wat houdt dit avontuur in?

Aanpak van ondermijning is al lang niet meer enkel de taak van de politie, ook als Junior Toezichthouder Ondermijning bij deze centraal gelegen gemeente ga je hiermee aan de slag! Binnen ondermijning kun je denken aan illegale arbeidsmigranten, prostitutie, dumpingen van drugsafval en witwassen. Aan jou de taak om dit te signaleren en hier in samenwerking met ketenpartners zoals politie en douane op te handhaven. S Ochtends bespreek je in je team welke beroepen en bezwaren op de agenda staan, vervolgens ga je op pad om een kijkje te nemen.. Omdat deze functie pas net bestaat, zul je jouw taken als toezichthouder ondermijning combineren met taken van toezichthouder bouw. Je inventariseert risico’s en rapporteert over oplossingen. Daarbij signaleer je overtredingen in procedures of uitvoering zoals bijvoorbeeld het bouwen zonder vergunning of het plaatsen van een te hoge schutting. Als je een overtreding signaleert ben jij medeverantwoordelijk voor een juiste oplossing. Dit kan zijn ‘een goed gesprek’ maar ook het opleggen van een bouwstop.

Wat houdt dit avontuur in?

Wat levert dit avontuur op?

Je ontwikkelt een neus voor de onderwereld en ontpopt jezelf tot een ware Sherlock Holmes binnen gemeenteland.

 

 • Een fulltime aanstelling  voor een jaar met kans op overname

 • Deelname aan ons trainingsprogramma in the Gym (vergeet de link niet!)

 • Begeleiding vanuit de organisatie door ervaren collega’s die jou verder helpen 

 • Een salaris van € 2.300 tot € 2.400 o.b.v. 40 uur per week

 • Een reiskostenvergoeding (19 cent per kilometer als je met de auto reist, OV-kosten worden volledig vergoed)

Jouw Opdrachtgever

Deze centraal gelegen gemeente in Utrecht werkt vanuit de bedoeling (volgens het boek Verdraaide Organisaties van Wouter t Hart). Hierin staat de leefwereld centraal in plaats van de systeemwereld. Door deze manier van werken krijg je vanaf de eerste dag veel eigen verantwoordelijkheid en de ruimte om je werk op jouw manier in te richten. Het team waarin je aan de slag gaat, bestaat uit 2 jonge juristen, die je kunnen helpen met inhoudelijke vragen.  Ook werk je nauw samen met een ervaren toezichthouder bouw en een aantal BOA’s. De sfeer is persoonlijk en informeel.


 

Geïnteresseerd?

Ben jij enthousiast en wil jij dit avontuur aangaan? Solliciteer dan direct door te klikken op ‘Start je avontuur’. Alleen sollicitaties met een volledig ingevuld Studeltaprofiel worden in behandeling genomen. Heb je andere vragen? Ik help je graag verder.

Sollicitatieprocedure

Je reageert op een avontuur
Gesprek persoonlijkheid en drijfveren
Gesprek match met organisatie
Gesprek bij de organisatie
Selectie & aanbod avontuur
Start met jouw ontdekkingstrack